Kategória: Sikeres fogyózók

Fogyásom története, közel a vége

Napra pontosan egy éve kezdtem el a fogyókúrát. 165 kg-ról indulva, jelenleg 97 kg vagyok. A következőkben megosztanám Veletek módszeremet, örömeimet, nehézségeimet. Minden fogyókúrázónak pedig két dolgot tanácsolok: Ne hagyd, hogy az étel irányítsa az életedet és mindig gondoljatok arra, hogy egy kanál ételnek ugyanolyan íze van, mint tíznek, ezért felesleges a szükségesnél többet enni!

Mához pont egy éve elhatároztam, hogy az állapotom tarthatatlan, ezért le KELL fogynom. Hogy értsétek miért fogalmazok drasztikusan, leírom: 23 éves voltam, 173 cm, 165 (azaz százhatvanöt) kg.
Orvosi vizsgálat során kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, amire Letrox nevű gyógyszert szedek, ez a betegség is "segítette" a hízást. Persze azt látni kell, hogy én is hibás vagyok. Mértéktelenül ettem, főleg este és főleg édességet. Emellett csak ritkán mozogtam, így meglett az eredménye.
Elkezdtem diétázni és sportolni. A diéta elég erősre sikeredett, ami azt jelenti, hogy kb. 800-1000 kalóriát eszem egy nap (csirkemell, saláta, alma, görögdinnye, grapefruit, abonett). Mozgásként sok mindent kipróbáltam az egy év során (kocogás, otthoni torna: Aerobzóna, úszás), egy ideje a szobabicikli a kedvenc, napi 1 órát/25 km/ -700 kalóriát tekerek.
A 12 hónap alatt volt néhány nap, amikor majdnem feladtam a harcot, de mindig arra jutottam, hogy kár lenne ekkora eredmény után kudarcot vallani, így mindig folytattam a küzdelmet.
Természetesen az eredmény sem maradt el, lement eddig 68 kg, vagyis jelenleg 97 kg vagyok.
Sajnos a nagy fogyásnak meglett a hátránya.
Úgy érzem, hogy az izmaim teljesen leépültek, egy-egy cipekedés után másnap izomlázam van, sokszor mintha megnyúlna az izmom: egy-egy hirtelen mozdulatnál iszonyatosan fáj. Szinte kést forgatnának a bicepszemben.
Most elhatároztam, hogy a szobabiciklizés mellé beiktatok konditermes edzéseket. A mai nap lesz az első bemutató óra, ahol a személyi edző megmutatja a helyes mozdulatokat.
Minél több lelkesítést, minél több tanácsot kapok, annál jobb lesz a motivációm :)
(A cikket beküldte: siposd)Mínusz 20 kiló diéta nélkül!
Lefogyni csak kitartással és egészségesen érdemes. Kifogást azt talál csak, aki akar. Tudom, az otthoni torna nem jön be senkinek, mert ahhoz nincs elég késztetés, hogy rendszeresen csináljuk. A diéták pillanatnyilag segíthetnek, de sajnos sanyargatás árán, mert... »

Gyógyböjt
A hagyományos értelemben vett böjt vallási szokás. Generációkon át fennmaradt a húsvéti és adventi böjt, ennek célja azonban nem elsősorban az egészség helyreállítása. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.