Kategória: További fogyókúrás cikkek

Talán egy vírus az oka az elhízásnak?!

A "Pennington Biomedical Research Center in the Louisiana State University" legújabb kutatásai szerint, egy vírus okozhatja az elhízást. Amikor az emberi őssejtek ennek a vírusnak vannak kitéve, akkor nem csak zsírszövetek alakulnak ki, hanem elkezdenek több és több zsírsejtet felhalmozni.

A több éves kutatásban amerikai kutatók arra törekedtek, hogy felállítsanak egy kapcsolatot az elhízás és az egy elhízásért felelős vírus, egy úgynevezett adenovirus-36, között. Ez a vírus azon családjába tartozik, amely a megfázásért és kötőhártya-gyulladásért felelős.
Úgy tapasztalták, hogy sokkal nagyobb százalékban mutatható ki ez a vírus a túlsúlyos embereknél, mint a normál súlyúaknál.
A kutatók állatokon is kísérleteztek, aminek eredménye az volt, hogy az állatok is meghíztak. Rájuk is hatott a vírus, amiben egy olyan gént is felfedeztek, ami az állatok sejtjeit képes a hízásra serkenteni.
Etikai korlátozások miatt, a kutatók nem tudták a vírus hatásait embereken is kipróbálni. De egy olyan vizsgálati módszert fejlesztettek ki, ami csaknem ugyanolyan hatásos. Ebben a kivont zsírt használták fel, azoktól a személyektől, akiken elvégeztek egy zsírleszívást.
Ezen zsírszövetekből felnőtt őssejteket vontak ki, majd laboratóriumi környezetben megfertőzték a bizonyos "hízás vírussal". A felnőtt őssejtek képesek regenerálódni, és különböző típusú speciális sejtekké alakulnak, amelyek segítik a szervezet öngyógyító képességét.
A "fertőzés" után, az őssejtek több mint a fele vált zsírsejté és halmozott fel zsírt, míg a NEM megfertőzött sejtek csak nagyon kicsi százaléka reagált ugyanúgy.
Ha meg lehetne erősíteni azt, hogy ez a bizonyos vírus okozza az elhízást, lehetővé tenné, hogy vakcinát állítsanak elő, hogy teljesen megakadályozzák az elhízás jelenségét, de ez sajnos, azokon már nem fog segíteni, akik már most túlsúlyosak.
Kutatók figyelmeztetnek azonban, hogy az elhízásnak számos oka van, és ez a vírus csupán egy részét jelenti.
A "Center for Human Nutrition a Washington University School of Medicine, St. Louis” kutatói mégis azt vallják, hogy a fő oka az elhízásnak ugyanaz mindenkinél: sokkal több kalóriát fogyasztunk, mint amire a szervezetnek valójában szüksége lenne, és képes lenne elégetni.
A kutatók nem tagadják ezen vírus hozzájárulását az elhízáshoz, de határozottan vallják, hogy mindenekelőtt már a gyerekkori genetikai okok és étkezési szokások döntenek sorsunkról.
Még egy igazán érdekes felfedezés a túlsúlyosság hogyan és miértjéről...
Na de hol van és mi a megoldás?
(A cikket beküldte: ti-mici)Nagy fogyás eredmények - közeleg a vége!
Változtak a szabályok a Nagy fogyásban a 8. műsortól, megszűntek a csapatok, mindenki magáért harcol ezentúl. Az eredmények mostantól nem kilóban, hanem százalékban számolandók, és a két legrosszabb eredményt elérő játékos közül, a kiszavazás alapján az egyiknek távoznia kell. »

3x5 napos étrend
Folyamatosan 3x meg lehet ismételni. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.