Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Kategória: Diétás főzőcske

Mit együnk szénhidrát napon?

A 90 napos diéta során nekem a szénhidrát nappal vannak gondjaim. Gondoltam összegyűjtök egy pár receptet és megosztom veletek is. Igaz sokatoknak ez nem jelent problémát, de hátha van még egy-két olyan ember, akik bajban vannak, ha ki kell találniuk, mit is egyenek ezen a napon.

Zöld tészta
Hozzávalók:
• 5-6 bazsalikomlevél
• fél csokor petrezselyem
• 2 gerezd fokhagyma
• kevés parmezánsajt
• só
• bors
• olívaolaj
• pár szem fenyőmag (kihagyható)
• spagetti
Elkészítés: A tésztát felteszem főni. Amig fő, a fokhagymát apróra vágom és megpirítom. Az összes hozzávalót mixerbe teszem, a pirított fokhagymát is hozzáadom és összedarálom, amíg zöld masszát kapok. Ezt összekeverem a kifőtt tésztával és átmelegítem.


Tagliatelle al pesto
Hozzávalók 2 személyre:
• 25 dkg friss tagliatelle tészta
• 3 dkg friss bazsalikomlevél
• 1 gerezd fokhagyma
• 60 ml (kb. 5 evőkanál) extraszűz olívaolaj
• 3 evőkanál reszelt parmezán (ha van, fele arányban pecorino romano sajt)
• 2-3 evőkanál fenyőmag
• só
Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük. A többi hozzávalót (a sajt kivételével) turmix ill. aprítógépbe tesszük, és krémes állagúvá aprítjuk. Utána belekeverjük (nem turmixoljuk) a reszelt parmezánt és 2 evőkanál forró vizet. Belekeverjük a tésztát, jól átforgatjuk és találjuk.


Pórés spagetti
Hozzávalók:
• 25 dkg spagetti,
• 4 gerezd fokhagyma,
• 1 póréhagyma,
• 4 dkg margarin,
• 4 evőkanál zöldségkrém (vagy ételízesítő),
• őrölt bors,
• só
Elkészítés: A spagettit kifőzzük, úgy, hogy a vízbe két gerezd fokhagymát is dobunk. A megtisztított póréhagymát zöldjével együtt karikákra vágjuk és a margarinon megpároljuk, végül a zöldségkrémet belekeverjük. Sóval, borssal, a maradék két gerezd szétnyomott fokhagymával ízesítjük, megvárjuk, míg egyet forr. A mártást a spagetti tetejére öntjük, és az újhagymából hasított csíkokkal díszítjük.


Mediterrán tészta
Hozzávalók:
• 1 csomag penne tészta
• 1 db közepes cukkini
• 1 db padlizsán
• 4-5 szem paradicsom
• 1 fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• olívaolaj
• só
• bors
• bazsalikom
• kakukkfű
Elkészítés: A pennét sós vízben kifőzzük. A padlizsánt és a cukkinit meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A padlizsánkockákat megsózzuk, állni hagyjuk. Közben a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát megtisztítjuk. Kevés olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, rádobjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Ezalatt a padlizsánt egy kicsit kinyomkodjuk, hogy ne legyen kesernyés az íze. Majd a cukkinivel együtt a hagymára dobjuk, kicsit lepirítjuk. A feldarabolt paradicsomot rátesszük, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint megszórjuk bazsalikommal, kakukkfűvel. Addig pároljuk, míg a paradicsom teljesen szétfő, és mártásjelleget kap. Ha kész, összekeverjük a kifőtt pennével. Jól behűtjük, mert hidegen az igazi. Esetleg mozzarellát is keverhetünk hozzá.


Káposztás kocka
Hozzávalók:
• 1 kg fehérkáposzta,
• 5 dkg zsír,
• 1 kávéskanál só,
• 0,5 dl víz,
• 1 csapott evõkanál cukor,
• 25 dkg száraztészta kocka
Elkészítése: A káposztát lereszeljük, megszórjuk a sóval. Fél órát hagyjuk, hogy a sótól megtöppedjen a káposzta. Rátesszük a zsírt és a vizet, kevergetés közben megpároljuk. Mikor már a káposzta megpárolódott, de még holtsápadt, akkor félretoljuk a káposztát és a lábas alján a cukrot megolvasztjuk, mikor megbarnult összekeverjük a káposztával. Étvágygerjesztõbb lesz a szine. Ez a káposztapárolás 40 percig tart. Érdemes elõre párolni káposztát és adagonként lefagyasztani, akkor felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és forrósítani. A kockatésztát bõ forrásban lévõ sós vízbe tesszük fel. Megkeverjük, hogy ne maradjon egy kupacban. Megfõtt, leszürjük és a káposztával összekeverjük. Ki-ki ízlése szerint: sózza, borsozza, cukrozza.


