Kategória: Sikeres fogyózók

Csak egy jó okot kell találni!

21 éves lány vagyok. Kezdősúlyom 2010. februárjában 116 kg volt! Tudom, hogy nem kevés. Jelenleg 93 kg vagyok, ez még szintén nagyon sok, de hiszem, hogy kitartó munkával elérem az általam kitűzött célt! A cikkben arról olvashatsz, hogyan is sikerült rávennem magam a diétára, és milyen módszerrel fogytam 23 kg-ot!

Kedves Olvasóm!

Először is engedd meg, hogy meséljek magamról egy kicsit. Egy nem éppen átlagosnak mondható 21 éves lány vagyok. Kezdősúlyom 116 kg volt! Igen, valóban ennyi, és valóban rengeteg! Jelenleg 93kg vagyok, ami még mindig nem kevés, de további 20-23 kg leadása után igazán elégedett leszek! A diétámat 2010. februárjában, egészen pontosan 14-én kezdtem el. Hogy honnét is tudom ennyire pontosan a dátumot, és miért is vágtam bele, vagy egyszerűen csak a módszeremre vagy kíváncsi? Olvasd tovább…

Már kisgyermekként is voltak plusz kilók rajtam, ez odáig fajult, hogy 2010. február elején már 116 kilót mutatott a mérleg. Óriási szerencsém volt, hogy elfogadtam magam, úgy ahogy voltam. Sokszor viccelődtem az alakommal, a határozott vonalaimmal! Egészen 20 éves koromig abszolút nem jutott eszembe, hogy komolyabban neki kellene állnom, diétázni, azonban februárban minden megváltozott.
Akkoriban hihetetlenül megtetszett egy pasi. Barna szemek, barna haj, borosta, igazi férfias mosoly. Nem egy egyszerű „tetszik”, „bejön” érzésem volt, magamnak sem tudtam megmagyarázni, hogy miért van ez, hiszen csak látásból ismertem! Tudtam, hogy eddig duci barátnői voltak, így óriási erőt véve magamon, remegő kezekkel írtam neki egy e-mailt, majd még jó párat! Nem is ragozom tovább, megkaptam azt a bizonyos elutasító választ! Az e-mail után, végleg beláttam, hogy nagyon nem érzem jól magam a bőrömben, és tényleg le kell fogynom! Most köszönetet mondhatnék a srácnak, hogy hozzásegített az átváltozásomhoz! Ha ő nincs, akkor talán még most sem gondolkodnék a fogyókúrán!

Összességében 7 hónap alatt, 23 kg-mal lettem kevesebb! Még 20-23 kg-tól szeretnék megszabadulni, bár hosszú még az út, de hiszek a kitartásomban!

Alapvető szabályaim:
- Egy jó ok, ami motivál! (pl. egy szép ruha, egy meghatározó esemény, stb.) Biztosan mindenki talál magának legalább egyet!
- Naponta 1,5-2 l folyadék (ásványvíz, tea/fruktózzal édesítve/, cukormentes gyümölcslé)
- Hetente 3-5 alkalommal aerobic (kb. 20-30 perc/ alkalom)
- 5 után már semmi kaja
- „Pici” adagok! (A régi adagoknál kevesebbet eszem)
- Cukor helyett fruktózt használok
- Fehér lisztes dolgok mérséklése (egyedül, csak a panírozáshoz használok fehérlisztet)
- Fehér kenyér helyett, rozskenyér, barna kenyér, vagy magos
- Csoki helyett, gyümölcsöt, joghurtot, diabetikus kekszet fogyasztok
- Napi naplóbejegyzések!!! (kockásfüzetbe, interneten nyitott naplóba. Hidd el, nagyon hasznos!)
- Türelem! Ne akarjunk 1 hónap alatt több 10 kilókat lefogyni, hiszen, ha belegondolunk, nem egy hónap alatt vettük fel ezt a mennyiséget!

Ha már egy embernek tudtam segíteni, már akkor nagyon boldog vagyok! Bár még nekem is sokat kell dolgoznom, hogy leadjak további 20-23 kg-ot, de bízom abban, hogy velem tartotok! Mindennapos civódásaimat a naplómban elolvashatjátok! Ha további kérdésetek lenne, nyugodtan írjatok!

Sok sikert az elhatározáshoz, és kitartást a diétához!
Éva
(A cikket beküldte: Éva0103)A nehézségek ellenére is le lehet fogyni
Az én történetem nem 30-40 kilós fogyásról szól, mindössze tizenegynéhány kilóról, amiből már 11 megvan és még vár rám 3 kiló. Amit nagyon remélek, hogy mire e cikk megjelenik, már meg is lesz. És miután megvan a leadott kiló, meglesz a súly megtartása is mindenféle nehézség nélkül. »

Miért érdemes személyi edzővel edzeni?
Amennyiben az egészséges életmód kialakítása érdekében otthoni vagy edzőtermi edzést szeretnénk beépíteni az életünkbe, fontos, hogy legalább a kezdeteknél vegyük igénybe szakértő segítségét. Egy jól képzett személyi edző sokat segít az alapismeretek... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.