Kategória: Sikeres fogyózók

Nem lehetetlen

Sokat gondolkodtam rajta, hogy megírjam-e ide a történetemet. Látva, hogy az én korosztályomból nem igazán van ilyesfajta írás elhatároztam, hogy megírom én hogyan fogytam, hátha tudok segíteni vele valakinek.

Az én hízásom még nagyon kis koromban kezdődött. Voltak hormonproblémáim, szerettem enni, de emellett mozogni is. Általános iskolában mindig én voltam a legkövérebb az osztályban, de ott még annyira nem zavart a dolog. Viszont amikor futásnál mindig utolsó előtti voltam, nem bírtam a tesiórákat, nem hordhattam olyan ruhákat, amilyeneket szerettem volna, akkor nagyon elkeseredtem. De még mindig nem tettem semmit.
Bekerültem a gimnáziumba, 90 kg felett lehettem akkor. 14-15 évesen ez iszonyatosan sok. Nagyon féltem az orvosi vizsgálattól, hogy mit fognak szólni és jaj megint mi lesz. Látta a papíromon az orvos, hogy kiskoromban kaptam valamilyen hormonkezelést és azt mondta ez lehet annak a mellékhatása is. Ez nagyon elkeserített, de egyben feloldozott is, mert hát akkor nem is én tehetek arról, hogy ilyen vagyok. És még az is, hogy nehéz a csontozatom.
Nem is nagyon tudom már, hogy hogyan jutottam arra az elhatározásra, hogy most már elég és lefogyok. Csak annyit, hogy ez körülbelül másfél éve volt és 97 kg-ról indultam.
Először átálltam a vízivásra. Előtte én is ittam a sok cukros innivalót, de ezeknek teljes mértékben búcsút mondtam, még a teának is, mert egy ideig azt sem bírtam cukor nélkül meginni. Aztán lemondtam az édességekről is. Csak ezzel beindult a fogyásom.
Nagyon örültem neki és megkértem a szüleimet, hogy vegyünk egy szobabiciklit. Először 10 perc is megterhelő volt, de aztán mindig egyre több sikeredett. Közben böngésztem az internetet mindenféle fogyókúrás módszerek után kutatva (korábban próbálkoztam a 90 napossal is, mert anyukám azzal fogyott, de én nem tudtam betartani sosem). Akkor rátaláltam erre az oldalra és az itteniek írásai is sokat segítettek. Aztán lassan átálltam a fehér kenyérről a tönkölybúzásra. Rászoktattam magam, hogy este 6 után már ne nagyon egyek. 2 hónap alatt körülbelül 8 kilót fogytam le, amivel nem nagyon voltam elégedett. Elmentem orvoshoz is, aki azt mondta már ez is nagyon jó és gondoljak csak bele, hogy nem pár hónap gyarapodott a súlyom annyira amennyi, hanem évek alatt és ezért ne is akarjak pár hónap alatt megszabadulni tőle, ha közben egészséges is akarok maradni.
Így aztán letisztáztam magamban, hogy kitartás kell és lassan, de biztosan le fogok fogyni. Egész nyáron tornáztam, egy nap megittam több mint 3 liter ásványvizet. Szeptemberben körülbelül 85 kilósan mentem vissza a suliba. Indulás előtt mindig reggeliztem, tízóraira gyümölcsöket vittem és müzliszeletet, vagy egy kisebb szendvicset, valamint a másfél literes üvegemet tele vízzel. Az első tesiórák után nagyon boldog voltam, olyan könnyűnek éreztem magam, mint még soha. Szépen lassan mentek tovább le a kilók. Itthon folytattam a tornázást, egy héten legalább 3x 1 órát. És most 70 kg-nál tartok. Lefogytam 27-et és nem igazán szenvedtem. Nem igazán követtem semmilyen meghatározott fogyókúrát. További célom, hogy 65 kg legyek nyár végére és ezt a súlyt megtartsam és a szalagavatómon én is szép ruhában keringőzhessek, és később se jöjjenek vissza a leadott kilók.

Röviden összefoglalva, hogy mit is csináltam/csinálok:

- minden nap legalább 3 liter ásványvizet megiszok
- egy héten legalább 3x 1-1,5 óra torna (kardio, valamint erősítés)
- nem ettem édességet a kezdetekkor (most már megengedem magamnak, de csak mértékkel, és ha nem egész nap azt tömi magába az ember, akkor nem hízik tőle)
- mindig reggelizem és egy nap legalább 4x eszem
- előnyben részesítem a húsok közül a csirkét, pulykát, halat, és minden nap eszek gyümölcsöt
- 1400 kcal-nál többet nem nagyon eszem egy nap (csak körülbelül számolom ki néha, hogy mennyit ettem)

A lényeg, hogy legyen akaraterőd és kitartásod. Ha becsúszik olyan nap, hogy a kelleténél többet ettél nem kell magadat ostorozni, mert nem azon az egy napon múlik a dolog. Ami engem a legjobban segített a fogyásban az a víz és a torna. Szinte mindent eszek, amit a fogyókúrám előtt is, csak kevesebbet.
Remélem valakinek hasznos lesz, amit leírtam!
Sok sikert kívánok mindenkinek, meg lehet csinálni, és még valamit tartsatok szem előtt: inkább lassan, de biztosan!
(A cikket beküldte: gelweth)Félúton a siker felé
... mert akarattal bármit el lehet érni! ... nem számít a kor! Ha az ember le akar fogyni, le is fog! Még nem értem el a célt, de érzem, hogy hamarosan el fogom! Célokat kell kitűzni magunk elé és azt elérni! Életmódváltás, torna.. más nem kell a fogyáshoz!! »

Mit együnk szénhidrát napon?
A 90 napos diéta során nekem a szénhidrát nappal vannak gondjaim. Gondoltam összegyűjtök egy pár receptet és megosztom veletek is. Igaz sokatoknak ez nem jelent problémát, de hátha van még egy-két olyan ember, akik bajban vannak, ha ki kell találniuk, mit is egyenek ezen a napon. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.