Kategória: További fogyókúrás cikkek

Motivációs TOP 10!

19 éves vagyok és jó ideje küzdök a túlsúlyommal. Sajnos ez még nem a sikersztorim, de remélem, annak is eljön majd az ideje. A következő írás amolyan motivációs dolog, az én TOP 10-es listám. Leginkább pár gondolatomat szeretném megosztani Veletek, amit én gondolok a fogyásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról...

Az internetes naplóm mellett vezetek egy papír alapú naplószerűséget is, amibe nem írom le ugyanazt, mint "ide", de ha unatkozok, akkor azért leírom, mit ettem, sportoltam aznap, és hány kiló vagyok. És nagyon jó végignézni, hogy mit jártam be 9 hónap alatt. Persze nem fogytam augusztustól, inkább híztam az év végi ünnepekig, de januártól kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de elkezdtem lefelé vándorolni a kilók világában.
Amiről most szeretnék írni, az leginkább az, hogy kik miatt (is) csinálom ezt az egész mizériát. Jah, kedves olvasó, olvasd végig, nem vagyok hülye, az első pont az természetesen szerény személyem lesz. De van jó pár olyan személy/csoport, akiknek "ajánlom" a fogyásomat.

1.) ÉN! Ez azt hiszem alapvető. Magamnak csinálom, mivel tudom, hogy ez kell a még boldogabb életemhez. Amikor azt mondják, hogy jó vagyok így is, esetleg így elvesztem a stílusomat... Hát ilyen hülyeségeket? Nem a stílusomat adom le, hanem a kilóimat. Ráadásul így még inkább megnyílok, hiszen büszke leszek magamra, hogy elértem egy nagy dolgot. Úgy vagyok vele, hogy az életben az egyik legnagyobb dolog a fogyás. Aki le tud fogyni, az hihetetlen dolgot visz véghez: legyőzi saját magát, végigjár egy utat, megtanul küzdeni, és a végén máshogy látja a világot, és a világ is őt. Mindenki úgy néz rá, mint a megváltóra. Igen, ő elért valamit, és olyan folyamatokat indíthat el másokban, amik hatására a többi ember is motivációtól megerősödve folytatja útját céljai felé. Erre a legjobb példa a naplók és fogyókúrás cikkek olvasása: van jó pár történet, amely hatására elkapsz egy "motivációs gömböt", akkora energiát, hogy elhiszed magadról, hogy MEG TUDOD CSINÁLNI! És utána csak rajtunk áll, hogy be is fejezzük, amit elkezdtünk, vagy szenvedünk még egy sort, hogy utána újra észbe kaphassunk.

2.) Anyu! Ő az, aki mindig biztat, mindig észreveszi, még ha kicsit elfogultan is, de fogytam. Ha 10 dekát, akkor 10 dekát, ha 10 kilót, akkor 10 kilót. De ő ott van, mindig mondja, mit csináljak, mutat nekem gyakorlatokat, és olyan kajákat csinál, vagy vesz, amit nekem is szabad. Ráadásul tartogatja a kifogyott gatyáit nekem, ő meg van róla bizonyosodva, hogy 69 kiló én tök simán lehetek. Az az álom-álomsúly (69), a "sima álomsúly" az 75 kg. Ez azért alakult így, mert amikor versenyeztem a taekwondoban, küzdelem kategóriában, akkor külföldön több súlycsoport volt (Mo.-n a legnagyobb +60 volt, tehát 60 kg felett), az utolsó súlycsoport a +70, de én a +60-asba szerettem volna tartozni, ez 69 kilóval tökéletes is lett volna, bár már nem taekwondozom, de ez bennem maradt. És milyen más érzés kimondani azt, hogy "hetven kiló vagyok", vagy azt, hogy hatvankilenc... A 6-os szám bűvkörében élek. :)

3.) Nektek, vagyis azon Hoxa-tagoknak, akik olvassák mindennapjaim történéseit. :) Ez azért is szép próbatétel, mert azt sem tudom, ki előtt ígérgetem, hogy lefogyok. Így sokkal 'gázabb' lenne, ha belebuknék. Én nem akarok. Ha már egyszer belekezdtem úgy igazán, akkor nem akarom feladni. Nem szeretek fél munkát végezni. Meg hát beégni mások előtt. És szeretném megköszönni a sok biztatást, jelet, üzit, fenékbebillentést, bátorítást, kommentet, na szóval mindent, mert sokat jelent :) (huh, nem szoktam ilyen csöpögős lenni, szórri). És nem csak a nagy életmódváltásommal kapcsolatban, hanem úgy mindennel. Meg hát az én naplóm nemcsak fogyis naplónak indult, néha talán elveszek a részletekben, de pár év múlva nagyon jó lesz visszaolvasni, hogy miket műveltem "zsenge" koromban.

