Kategória: Sikeres fogyózók

Mínusz 20 kiló diéta nélkül!

Lefogyni csak kitartással és egészségesen érdemes. Kifogást azt talál csak, aki akar. Tudom, az otthoni torna nem jön be senkinek, mert ahhoz nincs elég késztetés, hogy rendszeresen csináljuk. A diéták pillanatnyilag segíthetnek, de sajnos sanyargatás árán, mert ne mondja senki, hogy élvezi a diétát. A kilók, amit leadunk diéta alatt, mindig visszajönnek. Ráadásul az egészségünknek sem tesz jót, ha megvonunk magunktól bizonyos élelmiszereket. A szervezetnek mindenre szüksége van, zsírra, szénhidrátra is! Az a nem mindegy, mit, mivel és mikor fogyasztunk. Én úgy gondolom, a fogyáshoz mindenképp meg kell mozgatni a zsírokat. Tudatosabban étkezni, együnk mindent (mert mégsem élhetünk egész életünkben diétán) jóízűen, de mértékkel és este soha. Remélem, segít az én történetem is egyeseknek.

27 éves kétgyerekes anyuka vagyok és sikerrel lefogytam húsz kilót! Mindenféle diéta és sanyargatás nélkül.
19 éves koromig 50 kilós voltam (magasságom 157 cm) és karcsú. Ekkor kezdtem a nagyon rossz szokást. Minden este későn ettem, és két hónap után már tíz kilóval lettem több. Először azt hittem, betegségem van, mert korábban nem híztam.
Az évek teltek, és lassanként jöttek fel a kilók, de annyira nem zavart, mert nem volt jelentős.
Aztán terhes lettem 23 évesen, és feljött rám 25 kiló! Hozzáteszem, rengeteget ettem, és sajnos nagyon édesszájú vagyok, a sütiket imádom. Nem baj, gondoltam, majd utána szépen lemennek a kilók.. Közben tíz hónapra rá terhes lettem a második gyerekkel, és ismét híztam. 93 kg voltam, és nem volt ruha sem, ami feljött volna rám, ahhoz képest régebben extra kicsi ruhákban jártam. Nagyon zavart, depressziós is lettem, ami két gyerek mellett egyáltalán nem megengedhető. Nem akartam kimozdulni sem itthonról, kerültem mindenkit.
Külsőre teljesen megváltoztam, magamra sem ismertem, annyira meghíztam.
Először két hetes diétával próbálkoztam. Sikerült megcsinálni, rengeteg sanyargatás árán. A kedvem rossz volt és bár lefogytam öt kilót két hét alatt, de mikor abbahagytam a diétát visszajöttek a kilók. Hát..életmódnak a diéta nem válik be, nem diétázhatunk egész életünkben. Ráadásul roppant káros az egészségnek is.

Egy kedves ismerősöm (aki pszichológus) tanácsát kértem. Ajánlotta, menjek el sportolni, aerobikra. Először totál elvetettem az ötletet, mert sosem volt ambícióm a sporthoz, és igazából már feladtam, hogy valaha is lefogyok. De hatott rám, és gondoltam elmegyek, kipróbálom, aztán ha nem tetszik, nem csinálom.
Az első óra nagyon keménynek tűnt, de elmentem a másodikra is..aztán a következőre...és épp most egy éve, hogy járok! Az egy év alatt rendszeresen heti két-háromszor mentem, mert volt időszak, hogy csak heti két óra volt. Ezen kívül annyit tettem meg, hogy este 8 után semmit nem ettem. Hozzáteszem, azelőtt minden örömöm az esti evésben volt, tudjátok, a tv előtt...
Annyira leszoktam erről, azóta is ezt tartom. Igaz ugyan, hogy volt pár este, amikor jóízűen ettem, pl. karácsonykor, de az már nem tett semmit.
Napközben eszem mindent, igaz nem annyit, mint régebben, de hobbim a sütés, és megenni is imádom! Nem mondtam le semmi fincsiről. Emellett néha hétvégén eljártam úszni, szaunába, egy hónapban egyszer. Nyáron futni mentem, de már régen nem teszem.
Most jelenleg heti három aerobik óra, este 8 óra után semmi kaja. Az első öt hónapban lefogytam 15 kilót, azóta még ötöt. A sport az életem része lett, el sem tudom képzelni, hogy nem megyek. Aki ismer, csodálkozik, és akiknek elmeséltem, sokan rászánták magukat a fogyásra. Van, aki nem ismer meg az utcán:) Annyira jelentős a változás, hogy a legalább tíz évvel lettem fiatalabb. Nem beszélve róla, hogy a bőröm is nagyon meghálálta, és nem utolsó sorban nagyon hatásos a kedvemre is, majdnem soha nem vagyok rosszkedvű, azelőtt viszont gyakran voltam. Nagyon energikusnak érzem magam, szépnek. A narancsbőröm eltűnt nyomtalanul! Rengeteg volt, még a karomon is!
Ruhatáramat megújítottam, azt vehetek fel, amit akarok, és csak csodálkoznak, hogy milyen szép kétgyerekes anyuka lettem:)
Én azt vallom, hogy aki fogyni szeretne és meg is tartani, azt csak életmódváltással lehet elérni és úgy, hogy ne ártsunk az egészségnek sem. Nem kerül sokba, heti két óra sport csodát tett velem. Sok embernek az időhiány a kifogása, de arra kerítünk időt, amire szeretnénk. Nekem két kicsi gyerek (3,5 éves lányom, 2 éves fiam) mellett került idő! Megjegyzem, a többi időmet mind velük töltöm. Amíg tornán vagyok, férjecském van velük..
Abszolút támogat engem mindenben, és nagyon sokat számít, hogy mellettem van. Sokat számít a párunk hozzáállása is!
Nagyon sok elismerést bezsebeltem már, és sokat nőtt az önbizalmam, és ezzel bebizonyosodott, hogy mennyire ambiciózus és kitartó tudok lenni. Jelenleg 59 kg vagyok, még szeretnék fogyni hetet, de ha nem fogyok tovább, az sem gond egyáltalán.
Lányok, megérte! Ha tehetitek, sportoljatok, a zsírpárnákat meg kell mozgatni!
Sok sikert mindenkinek!
(A cikket beküldte: feher tulipan)60 kg fel, 56 kg le, 40 kg fel, 45 kg le. Íme az átalakulás!
Réges-régen kezdődött. Bejártam az éhezős utat, váltottam életmódot, voltam szégyenlős és nagyon büszke is. De ma mindennél jobban kiegyensúlyozottabb és boldogabb vagyok. Már nem kilókban, vagy centikben mérem a boldogságot, hanem tettekben és pillanatokban. »

1 hét alatt gyorsan 2-3 kilót ledobni?
Itt a nyári fogyileves! (5 nap alatt akár 3 kiló mínusz!) Paradicsom, paprika, cukkini. A nyár zöldségei tele vannak vitaminnal és ásványi anyagokkal. Fokozzák a zsírégetést, így fogyasztanak. Ezekből többet is ehet. Zöldborsó, paprika, paradicsom, cukkini,... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.