Kategória: Sikeres fogyózók

Nekem valamelyest sikerült...

Saját magad tudod megtenni, helyetted senki! Csak gondolkodj, és sikerülni fog...Értelmes fogyókúra vagy inkább egészséges életmód? De mi van belül? Fejben dől el az egész! Ez az én sztorim, ha akarod, elolvasod, ha nem, akkor nem...

Világ életemben a kilókkal küzdöttem. Ez az én "sikersztorim", mondhatjuk úgy is.
115 kilóról indultam 2001. tavaszán. Azóta leadtam kb. 40 kilót.

Sajnos a körülmények miatt visszaszedtem 15 kilót, ami nem tett jót az egészségemnek. De most újult erővel kezdtem bele újabb mozgassál kombinált diétába.

A fogyókúrám lényege nagyon egyszerű. Tulajdonképpen egy egészséges életmód.
Mit is jelent ez? Előszór is tudatosítani kell magunkban, hogy fogyni akarunk, és utána kezdődhet a nagy egészség-program!

Étkezés
A reggeli csupa egészséges dolog:lehet ez müzli, a teljes repertoár a zabpehelytől kezdve az árpapehelyig. Lényeg, hogy a cukrozott, előre legyártott cornflakes-eket felejtsd el!
Csak semmi cukor, semmi kenyér. Tehát szigorú szénhidrát megvonás. Ez csak a reggelire vonatkozik.

Ebedre én mindig valami főzeléket ettem, általában feltét nélkül, és mivel gyakran ettem menzán, ez a menzai főzeléket jelenti, de ettől függetlenül főztem is magamnak. Lehet tésztát is, tejföllel, meg rizst, tejberizsnek elkészítve. Meg sok zöldség, gyümölcs:azaz rengeteg rost, hogy felélessze az alapanyagcserét.

A test
Utána napi edzés - aktív edzésre gondolok, legalább másfél óra! Ebben legalább 30 perc kardiózás, futás, ugrálókötelezés, gyaloglás (intenzív), és mindenfele aerob mozgás. Amit a szervezeted megkíván, amit még jónak érzel. Másfél óra a minimum. Persze én 115 kilóról indultam, nem volt könnyű, eleinte, csupán 10-15 percet tudtam sétálni, futni egyáltalán nem bírtam, szépen fokozatosan felfejlesztettem 1,5 órára.

Biológia-egészségtan szakos vagyok, van hozza némi gógyim, nem "vaktában"fogyókúrázom. De tulajdonképpen ez nem is fogyókúra, hanem egészséges életmód.

A lélek
A lelki oldal erősítése is nagyon fontos. Mert amíg valaki nem bízik önmagában, hogy igenis képes a változásra, addig nem is sikerül egy dekától sem megszabadulnia. A mai társadalom elhízott, ez tény és való. Ebből erednek a szív- és érrendszeri megbetegedések, javarészt. Persze nem hagyhatjuk ki az örökletességet sem. De lehet rajta változtatni, én megtettem, és sikerült!
S ha egyszer sikerült, akkor most is fog!

Önmagam, és mások biztatására írtam ezt, remélem, ha valaki olvassa, kap némi biztatást, hogy nem egyedül van, hogy kepés rá!
(A cikket beküldte: magicmag25)-15 kg Norbi diétával
A diéta lényege, hogy 3 szakaszra osztja a ételeket, az első szakaszban lévőket csak délig, kis mértékben lehet enni, másodikban lévőket csak három óráig, közepes mértékben lehet enni, a harmadikban lévőket egész nap lehet enni mérték nélkül. »

Tavaszi böjt
A tavasszal együtt mi is változni, szépülni, fiatalodni szeretnénk! Kiváló lehetőséget nyújt erre az ésszerű böjtölés, amelytől egészségesebb fogyókúra talán nem is létezik. Ráadásul általa megfiatalodik a test, a lélek és a szellem is. Kiválóan alkalmas... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.