4.) A legjobb barátnőmnek. Vagyis hát ő egy nagyon a szívemhez közeli csajszi, akivel volt egy nagy "szétválásunk" múlt áprilisban egy 3. személy miatt, de próbáljuk rendezni a dolgainkat.
Megígértem neki, hogy egyszer elmegyünk modellkedni. :D Ő mindig is azt hitte, hogy 75 kiló körül vagyok, mint megtudtam 1 hónapja. Ő volt, aki nagyot lesett, mikor mondtam, hogy rég voltam annyi. Sőt ha belegondolok, mikor megismerkedtünk, tehát a középsuliban, SEM kezdtem 7-es számmal. Akkor 80 kiló lehettem. Hát durvának durva, nincs mit szépíteni ezen.

5.) Gombíkámnak, aki nem mellesleg az öcsém, és zárójelben megjegyezném, hogy a VéVé előtt is így hívtam, mert olyan kis gombóc, zabálnivaló TúróGombíkááám.:) Ő aztán egy igazi pasi, mindig megmondja, mi van (6 évesen is). Gyerek - ami a szívén, az a száján. Ha nagy a hasam megmondja, ha fogytam megmondja. Ha rosszul áll a ruha azt is "megaszondja". Még választani is segít! :) És szerinte is "húgom-vékonyságúnak" kéne lennem. Csak én lógok ki a családból. :D

6.) Apám csajának. Hát igen, nem akarok a számból hátsó felet csinálni. Előtte sokat hangoztattam, hogy így lefogyok, meg úgy. Volt, hogy együtt kezdtünk el járni kondiba, de ő 2 hét után feladta, mondjuk utána én is, de csak azért, mert untam a monotonitást...
Most meg kábé ő hangoztatja a legjobban, hogy mennyit fogytam, de most már inkább meg se jegyzi, mert gáznak érzi. Mármint magát, mert ő meg csak hízik, és ezt apámra fogja :D Hát szívem, aki egész nap zabál, és alkoholizál, az ne várjon mást. És pár hónapja ő röhögött rajtam, hogy megint elkezdtem a "lefogyok holnaptól" dumát, lassan én röhöghetek a markomba, mert én már fogytam! Ő még mindig a "majdholnap" verzióban él, egészségére!

7.) A jövőbeli szobatársaimnak. Nem vicc :D A füzetecske elején elég rendesen böngésztem a netet a hízás, fogyás témában. Persze sejtettem valahol mélyen, de amikor az ember írva is látja a dolgokat még jobban hisz neki: a hízásból semmi jó nem származik.
"...Most már tényleg tennem kell a TÚLSÚLYOM ellen. Már nemcsak a szépségem (volt olyan is?!), hanem az egészségem rovására is mehet. És azt hiszem, hogy a cukorbetegséget, trombózist és hasonlókat csakis a könyvekből szeretném ismerni!!"
Részlet a naplómból. És amiért a szobatársaimat említettem, még egy ok: horkolás. Gáz, nem gáz, ez van. Eléggé durva az allergiám, viszont a túlsúly is okozhatja a horkolást. És mivel az allergiámat nem tudtam megszüntetni, ezért a túlsúly leadása a cél! Aztán lehet, hogy az allergiám is elmúlik, ki tudja…

8.) A régi tánctanáromnak. Szeretett Ándrejjám London mellett tengődik, júniusra várható haza egy röpke "nyaralásra" és szeretnék minimum annyi kiló lenni, mint amikor elkezdtem táncolni: 90 kg. Addig még van másfél hónapom, 90-ig bő 5 kilóm. Menni fog!

