Kategória: Sport és mozgás

Szülés után rendszeres tornával a csinos alakért

Ki ne szeretné szülés után visszanyerni a régi alakját? Szerintem mindannyian. Már pocakosan is játszunk a gondolattal, hogy vajon hogyan fogunk kinézni a babánk születése után. Nekem viszonylag gyorsan sikerült visszanyernem a szülés előtti alakom. Ezt a történetet szeretném megosztani veletek.

Terhességem 20. hetében jártam, mikor elkezdtem kismamatornázni. És hogy jött az ötlet, mikor előtte sosem tornáztam? Úgy, hogy nagyon sok terhességgel foglalkozó oldalt olvastam, melyekben volt arról is szó, hogy milyen jó a kismamatorna. Jótékony hatással van a kismamára és a babára is, és segít majd a szülésben is. Rubint Réka kismamatornáját választottam, melyet az utolsó hétig csináltam. Nagyon jólesett a torna a babómmal, mindig jól éreztem utána magam.
Így, pocakosan jött a torna szeretete.
2009. január 18-án született meg a kisfiam császármetszéssel, aki azóta az életem értelme. Szülés után eldöntöttem, hogy ha a hathetes kontrollon nem tiltja az orvos a mozgást, akkor elkezdek otthon tornázni. Nem volt semmi probléma, így sikerült elkezdeni. Nem is legfőképpen a fogyás miatt, hiszen szépen mentek lefele a kg-ok. 12 kg-ot híztam összesen, és mikor elkezdtem a tornát 1,5 kg-mal voltam több, mint teherbeesés előtt (de ez makacsul tartotta magát). Annál inkább a feszesítésért, a formálódásért na és a narancsbőr eltüntetéséért.

Kicsit azonban félve kezdtem neki a tornának, féltettem a tejem. A kisfiam a kezdetektől csak anyatejes baba volt (még most is szopizik). Olvastam olyanról, hogy a torna miatt jelentkező izomláz miatt megváltozhat a tej íze, esetleg kevesebb is lehet. Így fokozatosan kezdtem el hozzászoktatni a testem a tornához. Ha egy kicsit is azt vettem volna észre, hogy nem úgy cicizik a babám, akkor azonnal abbahagytam volna, de szerencsére nem történt ilyen. Nem bírtam volna elviselni, hogy miattam nem tudott volna cicizni. Az étkezésemen nem változtattam, hiszen kellett a jó minőségű tejcsi a babámnak.
Minden hónapra készítek magamnak edzéstervet. Ez nekem nagyon sokat segít, mert tudom, hogy ha nem is aznap csinálom azt, ami elő van írva, de abban a hónapban kész kell, hogy legyenek az ott előírtak. Rubint Réka tornáira kezdtem el tornázni, és tornázom még most is. Az első két hónapban heti 5, az utána levőben heti 4, és azóta heti 3 alkalommal tornázok egy héten. Azért vettem le az edzések számát, mert eléggé beindult a fogyás.
Három hónapi tornától 5 kg-mal kevesebb voltam már, mint szülés előtt. Tovább fogyni nem akartam, ezért tornázok már csak egy héten háromszor egy órát. A formásodáshoz ez elég is szerintem.
És hogy hogyan volt időm tornázni baba mellett? Tőle sosem vettem el az időt a tornára, mert mindig csak akkor tornázom, ha a Kicsi fiacskám alszik. Első a gyerek, a család, utána a háztartás és csak ezután jön a torna. Bevallom őszintén, hogy amíg kisebb volt, sokkal könnyebben ment a torna. Akkor napközben is sokat aludt és még nappal is simán tudtam tornázni. Most, hogy már 9 hós, annyit alszik nappal, amennyi idő alatt elvégzem a házimunkát, így este, az Ő elalvása után szokott idő jutni a tornára.

Kereshettem volna mindig is kifogásokat, hogy én nem tornázok, mert fáradt vagyok stb. Volt is egy pár gyenge percem, de olyankor mindig a jó oldalát néztem, hogy milyen jól fogom magam érezni utána. Ma már nem tudom elképzelni az életem mozgás nélkül, már teljesen megszokott dologgá vált számomra.
(A cikket beküldte: ibuska1990)Fiatalít a rendszeres sportolás
Egy nőnek fontos a kinézet és a fiatalság, de a legfontosabb a vitalitás, a mozgékonyság, a lendület... azt pedig üldögélve nem lehet megszerezni, de még megőrizni sem. Megkísérlem megosztani azt az utat, ami a rendszeres sporthoz vezetett, és ami a... »

Atkins diéta - nem rossz ez!
Sok mindennel próbálkoztam már, 90 napos diéta, testkontroll diéta, kalóriaszámlálás, de ami igazán bejött, az a szénhidrátok megvonása. Az Atkins diéta adta az alapokat, nagyon sokat olvastam róla és végül ezen ismereteknek köszönhetően sikerült lefogynom 15 kilót 2,5 hónap alatt. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.