Kategória: További fogyókúrás cikkek

Életmódváltás, mert most végig csinálom

Életmódváltás. Igen, egy újabb cikk, de mégis más.
A két kulcsszó: diéta és mozgás. Ezek csak együtt hatásosak, külön-külön semmit se érnek.
Én legtöbbször azért kezdtem bele a fogyókúrába, hogy megmutassam a többieknek, hogy igen, én is képes vagyok. Ez persze mind szép és jó, csak épp semmit se ért. Miért? Mert nem magamért, hanem másért akartam végigcsinálni...


Sokszor felmerül bennem a kérdés, hogy miért csak most kezdtem bele. Diéta – zabálás – diéta – zabálás… és ez így ment eddig. Évente 1-2x rám jött a dili és akkor volt az, hogy "Igen! Megcsinálom!". Persze csak az első pár napban, majd feladtam.

Apropó! Mi kell ahhoz, hogy tényleg, igazából, kísértés nélkül végig tudjuk csinálni?
Talán kísértés nélkül nem lehet megcsinálni, de a vége felé már nem lesz olyan nagy. Ilyenkor jönnek szóba ezek: motiváció, akarat, kitartás… stb. Én legtöbbször, azért kezdtem bele a fogyókúrába, hogy megmutassam a többieknek, hogy igen, én is képes vagyok. Ez persze mind szép és jó csak épp semmit se ért. Miért? Mert nem magamért, hanem másért akartam végigcsinálni. Most csakis magamért, az egészségemért, az életemért csinálom. Elkezdtem és sikeresen be is fogom fejezni!

Mielőtt elkezdtem, nem tudtam úgy egy napot elképzelni, hogy nem ennék fehér kenyeret, zsemlét, tésztát és hasonló „ételt”. Ez az olcsó, ezt tudja a legtöbb ember venni és persze ezek azok az ételek, amik arra vannak, hogy még többet egyen az ember. Jobbik esetben 3 szelet vajas kenyér után 1 óráig nem vagy éhes. Legalábbis én így voltam vele. És ha egyszer belekerülsz ebbe a körforgásba, nehéz kijönni belőle. A szervezeted folyamatosan még többet akar és persze ha belegondolok, finom is, de ettől még a szervezet nem jut hasznos ételhez. Az édességről nem is beszélve. Talán az kicsit rosszabb is. Szerencsére én nem vagyok nagy édességmániás. Erről talán ennyit, legalábbis most.

A másik dolog, ami foglalkoztat: Bizonyos emberek miért adják fel?
Nincs elég akarat? Hiányzik a motiváció? Megeshet, de most nem erre gondolok. Sok-sok olyan diétás naplóval találkozok, ami pár napig, jobbik esetben 1-2 hétig működik. Ez persze nem meglepő, mert ilyenkor bukik el a legtöbb ember. Most én azokra gondolok, akiknek van kitartásuk, van motivációjuk és már jó pár hónapja csinálják és egyszer csak feladják. Az miért van? Ha addig szépen haladtak és képesek voltak addig csinálni. Talán erre majd egyszer választ kapok.

Már csak pár mondat a végére...
Én nekikezdtem és egyáltalán nem akarok azok közé kerülni, akik pár hét múlva eltűnnek, félbehagyják és a kukába dobják az addig elért sikereket.
Figyelek az étkezésre, tornázok és ezekből kihozom a legjobbat.
Sikerülni fog!
(A cikket beküldte: Hópárduc1992)Motivációs TOP 10!
19 éves vagyok és jó ideje küzdök a túlsúlyommal. Sajnos ez még nem a sikersztorim, de remélem, annak is eljön majd az ideje. A következő írás amolyan motivációs dolog, az én TOP 10-es listám. Leginkább pár gondolatomat szeretném megosztani Veletek, amit én... »

A foteltől a félmaratonig fél év alatt I.
Hat hónapja elkezdtem futni egy futóklubban. És beleszerettem ebbe a sportba, megfertőzött teljesen. Régóta terveztem cikket írni róla, de minél előrébb haladunk, annál nehezebb a kezdetekről írni. Így kicsemegézgettem a naplómból az ide vonatkozó részeket, és így... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.