Kategória: További fogyókúrás cikkek

Ami csak másnak sikerülhet - avagy, amit még az apróbetűsben sem írnak le...

A TV-ben, újságokban, interneten, hirdető plakátokon, egyszóval mindenhol, ahol média van, csak azt látni, hogy fogyókúrázzunk, ameddig csak bírjuk, mozogjunk minél többet ennyit és annyit, a siker pedig garantált lesz. De mi van akkor, ha valaki betart mindent, amit előírnak: nem fogyaszt szénhidrátot, cukros ételeket, csak vizet és zöld teát iszik, nem eszik 6 után, napi 40 percet fut és heti 4x RR stb. még sem fogy egy dekát se, még az alakján sem látszik meg semmi?

Bizony én ezek táborába tartozom és örömmel jelenthetem: tökéletesen csalódtam mindenben, ami fogyókúra! Mindössze 18 éves vagyok. Ezt azért tartom fontosnak, mert ez az a kor, amikor még a test rugalmas annyira, hogy minden nehézség nélkül leadjon (vagy épp felszedjen) kilókat. Mindezt anélkül, hogy a bőr lógós, striás lenne.
Megsúgom, hogy ez az információ csak a médiában létezik.
Évek óta van problémám az alakommal. Nem vagyok túlsúlyos, bár drága szüleim azok, de igen aránytalan vagyok, több a zsírréteg, mint az izom és nem épp mutogatni való az alakom. Rengetegen vannak így. Természetesen mondjuk egy 120 kilós túlsúlyos ember a globushoz verné azt a bizonyos nagy részét, ha úgy nézne ki, mint én, de ami egyik embernek tökéletes, a másiknak defektes....
No de ott tartottam, hogy egy ideje már küzdök az alakommal. Próbáltam többet sportolni, annak ellenére, hogy ki nem állhatom a kardio edzéseket, minden fitneszkirálynő és testépítő guru erre az edzésre esküszik: garantáltan zsírpárna gyilkos. Nos, egy kis idő után gondoltam, hogy párosítom alakformáló tornával és erősítő edzésekkel, mivel feltűnt, hogy a futás önmagában nem sokat ér. Heti 3-4 alkalommal tehát koptattam a futópadot, és ugyanennyiszer vagy gyakrabban torna.
Teltek-múltak a hónapok és semmi. Elkeseredésemben fogyókúrával kombináltam. Arra gondoltam, lehet, mégis túlsúlyos vagyok, csak senki nem meri megmondani, meg mindenféle hülyeséget képzeltem már. Tehát elkezdtem a jó öreg sok naposat (nem reklámoznám), fehérje-keményítő-szénhidrát-és gyümölcs napok váltakoznak. Nem is emlékszem volt-e már ilyen rossz 1 hónapom... Érettségi előtt állok és mire telik minden erőm: diétára és sportra. De erős voltam...Arra gondoltam, hogy ez már tuti használni fog, hiszen ez a diéta mindenkinek használt.
Most túl vagyok az 1 hónapon. Nem csinálhatom tovább, mert április lesz ezen a héten, alig 1 hónapom van az érettségire és inkább arra készülnék, és nem sanyargatnám magam ilyenekkel...pláne, ha felesleges! Miért mondom ezt? Megsúgom: egy dekát sem fogytam! De ez még nem is lenne baj, nálam a centik a mérvadók, de az sem lett kevesebb. Nem lettem izmosabb, a zsírszázalékom ugyanannyi, tehát semmi nem változott. Lényegében egy héten elcsesztem olyan 6-7 órát edzésre, gyümölcsnapon egyáltalán nem tudtam tanulni, mert annyira nem fogott az agyam, hiszen nem ettem, szóval az egésznek annyi értelme volt, hogy lemaradtam tanulásban...
Mit fogok tenni ezután? Semmit...Nem megyek orvoshoz, mert nem vagyok beteg, de ennek dacára nem megyek strandra sem , nem is jártam eddig se, beletörődöm, hogy ezután sem fogok.
Érdekes, hogy elfelejtik mondani a TV-ben, az újságban és még a reklám plakátokon sem láttam, hogy megemlítették volna: személye válogatja az esztétikus alakot, ha a sors pofátlan veled, akkor keresgélj a bő ruhák között!
Azért gondoltam, hogy megosztom veletek, mert úgy érzem, nem csak én járok ebben a cipőben, és ha van valaki rajtam kívül, aki szintén ebbe a cipőbe jár, kérem, ne habozzon írni!
(A cikket beküldte: josie)Először is a gondolkodásodnak kell megváltoznia...
Hogyan lehet megvalósítani egy álmot úgy, hogy nem fáradsz el benne, és miután könnyen jön a siker, hogy omolhat össze minden, amire vágytál? Hogy lehet elveszíteni a kontrollt a saját tested felett és hogyan kell, hogy felismerd, ez már nem mehet tovább?... »

Metropolitan diéta
Maria Callas is ezt csinálta A Metropolitan diéta híres (főleg amerikai) szinésznők diétája volt a hatvanas években, ma már inkább csak a múlt idő jellemzi. Sok más egykor divatos fogyókúrával együtt feledésbe merült. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.