Kategória: További fogyókúrás cikkek

Volt egyszer egy kislány...

Ez a történet a szülőknek és nagyszülőknek szól, és azoknak, akik egyszer majd szeretnének szülők, vagy nagyszülők lenni. Én a saját káromon tanultam meg ezt és azért írtam le, mert lehet, hogy így megelőzhetem, hogy más gyermekek is erre a sorsra jussanak.

Volt egyszer egy kislány, aki egy aránylag nagy családba született. Ez a kislány boldog volt a családjával, habár a testvérei közül egyedül ő volt duci. Ez nem nagyon zavarta, mert alig tűnt fel neki. De egyszer, amikor a kislány egyedül volt a nagyszüleinél, a nagypapája mondott neki valamit, amitől ez a kislány máshogy látta a világát.
A nagypapája azt mondta, hogy le kellene fogynia, mert különben a kislányt is ugyanúgy fogják csúfolni a gyerekek az iskolában, mint a nagypapáját kiskorában. Ez még talán nem is lett volna olyan nagy baj, de a nagypapa még el is énekelte a gúnyos dalocskát. Ez természetesen nagyon rosszul esett a kislánynak. Őt még soha senki nem csúfolta eddig és az első pont a nagypapája lett...

Innentől kezdve a kislány többet gondolt arra, hogy ő bizony kövér és ez a sok ételtől van, amit emiatt nem szabad enni. De persze még többet evett, mert állandóan csak az ételekre gondolt.
Ennek következményeképpen természetesen egyre jobban csak "nőtt és nőtt". Az általános iskolában talán csak egyszer-kétszer csúfolták a súlya miatt, de nem igazán érdekelte, mert a gúnyolódó még nála is nagyobb volt.

Mire a gimibe került, már 75 kg körül lehetett. Innentől kezdve még rosszabb lett minden, mert elhagyva régi baráti társaságát, nagyon nehéz volt számára új barátokat találni. Persze sok aranyos osztálytársa volt, akik próbáltak rá is figyelni, de mivel nekik megvoltak a saját barátaik, így ez a lány az iskolán belül minden idejét egyedül töltötte. Magányában és unalmában évente 10 kilót hízott. Jelenleg 100 kg táján van.

Az érdekes, hogy idén, amikor meghalt az a nagypapája, aki kigúnyolta kiskorában, az első dolog, ami vele kapcsolatban az eszébe jutott, az az volt, hogy kiskorában egyszer bizony ez az ember kigúnyolta őt és hogy ezt még most sem tudja egykönnyen elfelejteni.

Gondolom, sejtitek, hogy ki lehet ez a kislány.

Csak azért írtam le ezt a kis történetet, hogy a szülők és esetleg a nagyszülők, akik tapasztalták kiskorukban a túlsúly átkát, ahelyett, hogy gyermekeiket szembesítenék problémájukkal, inkább az életüket változtassák meg. Neveljék őket egészséges életmódra (szeretessék meg velük a zöldségeket, főzeléket), ne édességel jutalmazzák őket, vagy a nagymamák ne kényeztessék olyan sok sütivel/cukorkával unokáikat. Inkább tanítsák őket (például hímezni/ kötni) és természetesen az sem utolsó dolog, ha beiratják a gyermeket valamilyen sportra. Sőt, hogy lássák milyen jó a mozgás a szabadban, túrázzon sokat együtt a család.
(A cikket beküldte: Betti9449)Bizarr ötletek fogyáshoz
A fogyókúrázók mindent megtennének a siker érdekében és néhány ötlet igen szokatlannak és bizarrnak tűnhet, mégis működhetnek. Itt most felsorolunk hat ötletet, amely segíthet önnek. Próbálja ki, hisz a siker érdekében, ha el is hisszük, minden működhet! »

Atkins - Tippek a kezdéshez
Sokan tanácstalanok az elején, és túl soknak találják az információ mennyiségét ahhoz, hogy végigolvassák. Ehhez szeretnénk itt némi segítséget nyújtani. Ha az Atkins életmódot szeretnéd folytatni, ha a kezdeti megismerkedés után tényleg komolyan gondolod, akkor... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.