Kategória: További fogyókúrás cikkek

Naponta ötször

Mire van szüksége a szervezetnek és azt,hogy tudja megkapni?
Napi ötszöri zöldség és gyümölcs fogyasztás lenne a kívánatos.
Na perszeez nem egyszerű de létezik megoldás.
És az elfogyasztrott zöldség és gyümölcs származása és minősége sem mindegy.


Gyümölcs és zöldség az egészségnek.

Az „ötször egy nap” üzenet egyszerű és mégis hihetetlenül messze ér el. Naponta öt adag zöldség és gyümölcs hozzájárulhat a rák és más betegségek rizikójának csökkentésére.
Minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak annál jobb. Ezt a tudomány is nyomatékosan javasolja. Mivel a zöldség és a gyümölcs kevésszer kerül az étkezőasztalokra ezért országszerte egészségügyi kampányt indítottak. „Ötször egy nap”

„Minél több annál jobb” – mondják a szakértők.

Ritkán álltak a táplálkozási szakértők és orvosok ennyire határozottan egy táplálkozási ajánlás mellett, mint az „Ötször egy nap” kampány mögött.

Mi tartozik az „Ötször egy nap” táplálkozáshoz?

„ötször egy nap” nem azt jelenti, hogy mostantól csak zöldséget és gyümölcsöt ehet. „ötször egy nap” egyszerűen azt jelenti, napi öt alkalommal kell zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani az egész napra elosztva. Semmi nem lesz megtiltva, semmiről nem kell lemondani. Döntsön friss, vagy mélyhűtött, gyümölcs-és zöldségkonzerv, szárazgyümölcs, zöldség és- gyümölcslevek között. A napi cél 600g zöldség és gyümölcs, amelyek 3 adag zöldség és 2 adag gyümölcsre legyenek lehetőleg szétosztva. Ha több az csak jót tesz az alkatnak.

„Ötször egy nap” –teljesen egyszerű.

Használja kezét, illetve kezeit az adagok meghatározásához. Azokból adódik a korhoz megfelelő adagok. Ez meglehetősen könnyebb, mint mindig egy mérleggel dolgozzunk.
Működik, próbálja ki! Tényleg egyszerű naponta öt adagot elfogyasztani. Csak képzelje el:
Reggelire müzlit eszik egy almával, mellette elfogyaszt egy pohár zöldséglevet, ebédre egy tál zöldséggel folytatja, mint főétel, desszertnek gyümölcs. Este egy kis salátatál. Teljesen egyszerű. Fedezze fel az örömöt a zöldségben és gyümölcsben. Legyen kreatív, próbáljon ki valami újat.

Egyáltalán miért ötször egy nap?

Tudósok rájöttek, hogy az olyan országokban ahol több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak az emberek ritkábbak a szív és vérkeringési megbetegedések nem úgy mint Németországban, Ausztriában vagy Svájcban. Szenzációs eredmények születtek. Minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt az ember annál kevésbé jelennek meg a szív és keringési problémák. Manapság már 250 epidemiológikus tanulmány létezik, amelyek a zöldség és gyümölcs fogyasztás és a szív és érbetegségek összefüggését vizsgálták.
Igazolják, hogy minden egyes újabb adag után csökken a rákrizikója. Kiderült, hogy napi öt adag zöldség és gyümölcs egy hatásos étkezés minimuma.

Miért zöldség és gyümölcs?

A varázsige: másodlagos növényi anyagok. Ezek azok amelyek a zöldséget és gyümölcsöt erőssé teszik a egészségünk harcában.
A másodlagos növényi anyagok sose egyenként lépnek fel a természetben, hanem közösen más összetevőkkel. Manapság már tudjuk, hogy ezek az anyagok a baktériumok elterjedését akadályozzák meg, fertőzéstől védenek és az immunrendszerre is kihatnak és a szív és érbetegségek ellen harcolnak. A vérnyomást, vércukrot és koleszterinszintet is pozitívan befolyásolják. A leglényegesebb tulajdonságuk azonban a rák kialakulásának rizikócsökkentése.
(A cikket beküldte: ringolina)Miért nem változtatok azon, ami zavar?
Na ezt még ma megeszem, ma már ez úgyis mindegy és majd holnaptól elkezdem. Ki ne mondta vagy legalább gondolta már ezeket a szavakat, akárhányszor elcsábult egy-egy finomság láttán.. »

Hogyan főzzünk alacsony kalóriatartalmú ételeket?
Sajnos szeretem a hasamat, szeretek enni, ezen nincs mit tagadni. Az elmúlt hónapokban sikerült pár kilótól ennek ellenére is megszabadulnom úgy, hogy odafigyeltem az ételek kalóriatartalmára. Érdemes kicsit a fejünket is használni, ha a főzésről, illetve az... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.