9.) "A" hülye csaj miatt. Aki miatt szétmentünk L.-val (ex/jóbarát). Most már nem nyom akkorát a latban, mint amikor írtam ezt a listát, de azért számít. Mivelhogy szeptemberben elkezdett fogyózni, hogy szebb lehessen, mint én (nálam szebb? haha :DD *no ego*). Legalábbis ezzel az ötlettel hívta fel L.-t. Azóta történt valami? Semmi. Kivéve csupán azt, hogy én fogytam. És ezt ő is észrevette, és meg is jegyezte, hogy egyre jobban nézek ki, és kezd féltékeny lenni. Várd ki kisanyám, mi lesz nyár végén!

10.) Az összes lánynak, aki megjegyzést tett rám, vagy én irigykedtem rájuk. Na persze csak magamban. De inkább azoknak "küldöm", akik kevesebbnek hittek maguknál, mert úgy néztem ki, ahogy. Ha lefogyok, 10 pontos csaj leszek! Mert én úgy akarom :D A többi tulajdonságommal nincs bajom, az olyan, amilyen. Viszont ez a "külső dolog", ez nagyot nyom a latba. Ezt a "csak a belső számít" dumát tuti valami dagadt csaj találhatta ki. De komolyan. Ha mész az utcán, rögtön látod, hogy ki milyen? Rá van esetleg írva, hogy: nagyképű, okos, szorgalmas, undok?! Vagy mész a boltban és meglátsz egy szuper terméket, de be van csomagolva: akkor tudod, hogy az a kütyü bírja 10 órát, fekete színű, és ha ránézel küld egy puszit?! Nem. Maximum csak sejtheted. Hogy is van a mondás?! A külső megfog, belső megtart, a jó szex meg hozzáláncol... vagy mi :)
A csomagolás igenis fontos dolog. Persze nem tetszhetünk mindenkinek, de tehetünk azért, hogy jobbak legyünk. Hogy jobban el tudjuk adni magunkat. Ez kérem színtiszta marketing. Lassan készülni fogok a marketing vizsgáimra. De a csomagolást azt mindig is tudtam, miről szól, a definíció pedig a következő: a csomagolás véd, felhívja a vásárló figyelmét, egyedivé teszi a terméket, informál, és díszít. Ha van egy rossz termékünk, de szép csomagolást adunk rá, több vevője lesz. Viszont hiába van egy jó termékünk, ha ócska a csomagolás, akkor semmit sem ér. Senkinek nem fog kelleni, pontosabban kevés embernek. Kevés ember fogja tudni, hogy milyen jó termék van a kezében.
Én ezért küzdök: hogy a jó termék, vagyis én, kapjak egy jobb csomagolást. Persze nekem is vannak hibáim, és azt is tudom, hogy az új csomagolás sem teszi lehetővé azt, hogy mindenki szeressen/megvegyen. De én, mint jó termék végre megfelelő csomagolást kapok a minőségemhez. Remélem, átlátjátok.

És ezzel a sort berekesztem. Persze még jó pár embernek ajánlanám, de ez a TOP 10-es lista. Ezt a bejegyzésemet február 14-én csináltam. Tehát majdnem 3 hónapja, és majdnem 15 kilóval ezelőtt. Azt hiszem, kezdek haladni a célom felé.
Ajánlom mindenkinek ezt a fajta "besorolást", hatásos, ha az ember épp a mélypontján tengődik.
Kívánok minden fogyni vágyónak sok-sok kitartást és mínusz kilót. JUST DO IT!
(A cikket beküldte: kubin)Életmódváltás, mert most végig csinálom
Életmódváltás. Igen, egy újabb cikk, de mégis más. A két kulcsszó: diéta és mozgás. Ezek csak együtt hatásosak, külön-külön semmit se érnek. Én legtöbbször azért kezdtem bele a fogyókúrába, hogy megmutassam a többieknek, hogy igen, én is képes vagyok. Ez persze... »

Atkins diéta - a 3. fázis
Akkor térj át erre a fázisra, ha csak 2,5-5 kg súlyfelesleged van. Ennek a fázisnak az a szerepe, hogy az utolsó kilóktól lassan szabadítson meg. Addig kell a napi szénhidrát limitet felemelni, hogy csak maximum fél kg fogyást eredményez hetente. Az előkészítő... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.