Kategória: További fogyókúrás cikkek

Mától minden más...

105 kg. Kimondani is nehéz, nemhogy cipelni ezt a súlyt. Életem során sok fogyókúrán átestem. Inkább kevesebb, mint több sikerrel... Ezt a cikket azért írtam, hogy ösztönzőleg hasson másokra is, és fogyjunk le együtt, ne azért, hogy másoknak tetszünk, hanem azért, hogy elfogadjuk önmagunkat.

Lassan 20 éves vagyok, 105 kg, 166 cm. Eléggé elborzasztóak ezek az adatok, de ez az igazság. Hogyan is jutottam el eddig?
Sosem voltam vékony lány, mindig is kitűntem a tömegből. Általános iskolában kezdődtek a problémák, amikor nem tudtam úgy kijönni a teremből és játszani a többiekkel, hogy valaki ne röfögött volna nekem vagy nem mondta volna rám, hogy disznó. Persze, ekkor még nem különösebben érdekelt mások véleménye, rántottam egyet a vállamon és mentem tovább. Sérelmek gyűltek, és gyűltek és én csak ettem és ettem. Persze mozgás nélkül.
Eljött a gimnázium, kollégiumba költöztem. Ekkor jött a "változás", hogy a kollégiumban majd úgyis lefogyok, hiszen alig van kaja. Na persze... Gyors kaja, és minden amit találtál. Innen kezdtem el fogyókúrázni. 90 napos diéta, Norbi diéta, 13 napos diéta, Level diéta, grapefruit diéta és minden, amit el tudsz képzelni.
Ezekkel sem mentem túl sokra, általában 10 kg-ot sikerült leadnom, és utána megtorpantam.
Fogalmam sincs, mikor voltam legutóbb 90 kg alatt. Az is nagy szám volt, ha 2 számjeggyel kezdődött a súlyom.
Egyetemre kerültem, de a változás nem jött.
Nemrég viszont ráakadtam a hoxára, amikor egy újabb diétának néztem utána. Sok olvasgatás után rájöttem arra, hogy saját magamnak állítok össze egy diétát, és mellé beiktatok rengeteg mozgást is.
Illetve reménykedem benne, hogy a "közönség", a követők ösztönzőleg fognak rám hatni. Hiszen valaki legalább megdorgál, ha kihagyom a tornát!

Diéta minta:

Reggeli: 1 korpás zsömle csirkemellsonkával vagy 2 főtt tojás
Tízórai: valami gyümölcs (ha lehet, grapefruit)
Ebéd: saláta vagy könnyű főzelék
Uzsonna: joghurt vagy valami gyümölcs

Mozgás: heti 3x-4x torna - ez nagyon nehéz lesz.


(A cikket beküldte: Masha)A fogyás testkontrollal
A táplálkozástudomány berkeiben rendszerint állandó vitatéma, hogy mely táplálkozási forma nevezhető egészségesnek. Egyetlen tápanyag sem elhanyagolható, minden egyes étel a szervezet számára értékes anyagokat tartalmaz. »

Én és a South Beach
Szeretek enni. Sajnos ez meg is látszik rajtam. Sokáig fáradhatatlanul kerestem a nekem való diétát. Azt kell mondanom, oly sokszor csalódtam az ígéretekben és önmagamban is, hogy már kezdtem feladni a reményt. Természetesen olyan módszert kerestem, ami passzol... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.