Kategória: Sikeres fogyózók

Fogyásom egyszerűen és eredményesen

A fogyás azzal kezdődik, hogy eldöntöm: akarom, és ettől a szándékomtól semmi nem tántoríthat el!
Nem is tudom, hol kezdjem... Talán az elején, soha nem voltam nádszálkisasszony, 56-62 kg között ingadoztam, kivéve, mikor terhes lettem, akkor mindig sikerült elég sok kilót magamra szednem.


Van 3 gyerekecském! Imádom Őket, életem értelmei:) Mindegyik terhességemnél több mint 30 kg-ot híztam. Mindig azt mondtam, na most nem leszek olyan kövér, ez sikerült is kb. a 30. hétig, utána mindig elszaladt velem a ló.
Azt a merényletet nem tudtam volna elkövetni, hogy éheztessem magam. Igen, nem tagadom, sokat ettem, sok-sok csokit, de kívántam, megettem és kész.
1. terhesség: +33 kg. 10 hónappal szülés után (igaz fiatalon): -36 kg, még kevesebb voltam, mint terhesség előtt.
2. terhesség: Mivel nehezen lettem terhes, kezelések meg sok más miatt +10 kg-mal indultam és híztam +28 kg-ot Ez már nehezebben ment le, de itt is visszafogytam, igaz 2 év kellett hozzá.
3. terhesség: +30 kg kb., mert itt a végén már rá sem álltam a mérlegre.
A mostani fogyókúrám története: 95 kilónál is többel mentem szülni, mikor hazajöttem, örültem, mert 82 kg-ot mutatott a mérleg, de nem tartott sokáig, mert mikor visszamentem kontrollra, már 91 kg voltam és ez a szoptatás alatt így ment, 86 és 94 kg között ingadozott.
Január 1-jén kezdtem pontosan 90 kg-val.
Sokáig szoptattam, de január 1-jén eldöntöttem, elég volt, most már nem bírom ezt a +30 kg-ot magamon, nem bírtam járni, annyira fájt a lábam meg hát sok minden nem úgy sikerült, ahogy én azt kitaláltam, főleg öltözködés, nem akartam berendezkedni erre a súlyra. Óriásinak láttam magam, de jól láttam, az voltam.
Mivel már tudtam, hogy fogom elkezdeni: MOZGÁS + EGÉSZSÉGES ÉTELEK, az elején rengeteg levest ettem, mert elég laktatóak és elég kevés kalória. Még akkor szoptattam és a levesektől volt még annyi tejem, hogy elég legyen a cseppemnek, meg sok gyümölcsöt, aminek éppen szezonja volt, sok húst és zöldséget.
Én nem szeretem a divat diétákat, nem igazán számolok kalóriát, mindenből eszek, nem vetem meg a kenyeret, sem a tésztát, sem a rizst, eszem, csak keveset és ritkábban.
Mert sokan elköveti a legnagyobb hibát, 1000 kcal, semmi kenyér, semmi szénhidrát, és miután lefogytál, mi van? Soha többet nem eszel kenyeret vagy tésztát?
Ez nem jó, mert nem diétázhatsz egész életedben, egyél mindenből kevesebbet, igaz, így lassabban megy, nem kell 3-6 hónap alatt 20-30 kilókat fogyni, a lassú fogyás a jó fogyás szerintem! Amit szinte teljesen ki szerettem volna hagyni, a csoki meg a süti, persze mikor bűnöztem mindig ilyeneket ettem. Mert ilyen is volt sokszor…
Nem fogyókúrázom, hanem inkább azt mondanám, életmódváltás, ami igen divatos és igen, mindenki tudja, hogy kéne helyesen étkezni, én is tudtam és tudom is, csak nehéz néha, mikor az ember olyan finomakat főz, amik éppen nem diétásak.
Nincs semmi titok, egyél mindenből kevesebbet, sok-sok zöldséget, gyümölcsöt, húst és kevesebb kenyeres, tésztás ételeket.
És a mozgás: én előnyben részesítem a teremben való mozgást pontosabban, ami nekem bejött, az a kardio edzés gépeken. Persze nem tornáztam végig, az elején nem bírtam, próbáltam, de kiszenvedés volt, mikor már mentek le kilók, akkor kezdtem.
A végén meg más okból, de helyette rávettem magam az itthoni tornára, ami 30-40 perc minden nap.
A lényeg, ahogy én csináltam, az elején sok-sok leves, utána zöldséges, húsos ételek és rengeteg gyümölcs, ennyi a titok és így eddig -28 kiló, igaz 10 hónap kellett hozzá, de megérte.
És főleg éhezés és kínlódás nélkül. Ilyen finom ételek mellett, amiket készítettem magamnak öröm volt tartani a diétát!

Remélem, mire megjelenik a cikkem, vagy legkésőbb karácsonyra -30 kiló meglesz és akkor BOMBA ANYUCI LESZEK, hogy a gyerekeim büszkék legyenek, milyen csinos, fitt és főleg egészséges anyukájuk van!
(A cikket beküldte: Erika:))A puzzle készül...
Augusztusban teljesen felforgattam az életem, hogy végre önmagam lehessek. Ezt a történetet szeretném megosztani most veletek... Mindenbe nehéz belekezdeni, de megéri, ha egy boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet szeretnél élni, és én igenis azt szerettem... »

Megéreztem a tavasz szelét...
Megéreztem a tavasz szelét... Ezért gondoltam utánanézek a diétás dolgoknak. Elkezdtem fórumokat olvasni, ki hogyan fogyózik. Rátaláltam a nekem megfelelő információkra. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.