Kategória: Sport és mozgás

Tapasztalataim a Reviber Plus vibrációs tréningpadról

Tapasztalataim a Reviber Plus vibrációs tréningpadról Elöljáróban magamról annyit, 61 éves múltam, mindig szerettem sportolni, mozogni. 55 éves koromig rendszeresen futottam, különböző kondigépeken dolgoztam, edzéseket vezettem sportolóknak és amatőröknek egyaránt. Mindig munka mellett, általában a magam szórakoztatására, vagy a sportolók eredményes felkészítése érdekében tettem mindezt. Sorolhatnék eredményeket de ezt most nem tartom fontosnak.

Mindig hittem abban hogy az ember saját testének karbantartásáért felelős még akkor is, ha ez nehezen egyeztethető össze a napi feladatokkal, munkahelyi, családi elfoglaltsággal. Sajnos hajlamosak vagyunk a fáradságra hivatkozva a rendszeres mozgást kihagyni az életünkből, és magyarázatot találni arra, miért nem mozgunk rendszeresen.
Nem szeretnék szakmai okfejtésekbe bocsátkozni ezért inkább arra ösztönöznék mindenkit, hogy a napi 30-60 perc sétát, heti háromszori futást, kerékpározást, úszást, vagy kondicionáló edzést próbálja meg beiktatni az életébe mert hihetetlen változáson megy át az élete és javul a közérzete.

Ezen bevezető után írnék saját történetemről

Mint korábban írtam, rendszeresen sportoltam, futottam, kondiztam, estenként úsztam. 55 éves korom után fokozatosan kikerült az éltemből a sportolás, és mivel mindig hajlamos voltam a hízásra, sikerült felszednem viszonylag rövid idő alatt 20 kg súlyfelesleget. Ez annak is volt köszönhető, hogy az étkezésre nem figyeltem oda és nem fogtam vissza magam.

Talán a koromnál fogva is, de tetszett ez a pihenősebb, visszafogottabb életmód, egyre nehezebben vettem rá magam bármilyen mozgásra és a korral járó nyavalyák (derékfájás, ízületi fájdalmak) is intenzíven jelentkeztek. Amikor beszéltem szakemberrel, azt a javaslatot kaptam, hogy talán először a kilóktól kellene megszabadulni, mivel a plusz súly okozta terhelést a szervezetnek kell elviselni és a lábnak kell hordani.

A kezdésre nehéz volt rászánni magam. A jót nehezen váltja föl az ember a rosszabbra, legalábbis azt gondoljuk a rendszeres mozgás és visszafogottabb étkezés rosszabb, mint pihengetni és jókat enni.

A feleségem kolléganőjétől hallottunk először a fitnesztermekben használt, sok helyen reklámozott vibrációs edzőgépről, amit Ő már kipróbált és nagyon pozitívak voltak a tapasztalatai. Elhatároztuk, hogy mi is kipróbáljuk, mivel a lakóhelyünkön is nyílt egy ilyen terem.

Nagyon tetszett és arra gondoltunk, ezt rendszeresen igénybe is vesszük. Osztottunk szoroztunk, ha minden héten három alkalommal járunk el, akkor ez havi 12-13 ezer forint kiadást jelent heti 30-30 perc használat mellett. Azt terveztük, inkább havi bérletet veszünk ami kettőnk számára 26 600 Ft és akár minden nap igénybe vehettük volna a gépet. Ahhoz hogy a gép nyújtotta lehetőségeket hatékonyan kihasználhassuk a napi 10 perc kevésnek bizonyult hiszen csak az álló testhelyzetű alap gyakorlatokat tudtuk volna elvégezni.

Én személy szerint ezt kevésnek találtam, ezért úgy döntöttünk veszünk egy gépet. Meglepődve tapasztaltuk a készülék ára nem a mi pénztárcánknak való. Ekkor már a saját tapasztalatból és az Interneten szerzett információkból teljesen felkészültünk a gépekből, használatuk élettani hatásairól, a javasolt gyakorlatokról. Az Internetet böngészve találtunk rá a REVIBER Plus gépre ahol a forgalmazó által jelölt ár, a gép súlya és mozgathatósága, a hozzászólók véleménye, tapasztalata arról győzött meg minket hogy kipróbáljuk és ha szimpatikus akkor beruházunk egy ilyen masinára. A kipróbálás után úgy döntöttünk, hogy megvásárolunk egyet, amit azonnal meg is kaptunk originál csomagolásban.

A gép előnye a számunkra, hogy az ára elérhető, a 20 kg körüli súlya lehetővé teszi a könnyű mozgatását, a helyigénye a támaszkodó karok hiányában lényegesen kisebb. Otthoni célokra mindenképpen ideális, ár-érték aránya megfelelő. Több napos elutazás esetén könnyen szállítható.

Rátérnék a REVIBER Plus használatának tapasztalataira

A gépet 2013 áprilisában vásároltam és naponta kétszer használom. A kezdeti napi használat 20-20 perc volt reggel és este:
 • 10 perc álló helyzetű (1-15 fokozatban automata programmal)
 • 5 perc térdelő helyzetű (5-7 fokozatban nyújtott karú támaszkodással és könyöktámasszal)
 • majd 5 perc a vádli lazításával fekvő testhelyzetben (5-7 fokozatban, változtatva a láb elhelyezését).


