Kategória: Az Atkins diéta

Elkezdem!

Már nagyon sokszor elhatároztam, hogy na, most akkor lefogyok. De most tényleg megteszem. De először kezdjük az elején, ott, hogy hogyan lettem több mint 100 kiló. Szeptemberben meg arról fogok cikket írni, hogy megcsináltam, elértem a 75 kg-ot.

Sosem voltam csontsovány, nagyon erős csontozatú vagyok. Jól elvoltam. Egész addig, amíg el nem kezdtem szedni a második fajta fogamzásgátlómat. (Az elsővel nem volt gond.) Októberben kezdtem el, és meg nem fogyott el a háromhavi adag, de rajtam plusz 20 kg lett.
Sosem ettem sokat, akkor sem. Nagyon hirtelen jött rám ez a rengeteg kiló. Ami azóta plusz tízzel szaporodott.
Természetesen visszamentem a nőgyógyászhoz. Szokásos kérdés: - Mi a panasza?
Mire én: Híztam 20 kilót a gyógyszer kezdése óta. Orvos: - Igen, azt látom...nah, hát az akkori 17 éves lelkemnek nagyon-nagyon jól esett... Ezek után azt mondta, hogy kicsit szüneteltessük ezt, és akkor utána újrakezdem. Mondtam neki, hogy ezt most felejtsük el, mert nem akarom ezt a gyógyszert. Nem mellesleg, ha ma lennék 16-17-18 éves, sosem szednék tablettát.

Adva volt 20 kiló plusz, így már kb. kilencvenegynéhány kilót nyomtam - rengeteg. Elkezdtem dolgozni egy látványpékségnél.
Igen, azt már írtam, hogy nem eszek sokat, csak az a fránya csokoládé ne lenne. Minden formában szeretem ezt az egyet korlátlan mennyiségben, süti, pékáru, csoki, fagyi...stb.

Mire észbe kaptam, plusz 10 kiló megint. Elértem a mostani súlyom. Legtöbb, ami voltam az 107 kiló. A 160 cm-emhez. Most 104,5 vagyok. Igazából csak egyszer fogyóztam, jártam edzeni összesen a hónap alatt 12-szer egy-egy aerobik óra. Meg kerültem a szénhidrátos kajákat, jah és ami a legnehezebb volt az első két hétben az a csokinélküliség. Semennyi, egy kocka sem, ezt csak így lehet csinálni. Egy hónap alatt lement 10 kiló, és igazából küzdenem sem kellett érte. Csak abbahagytam. Ott volt az autóvezetési tanfolyam, a suli, a munka, és meg edzeni is kellett volna...? Nem ment. Visszahíztam, amit leadtam. Azóta sosem kezdtem el...csak szóban, hogy akkor holnaptól nincs csoki...2-3 napokat bírtam csak.

Most 23 éves vagyok. Lassan babát szeretnénk majd a párommal, 2-3 éven belül, de nem szeretnék úgy nekiindulni a terhességnek, hogy 104 kiló vagyok. Nem mellesleg rendszertelen nagyon a menzeszem, egyéb nőgyógyászati bajaim is vannak, szóval MUSZÁJ végre lefogynom. Külföldön élünk, nyár végén megyünk haza, akkorra szeretnék 25 kilótól - legalább - megszabadulni.

Anyukám az élő példa rá, ő is 100 kilósan kezdte el, 4 hónap alatt több mint 30 kiló ment le neki. Ő az igazi sanyargató típus. Képes nem enni egész nap, max. csak egyszer. Akkor is csak sajtot, sonkát. Az Atkins diétával fogyott le.
Én is ezzel szeretnek lefogyni. Semmi csoki - esetemben ez a legnehezebb. Ez az egyetlen problémám.
Nagyon sok vizet kell inni. Sajnos nagyon kevés vizet szoktam inni, szóval erre rá kell állnom. Legjobb módszer, hogy másfél literes üvegből iszod a vizet, és két üveg fogyjon el egy nap!

Nem mellesleg elfelejtem mondani, hogy újra járok majd edzeni április végétől. Kicsit nehéz lesz ezt elkezdeni, mert hát valljuk be, nem szívesen megyünk olyan helyre, ahol az emberek többsége jó alakkal jár edzeni, csak a szintentartás, és a mozgás öröme miatt. Nem vagyok csúnya, meg szoktak nézni a férfiak, de akkor nem egy ujjatlan fitness felsőben vagyok. Ez egy 3 emeletes egészségcentrum. Órákkal, tehát aerobik, aquagym, yoga, pilates, spinning, és még sorolhatnám, de természetesen van külön edzőterem is, ahol nem kell a kötöttségeknek alávetnünk magunkat, ha nem akarjuk. Én szeretek csoportban edzeni, úgy tornázni, mert az ad erőt, nekem kell, hogy valaki megmondja, hogy most akkor mit kell csinálni, és az óra általában 45-60 perc, és nem hagyhatod abba, ha nagyon nem megy, akkor sem állhatsz meg, mert sétálni akkor is kell. Viszont első pár alkalommal megismerkedek a hellyel, van koedukált edzőterem is futópadokkal, gépekkel, biciklikkel, ellipszis trainerekkel, és van ugyanilyen terem csak nőknek. Első pár alkalommal az lesz a törzshelyem.

Nehéz lesz...tudom..nagyon nehéz. De meg kell küzdenem ezzel. Jövőre esküvőm lesz, nem akarok azzal szembesülni, hogy csak korlátolt ruhák jók rám, hanem azt akarom, hogy bármelyiket választhassam.

Kisebb ruhaméretet akarok! A bőröm valószínűleg hagy majd kivetni valót maga után, de ez a legkisebb problémám. Mivel sosem jártam topban és miniszoknyában, nem fog nehezemre esni, hogy ne mutogassam a hasam. A különböző bőrfeszesítő eljárásokról meg ráérek informálódni a nyár végéig.
Kárpótolni fog majd az újra beálló menzeszem, feltételezem - és az orvosom is -, hogy a fogyással el fognak tűnni a nőgyógyászati gondjaim is.
Szebb lesz az arcbőröm, eltűnnek a pattanások, a tokám...a szemem is újra hangsúlyt kap, mert így elveszik az arcomban.
Kevesebbet fognak fájni a lábaim.

Órákig tudnám sorolni azokat az okokat, amik miatt le akarok fogyni. A legfontosabb, hogy eldöntsd magadban hogy holnaptól, hétfőtől, szerdától, vasárnaptól, vagy mindegy mikortól lefogysz, de akkor tartsd is be!

Az első két hétben a falat fogom kaparni egy kis csokiért. Ennek elkerülése végett nem akarok magamnál plusz pénzt hordani, mert könnyen és milliószor esek a csapdába, hogy bemegyek a boltba egy csokiért.

Mindent írni fogok a naplómban. Sok szerencsét mindenkinek!
(A cikket beküldte: merina)Atkins menü magyarosítva - Lowcarbeuropa
Sokunknak nehéz követni az amerikai atkins diétát. Sokszor jól jön egy elészített menű. Nem kell szorosan ezt a tervet követni, de mégis irányvonal, hogy mit is együnk... Találsz majd egy magyarosított heti menűt és pár praktikus tanácsot is... »

Főzz másképpen! - Receptverseny harmadszor!
Harmadszor ír ki országos receptversenyt a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság. Receptversenyünk ezúttal is a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és diabéteszeseknek szól. Pályázatunk idén is több egy sima... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.