Kategória: További fogyókúrás cikkek

Újévi diétás elmélkedéseim...

Újévi fogadalmak... Tudom, másnak, sőt sokaknak nem jön be ez a megfogadósdi, de engem általában visszaküld a normál kerékvágásba egy-egy jól irányzott kezdőhét így év elején.
Szóval elmélkedem… Nagyon sok diétával és életmóddal kapcsolatos könyvet, cikket, értekezést olvastam, és nem kevés évet töltöttem tanulással az egészséges életmód témakörben...


Mégis, hiába tudva tudom a tuti receptet, én is elhajlok, és apró kis botlásokkal, de szépen letérek az eltervezett dolgaimról sokszor.

De most minden kezdések legtutibbja, a január elseje jön! Ez a kedvencem!! Szeretem a hétfőn kezdem, meg a hónap elején újra.. típusúakat is, de ez a nyerő, az abszolút bajnok!!
És tévedés ne essék, nem azért kell mindig újra kezdenem, mert sikertelenek, hanem azért mert sikeresek! Sokan azt hiszik, hogy az ember, ha egyszer elérte az általa elfogadhatónak vélt testsúlyt, azt csak tartani kell...igen kéne, de nem minden időszakban megy ez, és ha már megint a ducibb valónk uralkodott el felettünk, igenis nem sajnálkozni kell elkezdeni, meg az én mááá ilyen kövér maradok, míg élek...jó ez a férjemnek..így is szeretnek az emberek...típusú öngyötrő magatartást kell elővenni, hanem újra felszállni a lóra, és irány a csatamező! De nem csak úgy hűbelebalázs módra, hanem tervezetten, és okosan!
És nem, nem azért kell előgondolkodni, hogy elő legyen készítve a kaja- és edzés terv... az már évek óta kéregből megy… nem, hanem, hogy a LELKÜNK elő legyen készítve!!! Hogy igazán higgyünk magunkban, és várjuk!
Mindenki tudja, minden fejben dől el…és onnantól tök mindegy szinte, mit is választunk végigkövethető diétának..
Na, ez így nem teljesen igaz, mert azért alkat, táplálkozási típus, pénztárca/!/ és kitartóképesség függvénye is a dolog, ha nem akarunk egy újabb kudarcforrást beszerezni az amúgy is tépázott lelkivilágunk palettájára újévi kezdésnek..
Én már ismerem magam, a testem reakcióit különböző kúrákra, diétatípusokra. Szóval tudom, mit KÉNE csinálnom...
És ezzel nagyon szerencsés vagyok, mert itt a portálon nagyon sok elveszett emberke van, aki szeretné…de fogalma sincs, mit mivel hogyan és miért kéne ennie és tennie ahhoz, hogy újra megtalálja az elveszett testet, amit elfogadhatna, és szerethetne.

Minden kezdés tök jó, tele van lelkesedéssel, és felszabadult örömmel, hogy teszünk valamit magunkért. Aztán egy hét, jönnek az eredmények, mert még egyszer, szinte mindegy, mibe vágunk bele, ha az rendszert visz az étkezésünkbe, határt szab a bevitt kalóriáknak, és mozgásra ösztönöz tuti siker. Aztán jön az elfásulás, a súlycsökkenés belassulása és a melléeszegetés, majd feladósdi.
Úgyhogy nem mindegy, mit is választunk módszernek, mert csakis abban van a siker kulcsa amit hosszútávon is teljesíteni tudunk, nagyobb hiányérzet nélkül.

Vegyük például Manyit /bocs, ha van itt ilyen név :D/. Manyi annyira ragadozó alkatú, hogy csak annyiban különbözik egy oroszlántól, hogy rövidebbek a tépőfogai…na Manyink elhatározza, hogy a divat szellemében márpedig méregtelenítő kúrázik egyet, és ezen belül persze, hogy vega táplálkozást folytat innentől.
Reggelire a fél szál kolbász párizsirúdba húzva típusú étel helyett vegyes gyümölcssalit tölt be, ebédre köleses cukkínit majszolgat steak helyett, és a vacsinál csak egy hideg zöldsalit…
Manyesz kemény csajszi, bírja is egy darabon, de ha alapjában húsevő, hiába „tisztul ki”
Nem jön el az áhítat, és a megtisztulás érzése….így belebukik rövid távon.
Tehát ha Manyink kissé túlsúlyos, és fogyna, az ő barátja a ketogén diéták nagy csoportja, ahonnan számosat válogathat vérmérséklete szerint.
Atkinsezhet, Paleozhat, SBD-zhet vagy kis hazánk diétagurujához is csatlakozhat Update formában.
Ezeket simán meg tudja csinálni, nagy megelégedéssel, és főleg látványos fogyással.