Pizzás csiga
Hozzávalók 4 személyre:
• 1/2 kg liszt
• 2,5–3 dl tej
• 2 tojássárgája
• 5 dkg margarin
• kevés cukor
• só
• 3 dkg élesztő
• 1 pizzakrém
• oregánó
• reszelt sajt
• olaj a kenéshez
Elkészítés: A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Kétszeresére kelesztjük, majd kb. 0,5–1 cm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük egy kevés étolajjal, kicsit megsózzuk, cikcakk alakban rányomjuk a pizzakrémet. Megszórjuk oregánóval, egy kevés reszelt sajttal, majd feltekerjük. Kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, zsírozott tepsibe fektetjük, és az oldalukat is megkenjük olajjal. Tetejére bőven szórunk reszelt sajtot. Kicsit kelesztjük még, majd pirosra sütjük. Nagyon finom például gulyásleves mellé.


Fűszeres tészta
Hozzávalók 4 személyre
• 1 csomag spagetti
• 1 csipet só
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 csipet összeaprított petrezselyem
• 1 mokkáskanál Erős Pista
• olívaolaj
Elkészítés: Felteszem a tésztát főni olajos vízben. Sót csak akkor teszek bele, ha már forr. Közben közepes lángon, egy nagy serpenyőben olívaolajon megpirítom az összezúzott fokhagymát, beleteszem a sót, a petrezselymet és legvégül az Erős Pistát (ez utóbbi egy kicsit csapni fog a víztartalma miatt). A már kifőtt és leszűrt tésztát ráöntöm, összekeverem, és a tésztával együtt pirítom egy kicsit. Csípős!


Valami Olaszország :-))
Hozzávalók:
• 1 zacskó olasz farfalle tészta
• 2-3 közepes fej hagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma
• frissen őrölt bors
• só
• oregano
• kakukkfű
• 2 db hámozott darabolt paradicsomkonzerv
Elkészítés: Tésztát felteszem főni sós vízben.Az igazi olasz tészta kb. 10 perc alatt fő meg. A levét leöntöm, vissza a főzőlábasba, fedőt teszek rá. Az olaszok nem öblítik le a tésztát !!!! Közben apróra vágom a hagymát, pici olívaolajra teszem. Kicsit pirítom, amikor üveges, rádobom a konzervparadicsomokat, belezúzom a fokhagymát, fűszerezem oregánoval, kakukkfűvel, borsot őrölök rá. Ráöntöm a szószt, esetleg reszelt sajttal megszórom. Akkor igazán finom, ha a hagyma még kissé ropogós marad, nem fő túl.


Zsályás gnocchi
Hozzávalók 4 személyre:
• 2 fej vöröshagyma
• 8-10 friss zsályalevél
• 8 dkg vaj
• 50 dkg gnocchi
• kevés parmezán sajt
Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zsálya leveleit leöblítjük, apróra vágjuk. Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gnocchit, és közepes tűzön kb. 5 percig kevergetve pirítjuk. Belekeverjük a zsályát, sóval, borssal ízesítjük, és megszórjuk a parmezánnal. Azonnal tálaljuk. Munka: kb. 15 perc Fogyasztható: kb. 15 perc múlva 1 adag: 555 kcal
(A cikket beküldte: norci78)



Receptek 90 naposhoz
Gyakorló 90 naposoktol gyûjtöttem össze a recepteket gondolom hogy találtok valami újat is a receptek között. »

Akupunktúra, maga a csoda!
Tudom, már sok sikersztorit olvastatok itt ezen az oldalon, de engedjétek meg, hogy én is leírjam röviden és tömören az én történetemet, amit az akupunktúrának köszönhetek. Azt, ahogyan sikerült lefogynom 24 kilót. Valamint, hogy az akupunktúrának köszönhetően végre nőnek érezhetem magam. »





Minden jog fenntartva © 2018, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.