Kategória: Sikeres fogyózók

Megkérdeztem

Piros 2013-ban nagy átalakuláson ment keresztül. Ez a kedves, szerény nő kivirult, megtelt energiával. Színesebb lett. Nem csak a ruhatárára gondolok, nyitottabbá vált másokkal szemben és megnőtt az önbizalma is.

- Nagyon jól nézel ki. Mennyit fogytál?

- 23 kilótól sikerült megszabadulnom.

- Mi motivált, hogy változtass az életeden?

- Állandóan fáradt voltam. Tudtam ugyan, hogy változtatnom kell az életvitelemen, mindig csak halogattam. Ha bele is kezdtem, folyton abbahagytam valamilyen indokkal és visszatértem a régi szokásaimhoz.

- Ezúttal mi volt más, mint a korábbi próbálkozások során?

- Nem fókuszáltam kizárólag a súlyom változására. Vettem egy farmert, amibe bele szerettem volna fogyni. Annak a segítségével követtem, hogyan változik a testem, nem csak a mérleget lestem. :)

- Milyen módszert követtél?

- Kezdetben megpróbáltam kevesebbet enni. Akkor még szoptattam a lányom, ezért nem szerettem volna semmi drasztikusba fogni, a tejmennyiség kockáztatása mellett.
Később elkezdtem a kalóriákat számolni és otthon tornázni.


- Milyen tanácsokat tudnál adni azoknak, akik most szeretnének nekilátni egy életmód váltásnak?

- Kritikusan tekintsék át, hogyan élnek, hogyan étkeznek! Érdemes egy listát összeállítani a legkevésbé egészséges szokásokról és átgondolni, azok idővel milyen következményekkel járhatnak. Én arra gondoltam, hogy a magamé mellett a gyermekem érdeke is, hogy egészségesebbé váljak.

- Hogyan lehet hosszú ideig kitartani?

- Úgy gondolom, erre több módszer is lehetséges. Az én farmer-trükköm csak egy a sok közül, de hatásosnak bizonyult. A legfontosabb, hogy próbáljunk magunkkal szember türelmesek lenni. Semmi sem megy csettintésre, előre tisztázzuk agyban, hogy a folyamat nem egy hét alatt, lehet, hogy egy ÉV alatt fog olyan eredményt hozni, amit megálmodtunk.
Tűzzünk ki részcélokat és aki szeretné, jutalmazza magát ezek elérésénél, például parfümmel, sminkkel, ruhákkal, vagy akár masszázzsal, utazással, tárgyakkal, amiket szeret. Csak ne csokival. :)


- Volt, hogy meginogtál?

- Hogyne lett volna... Igyekeztem mindenféle körülmény között betartani a diétám alapelveit, de persze voltak esetek, amikor kilengtem. Voltunk nyaralni, voltam esküvőn is. Ilyenkor mozgással ellensúlyoztam a több bevitt kalóriát, illetve másnap jobban meghúztam a határt.

- Mi történt, amikor belefogytál a farmerodba?

- Még kisebbet vettem. :) A kezdeti kishitűségemet sikerült legyőznöm. Láttam, hogy képes vagyok rá, hogy alakítsak magamon.

- Megünnepelted a végső célod elérését?

- Csak fejben. Nem csaptam semmilyen nagy hajcihőt, ha erre gondolsz. Épp egy hétköznapi reggelen mértem azt a súlyt, amit megálmodtam. Természetesen nagyon boldog voltam, de ez a boldogság nem csak egy pillanatnyi volt, hiszen akkor már hónapok óta boldog voltam attól, amit magammal kapcsolatban éreztem odabent.

- Tartod a súlyod? Azóta hogyan étkezel?

- Már nem számolok minden kalóriát, de ÉRZEM őket. Tudom, hol a határ és tudom, hogy a súly megőrzése épp olyan fontos, mint a leadása. Heti három alkalommal tornázom itthon. Nagyon sok lehetőséget nyújt erre az internet, szeretem csinálni, boldogsághormont termel, ha mozgok. :)

- Milyen belső változásokkal járt a fogyásod?

- Érdekes kérdés. A legtöbben csak a külsőmmel foglalkoznak. :) Magabiztosabb lettem, megerősödött hitem önmagamban. A férjemmel szorosabb lett a kapcsolatunk, az intim szférában is jobban el tudom magam engedni. A fogyás kifejezetten jót tett a házasságommal és nem azért, mert jobban tetszem a férjemnek, hanem mert jobban tetszem magamnak.
Az evés okozta örömet más források váltották fel. Boldog vagyok a mozgástól, hogy nem esik nehezemre, hogy utána érzem, tettem magamért valamit megint.
Boldog vagyok, amikor vásárolok magamnak, hiszem már nem kell szégyellnem a méreteim, sokkal változatosabban tudom a ruhadarabjaimat variálni, ezt különösen élvezem.
Boldog vagyok attól, hogy a gyermekem is az egészségesebb életvitellel tudom megismertetni, fogékony időszakában nem a rossz szokásaink fognak rögzülni benne, hanem azt látja, hogy a szülei sportolnak, boldogok és kiegyensúlyozottak. Az örömöt nem a túlevésben, hanem más területeken keresik.


- Jó látni, mennyire átalakultál külsőleg és belsőleg is. Mit üzensz azoknak, akik ezt a riportot elolvassák?

- Csak annyit üzenek, hogy "Tegyetek meg mindent magatokért!"
(A cikket beküldte: pep89)Nagyon duciknak mondom!
Én is, mint minden nagydarab nő, el voltam keseredve. Azt hittem, nincs megoldás és az egész életemet beborította a gátlás, a szomorúság, a tehetetlenség. Aztán kezdtem rájönni, hogy csak én segíthetek saját magamon. 18 kg-ot fogytam, de mire rájöttem, hogy kell, az nem volt egyszerű út. »

Narancsos fogyókúra
A banánnal ellentétben - ami nem éppen sovány eledel - a narancsban (Citrus sinensis) alig van kalória. Energiahordozója egy kevés szőlő- és gyümölcscukor, ezért bátran fogyaszthatjuk éhségűzőnek, leve és rostjai jól telítenek, üdítenek, a szomjat is... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.