Kategória: Orvosi diéták

Fogyókúra antioxidánsokkal

Dr.D.G. Ninkov, a san diego-i székhelyű Pharmessen Inc. alapítója az USA-ban 6, Európában pedig már 3 érvényes találmányt mondhat magáénak. Legújabb szabadalmaztatott eljárása során sikerrel ötvözte bizonyos fűszernövények illóolajának páratlan antioxidáns hatását azok súlycsökkentést előidéző tulajdonságaival. Filozófiája szerint kizárólag biztonságos, egészséget védő és megörző módszerekkel lehet elérni a teljes mértékben természetes súlycsökkentést.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának Kutatóközpontja szerint a szövetkárosodásés számos betegség legfőbb oka a sejtel bizonyos kémiaiösszetevőinek oxidációja.Az antioxidánsok- a Természet -és Alternatív- gyógyászati Szövetség meghatározása szerint- olyan természetes biokémiai anyagok, amelyek megvédik az élő sejeteket a káros szabadgyökök pusztító hatásával szemeben. az antioxidánok tehát gátolják az oxidáció folyamatát.

Gátló hatás hiányában az oxidáció végső soron a sejtek pusztuláshoz, ízületi gyulladásokhoz, szívrendelleneséghez, daganatok kialakulásához és számos súlyos betegség kialakulásához vezethet.Optimális esetben a szervezetben jelenlévő megfelelő mennyiségű és hatékonyságú antioxidáns azonnal reakcióba lép az oxigén bomlástermékeivel, a szabad gyökökkel, és semlegesíti azokat, mielőtt még komolyabb károkat okozhatnának.

A táplálkozástudomány, a gyógyszer- és élelmiszeripar területén belül az élelmiszerek antioxidáns hatékonyságának mérésére igen széles körben alkalmazzák az Oxigéngyök Abszorbciós Kapacitás (ORAC) vizsgálatát. Minél magasabb az ORAC értéke egy adott tápanyagban, annál hatásosabban megtudja semmisíteni a szabad gyököket, s ezáltal képes visszaszorítani az öregedési folyamatot, illetve számtalan betegséget.

Közismerten magas antioxidáns hatékonysággal bíró élelmiszerek közül például a sárgarépa ORAC értéke 210, a málnáé 1200, az áfonyáé pedig 2400. Dr. Ninkov találmányában megtalálható illóolajok az eddig ismert tápanyagok közül a legmagasabb ORAC mutatóval rendelkeznek. A szegfűszegolaj a legerősebb eddig ismert antioxidáns. A szegfűszegolaj ORAC értéke 10 700 000 ( 10,7 millió) feletti- azaz adott térfogati egységben több mint 400-szor annyi antioxidánst tartalmaz, minta a leggazdagabb antioxidáns forrásként ismert gyümölcseink és zöldségeink.

Ninkov doktor egyedülálló, szabadalmaztatott találmányának hatóanyagai a fűszerekben található tiszta, természetes illóolajok, melyek az étren jelentős megváltoztatása nélkül is elősegítik a fogyókúrát. Nem tartalmaznak semmilyen vegyi úton előállított összetevő, kizárólag olyan anyagokat használnak fel, amelyek szerepelnek a Szövetségi Gyógyszerészeti Hatóság által biztonságosnak tekintett anyagok (GRAS- Generally Recognized As Safe) listáján.

Dr. Ninkov kutatásai szerint a szegfűszeg-,a fahéj-és gyömbérolaj megfelelő arányú, speciális keverékének hatóanyagai mérséklik az éhségérzetet, csökkentik a zsírbevitelt. Felgyorsítják a szervezet anyagcseréjét, így az hatékonyabban égeti a zsírt, éa növeli az energiaszintet efederint helyettesítő anyagok, koffein vagy bármilyen más serkentőszer nélkül is. A találmány egyedülálló módon , a testsúlycsökkentés mellett- kiemelkedően hatékony antioxidánsként- folyamatos védelmet nyújt s zervezetet súlyosan károsító, öregítő szabadgyökök hatásaival szemben.

Forrás: US Army Magazine (Military Press)
(A cikket beküldte: Merena)Hay féle diéta
A Hay féle diétát a 20. század elején dr. Howard Hay amerikai orvos fejlesztette ki. A Hay féle táplálkozási koncepció alapját az általa felállított ún. „kémiai emésztési szabályok” alkotják, melyek szerint fehérje és szénhidrát emésztése az emésztési... »

Jó tudni! Az alkoholfélék kalóriatartalma
A cikkben megtalálhattok egy táblázatot, ami segít eligazodni a különböző alkoholos és alkoholmentes italok tápanyagtartalmában. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.