Kategória: További fogyókúrás cikkek

Kezelések a fogyókúra hatásosságának növelésése

Kezelések a fogyókúra hatásosságának növelésése Az Arc-Alak Szépség Stúdió különböző masszázsformái és testkezelési eljárásai segítenek sz eredményesebb karcsúsodásban, a salakanyagok eltávolításában és a bőr megszépítésében. Látogatóinknak 10% kedvezménnyel!

Újra itt a „fogyókúra szezon”. Sokan ilyenkor kezdenek gondolkodni, hogy „nyárra valahogy ki kéne nézni”. Még halogatják az életmódváltást, még nincs meg az elhatározás, kevés az akaraterő, de nemsokára… Gondolják, majd hétfőtől, majd a szülinapom után, majd Húsvét után, mert addig még olyan jókat lehet enni, és úgyis felszedném, amit leadtam.
Sajnos nehezen értik meg az emberek, hogy elsősorban egészségügyi probléma a kóros elhízás. Nem nyárra kell lefogyni, hogy addig jól nézzek ki és jól mutassak a fürdőruciban, hanem alapvetően meg kell változtatni a táplálkozási szokásokat és be kell iktatni a rendszeres mozgást az életünkbe. A mozgásról sokaknak a konditerem, tornaterem és a levegőért kapkodó, izzadt fiúk, lányok jutnak eszükbe. Nem kell rögtön halálra hajtani magunkat, sőt, nem is szabad. Mindenki csak annyit kívánjon meg magától, amire úgy gondolja, hogy képes. Ha például, egyáltalán nem végez semmiféle plusz mozgást azon kívül, ami a napi tevékenységhez szükséges, kezdjen sétálni szabadidejében. Először csak keveset, lassan, később növelhető a tempó és az időtartam is. Ki tudja? Talán még futni is kedve támad. Csak elhatározás kérdése. A lerakódott zsír és salakanyagok nem tűnnek el maguktól és főleg nem 1-2 hét alatt. Kezdje most! Ha már érezi magában az erőt, hogy szakítani tud régi rossz szokásaival, tervezze meg, hogy a következő időszakban mit vár el magától. Rövid időszakokat tervezzen, mondjuk az elkövetkező 2 hétben mit fog csinálni. Pl.: „Kevesebbet és rendszeresen eszem, nem nassolok, többet mozgok” (még nem kell feltétlenül súlyt mérni). Ha sikerül ezt betartani – amit persze mindenki csak maga fog tudni, hogy sikerült-e, így csak magát verheti át – az első sikerélmény erőt ad, a további tervekhez.

Az eredményesebb karcsúsodásban, a salakanyagok eltávolításában és a bőr megszépítésében nyújthatnak segítséget a különböző masszázsformák és testkezelési eljárások.

Bármelyik kezelést válassza is, a fokozatosság elvét mindig szem előtt kell tartani. Egészséges és tartós fogyást akkor érhet el, ha havonta egy, maximum két kilót fogy. Ha tehát valaki csak az utolsó 5-6 kg-ot szeretné még „ledobni” (ami sokszor a legnehezebb!), annak is késő a nyaralás előtti 1 hónapban gondolkodni. Hát még annak, akinek ennél több munkája van magával.


Első lépésként előnyös méregtelenítéssel kezdeni, amiben nagy segítség lehet az infraszauna és ezzel együtt sok folyadék fogyasztása. A folyadék elsősorban víz legyen. A hűvösebb hónapokban 1,5-2 l, nyáron 2-2,5 l. A szaunázás nem csak egészséges, de nagyon kellemes időtöltés is, mivel a fekvő infrában egyedül tartózkodik a vendég, kellemes zenét hallgat, az ágy pedig masszíroz. Még egy előnye, hogy a fej a szabad levegőn van. Az élmény különböző olajokkal fokozható, ami tovább serkenti a szövetek és a bőr tisztulását.


Következő lépés lehet a nyirokkeringés és vérkeringés fokozása. Erre egyik legjobb módszer a már jól ismert vákuum technológia. A nyirokpontok stimulálása után a fellazított, „felpumpált” salakanyagot egy speciális vákuum-fejjel nyirokirányba kinyomjuk.
Ezzel nem csak a keringést fokozzuk, hanem a kialakulóban lévő cellulitot is megelőzhetjük, vagy csökkenthetjük a meglévőt. A kezelés során szintén nagyon fontos a folyadék fogyasztásra figyelni.


Szintén nagyon jó nyirokkeringést javítók a különböző body-wrapping eljárások, ahol kezelés alatt hatóanyagokat juttatunk a bőrbe. A hatóanyagoktól és a tekercselés fajtájától függően tovább csökkenthetjük a cellulit mértékét, feszesíthetjük a lazává, petyhüdté vált bőrt, tömöríthetjük a salakanyagoktól megtisztított szöveteket.

A tónusfokozásban sokat segíthet az Ultratone biostimulációs készülék mely a különböző programok segítségével gyorsan, átalakítja az izmokat, javítja a tónust, helyreállítja a nagy testformáló izmokat, de alkalmazható szülés utáni tónusfokozásra is, méregtelenítésre és keringésjavításra, stressz oldásra, masszázsra, izomépítésre, nyújtásra, stb.
A kezeléseket a nagyobb hatékonyság érdekében érdemes kombinálni. Fontos, hogy a kezelések megkezdése előtt személyesen konzultáljanak a kezelést végző szakemberrel, mivel a kezelések általában személyre szabottak.

Látható, hogy a legtöbb kezelés nem csak alakformálásra jó, hanem kellemesek és egészségesek is. Fogyókúrák hasznos kiegészítői lehetnek, amennyiben a szakemberekkel együttműködve betartja a megbeszélteket.
A legfontosabb az egész kúra során, hogy a célt lássuk magunk előtt, és jó érzéssel csináljuk azt, amit korábban elterveztünk, ne nyűgként vagy valami nyomasztó dologként fogjuk fel, így sokkal könnyebb lesz.

Karanedev Katalin
(Masszőr, Testkezelő)
A kezelésekről további, bővebb információt talál az Arc-Alak Szépség Stúdió weboldalán: www.arc-alak.hu

Exkluzív Stúdiónkban, otthonos környezetben várjuk a szépülni vágyó Hölgyeket és Urakat. A mindennapi szépség elérhető közelségben.


Arc-Alak Szépség Stúdió
Budapest VI. kerület
Podmaniczky u. 15. 2. em. 1.
Telefon: 06 20 226 2778, 3023344
Internet: www.arc-alak.hu
E-mail: info@arc-alak.hu


Táplálékkiegészítő rangsor
Fogyjon 10 kilót 5 hét alatt, avagy a csodadiéták kora című cikkem végén utaltam arra, hogy készül a második rész. Természetesen ebben a fejezetben sem lesz szó drasztikus fogyással kecsegtető módszerről, készítményről. Ebben a részben a kereskedelmi forgalomban... »

2 hetes gyors fogyókúra
14 nap alatt 8-10 kg kiló fogyás várható, a diétát meg lehet ismételni többször is, de csak orvosi felügyelet mellett. A kúra ideje alatt, a kívánt hatás elérése érdekében, napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvíz fogyasztása ajánlott! Akinek nehéz betartania a 2-3... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.