És ott a másik pólus Teri /a Teriktől is bocs:D/. Teri túlsúlyos, és megérdeklődi, mivel lehet hipergyors látványos fogyást elérni. Megtudja, hogy a barátnője teszem azt Atkinsszel 2 hét alatt 6 kilót letolt…Naná, hogy ő is.. ő is.. ő is ezt akarja holnaptól. De Teri CH függő, nem eszik szinte semmilyen fehérjét, viszont meghal a süti-csoki-ropi kombóért...
Lefogyni le fog, ha betartja az igen szigorú diétás szabályait az Atkinsnek, DE azonnal feladja, ahogy vége, és 2 hét alatt visszaszedi gondos szénhidrát injektálással az összes leadott súlyt, plusz még párat felszed, csak úgy ajándékba természet ősanyánktól…
Neki egy reformtáplálkozás sokkal jobban klappolt volna...

Bár egy cikket megjelentettem, de egy aspektust kifelejtettem, és ezt egy nagyon jó barátom nehezményezte pont tőlem, mint testnevelőtől.. és milyen igaza van.. hihetetlen, és elgondolkodtató, hogy ezzel a szegmenssel nem jutott eszembe foglalkozni.. talán mert ez tök természetes volt a számomra, DE, nem az normál emberek számára, akik, látom nap mint nap, elmismásolják a mozgást a diéta rovására, sőt azt gondolják, ha eléggé nem eszem, akkor nem is kell mozognom…mintegy kiváltva a mozgást a kalóriacsökkentéssel. Ez hülyeség.
Térjünk vissza két alanyunkhoz. Manyi és Teri…két teljesen eltérő arc!!
Manyi a húsevő ragadozó forma, általában alma testalkattal és pattanós hirtelen haragú, de idenekemazoroszlánt lélekkel megáldva.
Terikénk a cukorfaló édibédi, túlérzékeny, általában körtealkatú, lassúcska hölgyemény.
Még szép, hogy nem egyformán kéne mozogniuk, hisz még csak nem is egy időközben pislognak és pisilnek…
Manyesznak a súlyemelés lenne jó, és ebben hihetetlen butaságok keringenek minden körben, főleg netes körökben…ha valaki súlyzózik nem(!), nem lesz olyan, mint egy testépítő …sőt ha akarna se lenne…ha olyan lesz, akkor igen-igen tudatos táplálkozással, elképesztően jól megtervezett edzéstervvel, és nagyon ütős cuccokkal lenne megspékelve cirka 5 évig.
Na akkor esetleg látszana az izomtömeg túlzott növekedése, de egyébként tutira semmi nem látszik belőle csak a feszesedés, és a karcsúsodás! Úgyhogy ne féljünk a súlyzós edzéstől!
Kéne neki kardio edzés is, de abból is inkább a tempósabb változat, ellentétben Terivel, akinek a jóga, a pilates, és a lassú kocogás inkább bejöhet…
Úgyhogy nem elég, hogy mit együnk és mit ne együnk, de agyaljunk el azon is, hogy mit mozogjunk! Mert a kettő együtt lesz egy egység, és bár először tehernek érezzük, de később beépül, és megszeretjük! Ennek az az alapfeltétele, hogy jól válasszunk mozgást!

Szóval ezért mondom, mindenki először tervezgetéssel, és mélázgatással döntse el, mit kíván a szervezte a legjobban, miről képes lemondani, és csak ezek után döntse el, mit is akar.
A szervezet okos, a természet bölcs, csak hallgatni kéne a szavára, mert akkor nem lenne annyi frusztrált önbecsülését vesztő duci hölgy februárra, akiknek megint nem sikerült a terv, és bukott angyalnak érzik magukat újra és újra.
Jó tervezgetést mindenkinek!
(A cikket beküldte: mimózalevél)A munkád miatt hízol?
Az ülőmunka nagyban hozzájárult a népesség túlsúlyosságának növekedéséhez az elmúlt 20 évben. Ausztráliai kutatók kimutatták, hogy aki napi 6 óránál többet ül az íróasztal mellett kétszer akkora eséllyel hízik el, mint aki csak 45 percet. Oda kell figyelnünk arra,... »

Fogyókúra rugalmasan
A fogyókúra során a testmagasságnak megfelelően beállítjuk az energiaszükségletet. A fogyókúránkhoz kiválasztjuk az ágynyugalomhoz való értéket, amihez hozzáadunk még 100 kalóriát. Ezután kitűzzük a céljainkat és a kiskapukkal élve, rugalmasan állunk át egy egészségesebb életmódra! »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.