Kategória: Más diéták

Vércsoport diéta

A vércsoport szerinti diéta nem a plusz kilók leadását célozza meg, hanem az egészségesebb táplálkozást, ennek ellenére ma már sokan bevált módszerként kezelik.
A vércsoport szerinti diéta alapja az egyes tápanyagok elkülönítése. Mivel az egyes vércsoportok szülöttei más-más tápanyagokat képtelenek megemészteni, a helytelen táplálkozás túlsúlyhoz vezethet.


Ha azonban egészségesen, saját szervezetünk igényeinek megfelelően táplálkozunk, nemcsak az elhízást kerülhetjük el, de a már lerakódott plusz kilóktól is könnyebben megszabadulhatunk.

A vércsoport diéta lényege

Peter D'Amo, a diéta megalkotója szerint minden vércsoport más és más jellemzőkkel rendelkezik. Nem csak fizikai adottságukban, de gondolkodásmódjukban, mentalitásukban is különböznek. Emiatt tápanyag igényük, s emésztésük is különböző. Míg a "0" vércsoport szülöttei el sem tudják képzelni, hogy egy ebéd hús nélkül is laktató legyen, addig az "A" vércsoportúak számára ez a fajta táplálkozás érthetetlen, s nem is előnyös.

A "0" vércsoport táplálkozása

A "0" vércsoport tagjai energikus vezéregyéniségek, szinte egyetlen pillanat nyugtuk sincs. Ha kénytelenek egyhelyben várakozni, akkor is állandóan izegnek-mozognak. Magabiztos, társaságkedvelő emberek, szinte minden esetben logikusan gondolkodnak.

Ajánlott élelmiszerek:
- Kecskesajt
- Borjú- és marhahús
- Hagymafélék, karalábé, brokkoli
- Bab, rizs, dió, tökmag
- Zöldfűszer, kömény, petrezselyem, bors és fokhagyma
- Hering, lazac, tonhal

Kerülendő tápanyagok:

- Füstölt ételek
- A legtöbb tejtermék
- Búza- és kukoricatartalmú ételek
- Eper, narancs, sárgadinnye
- Avokádó, káposzta, karfiol
- Burgonya, édességek

Az "A" vércsoport táplálkozása

Az "A" vércsoportba tartozó emberek igen találékonyak. Rendkívül igényesek, nem egyszer maximalisták. A stressz, a rossz környezet, s az idegesség nagyon megviseli őket. Táplálkozásukban a zöldségek játszák a legfontosabb szerepet.

Ajánlott élelmiszerek:

- Szója, lencse, bab
- Brokkoli, káposzta, tökfélék
- Ponty, szardínia, lazac
- Kecsketejből készült tejtermékek
- Zöldfűszerek, mustár, gyömbér
- Áfonya, meggy, mazsola, barack, szilva

Kerülendő tápanyagok:

- Húsfélék, burgonya
- Teljes kiőrlésű liszt, búzakorpa
- Padlizsán, káposzta, paprika
- Kesudió, pisztácia
- Bors

Az "AB" vércsoport táplálkozása

Az "AB" vércsoport szülötte érzelmes és rendkívül szenvedélyes. Barátságos típus, fejlett empatikus képességgel rendelkezik, s általában optimista.

Ajánlott élelmiszerek:

- Nyúl, pulyka, bárány
- Rizs- és búzafélék
- Zöldfűszerek, torma, kömény
- Sovány tej, kecske- és tehénsajtok
- Szójafélék
- Vanília, fahéj
- Szinte bármelyik zöldség és gyümölcsfélét fogyaszthatja

Kerülendő tápanyagok:

- Borjú, marha, sertés
- Füstölt lazac
- Nemespenésszel érlelt sajtok
- Hüvelyes zöldségek
- Kukorica
- Banán, narancs, tökmag
- Kapribogyó
- Égetett szesz

A "B" vércsoport táplálkozása

A "B" vércsoportúak rendkívül kreatívak, s nem tűrik a korlátokat. Erős szabadságvággyal rendelkeznek, s lelkes szervezők.

Ajánlott élelmiszerek:

- Vadhúsok, bárány
- Tejtermékek
- Lepényhal, pisztráng
- Borsó, bab, padlizsán
- Köles, rozsfélék
- Alma, körte, eper
- Zöldfűszer, gyömbér

Kerülendő tápanyagok:

- Csirke-, sertés- és kacsahús
- Kukoricaliszt, hajdina
- Kagylófélék, tintahal
- Füstölt lazac
- Retek, paradicsom, tök
- Rebarbara, fahéj

D'Adamo kísérletei során felfigyelt arra, hogy egyes emberek jobban kedvelik a húsféléket, míg mások inkább a vegetariánus étrendet követik. Kísérletei során ráébredt, hogy az egyes vércsoportba tartozók más-más élelmiszereket részesítenek előnyben táplálkozásuk során. Véleménye szerint ez nem a véletlen műve; testünk azokat az ételeket igényli, melyek számára valóban szükségesek.
A többi tápanyag csupán hátráltatja az emésztést, s a funkciók helyes működését. A vércsoport diéta ezen az elven alapul, s amellett, hogy segít a plusz kilók leadásában, az egészségmegőrzésben is fontos szerepet játszik.


Szerző: Kókai Kata
Megjelent partneroldalunk a Családinet hozzájárulásával.


Jin-jang diéta
A jin-jang diéta a harmóniára törekszik. Az ételeket jin és jang értékűekre osztja. Az elv szerint az elfogyasztott ételeknek egyensúlyban kell lenniük. Tartalmazniuk kell a jint és a jangot is. Nézzük, milyen panaszokat okoznak az egyes élelmiszerek, ha túl sokszor szerepelnek az étlapunkon! »

Elkezdem!
Már nagyon sokszor elhatároztam, hogy na, most akkor lefogyok. De most tényleg megteszem. De először kezdjük az elején, ott, hogy hogyan lettem több mint 100 kiló. Szeptemberben meg arról fogok cikket írni, hogy megcsináltam, elértem a 75 kg-ot. »




Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.