 • Fokozatosan egy hónap alatt emeltem az adagot, jelenleg napi 2x50 percet használom reggel és este. Mindkét alkalommal:
 • 2x10 perc álló helyzetű (1-15 fokozatban automata programmal)
 • majd 15 perc térdelő testhelyzetben (percenkénti váltással nyújtott és könyöklő karral 4-8 fokozatban használva)
 • az utolsó15 percben a vádli lazításával fekvő testhelyzetben 4-9 fokozatban fejezem be a tornát.

 • A feleségem reggel 20 percet, este 30 percet használja a gépet:
 • az álló helyzetű gyakorlatot 10 percig 4-6 fokozatban
 • a térdelő kartámaszos gyakorlatot 10 percig 4-6 fokozatban
 • és a vádli lazító gyakorlatot 10 percben szintén 4-6 fokozatban.

  Eredmények

  Én az eltelt 5 hónap alatt 14 kg-ot fogytam, a ruhaméretem (zakó nadrág) 2 számmal csökkent, gyakorlatilag kifogytam a ruháimat. A fogyás mellett megmaradt a bőröm feszessége. A közérzetem jelentősen javult, nincsenek emésztési gondjaim ami korábban azért előfordult. Mozgékonynak, terhelhetőbbnek érzem magam. Fáradtság esetén a gép használatával felfrissülök az izmaim vérellátása jelentőse javult. A térdemben a fájdalmak megszűntek orvosi beavatkozás nélkül.

  Ki kell hangsúlyoznom, hogy változtattam az étkezési szokásaimon is, ami azt jelenti, az esti TV nézés közben elvégzett torna után már csak pár szelet párizsit (kenyér nélkül) és gyümölcsöt fogyasztok. Ezt segíti az is, hogy most már minden készülék mellé ajándékba adnak táplálék-kiegészítő italporokat is, amivel könnyebben ki lehet hagyni egy-egy étkezést és itt főleg a vacsorákra gondolok.

  A feleségemnek hasonlóak a tapasztalatai. Igaz, hogy csak 7 kilót fogyott, de teljesen átalakult a csípője, combja, és a felső karja, ami a fogyás mellett feszesebb is lett. Hosszú évek óta küzd egy betegséggel (chrón) ami emésztési problémákkal jár és az epéjével is akadtak gondok. Kezdetben csak néhány percig tudta használni a gépet és átmenetileg (1 hét) le is állt a használatával alhasi fájdalmak miatt. Amikor újra elkezdte a 3-5 fokozatban használta és fokozatosan hozzá szoktatta a szervezetét. Ma minden fájdalom és mellékhatás nélkül végig csinálja napi két alkalommal a fent leírt programokat. Az emésztési és epeproblémái szinte megszűntek.

  Amikor a betegséget diagnosztizálták nála az orvos mindig elmondta, hogy a mozgás nagyon fontos lenne a tünetek enyhítéséhez. A mozgáshiányt az is okozta, hogy folyamatosan irodai ülő munkát végzett. A gép használata a kicsit magas vérnyomását és enyhe szívproblémáját sem befolyásolja rossz irányba, inkább némi javulást tapasztalt.

  A leírtak mellett szinte hiányát érezzük ha valamilyen okból nem végezzük el a napi edzés adagot amit magunknak kijelöltünk.

  Véleményünk szerint a gyermekeken kívül minden korosztálynak ajánlani tudjuk a REVIBER Plus használatát. Külön kiemelném az idősek, nyugdíjasok csoportjának elsősorban inaktív részét, mert a jó érzés mellett jelentős erősödést idéz elő, javítja a közérzetet, stimulálja az izomzatot, érzésem szerint megszünteti az izomletapadásokat.

  Nem vagyok orvos és egészségügyben járatos, csupán a sportolással és a mindennapi életben szerzett tapasztalataim alapján írtam le gondolataimat. Szerintem a gépet ki kell próbálni, és ha kedvezőek a tapasztalatok akkor a REVIBER Pluszt elérhető áron érdemes megvásárolni.

  Zárásként még egy megjegyzést


  A nyáron egy hetet töltöttünk az unokáinkkal a Balatonon, ahova magunkkal vittük a gépet is. A három unoka igen kemény fizikai igénybevételt jelentett mindkettőnk számára, de reggel és este a gépen mindketten felfrissültünk, regenerálódtunk.

  Mindenkinek szép napokat, aktív életet és jó felfrissülést kívánok a REVIBER Plus használatával és bármilyen mozgással mely örömet okoz.
  (A cikket beküldte: fitnesshinta)


  Hasizomgyakorlatok fitlabdával
  A testmozgás nagyon fontos dolog az egészségünk -- és nem utolsósorban a szépségünk szempontjából hiszen a túlsúlyt és a legtöbb betegséget a mozgáshiány és a helytelen életmód okozza. Ha naponta elvégzünk pár tornagyakorlatot, mindjárt frissebbnek fogjuk érezni... »

  Egészséges súlycsökkentő étrend
  Egyre-másra látom, hogy új, vagy újnak kikiáltott kötött étrendű diéták látnak napvilágot, amelyekben reggelire, pl. 10 deka sonkát, ebédre 10 deka sajtot lehet elfogyasztani. Ezek hasonlósága, és (szerintem) hosszú távon hatástalansága késztetett arra, hogy... »
 • Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.