Kategória: További fogyókúrás cikkek

Variációk diétákra

Ha valaki fogyókúrára szánja el magát, már számtalan módszer között válogathat. Vannak nagy visszatérők, mint a 90 napos, vagy örökké igazak, mint a kalóriaszámlálós, de időről időre felbukkannak más módszerek is.

Dukán diéta

Elég régóta népszerű ez a módszer. Alapja a magas fehérjetartalmú táplálkozás, alacsony szénhidrátbevitel mellett. Négy fázisában egy adott szabályrendszer szerint kell étkezni. A kezdeti szakasz szigorúbb, itt gyorsabb a fogyás is, ezt folyamatosan bővíti a behozható ételcsoportokkal.


Paleo diéta

Napjaink igazi sztárja, pedig néhány éve hódít már. Alapja, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amit már az ősember is ehetett. Tehát húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket, magokat. Szigorúan kizárja például a gabonákat, a kukoricát, a finomított cukrokat, burgonyát. Hátránya, hogy költséges lehet, tekintve a mai paleo termékek árfekvését.


Új Atkins diéta

Nagyon hasonlít a régihez, a szénhidrátok drasztikus megvonásával játszik. Annyiban más, hogy szélesebb az engedélyezetten fogyasztható élelmiszerek skálája és több gyakorlati tanáccsal látják el a diétázókat. Ezzel a módszerrel gyors sikereket lehet elérni, de a kezdeti szakaszban gyakoriak a kellemetlen mellékhatások (szájszag, teljesítményromlás, fáradtság).


Lúgosítás

A lúgosításnak nagy rajongói vannak az amerikai sztárok között is. Ez a módszer a szervezet elsavasodását okolja a súlygyarapodás és egyéb egészségügyi bajok miatt. A módszer szerint csökkenteni kell a savasító hatású, úgymint a hús, búza és más gabonafélék, finomított cukor, tejtermékek, a koffein, az alkohol és a feldolgozott élelmiszerek bevitelét.


Cambridge diéta

Ez a módszer hat különböző étkezési tervet tartalmaz, amelyeknek a kitűzött fogyási céltól függ a kalóriatartalma, a 415 kcal-tól az 1500 kcal-ig. Különböző étkezést helyettesítő shake-ekkel is kombinálja az evést.


DASH diéta

Ez a módszer a fogyás mellett jótékony hatással van a magas vérnyomásra és a koleszterinszintre is. Az étrendben csökken a bevitt zsír mennyisége, kerülni kell a koleszterindús, magas kalóriatartalmú életeket, helyette sok zöldséget, gyümölcsöt, alacsony zsírtartalmú húsokat és terjermékeket lehet fogyasztani.

5:2 diéta

Ez a diéta azon alapul, hogy 5 napig normálisan étkezünk, s ezt két nap böjt követi. Természetesen a normális étkezés nem kétpofára való zabálást jelent. Ezzel a módszerrel az össze heti kalóriabevitel csökkenthető és talán olyanok számára alkalmas, akik egyébként nehezen tartanak ki hetekig egyfajta fogyókúrás táplálkozási mód mellett.


Nyers étrend

Nem szabad sült, főtt, feldolgozott ételeket fogyasztani, csak nyers, préselt vagy szárított jöhet szóba. Így többnyire csak a gyümölcsök, zöldségek, diófélék, hüvelyesek maradnak. Szakértők szerint nehéz jól csinálni, mivel sok esetben egészségtelen módon lecsökken a bevitt kalóriák száma. Arról nem is beszélve, micsoda kitartás kell ehhez.Számos módszert találhatunk az interneten kutakodva. Egy biztos, olyat érdemes keresni, ami összeegyeztethető a személyiségünkkel, alapvető szokásainkkal és van értelme. Jelenleg a legtöbb eredménnyel a kalóriamegvonás, illetve a szénhidrátmennyiség csökkentése kecsegtet, a korábbi évek zsírmegvonási elméleteivel szemben.

A megfelelő táplálkozás adja a siker legnagyobb részét és tovább segíthetjük, ha a mozgásról sem feledkezünk el!
(A cikket beküldte: szeretekolvasni)Vákuumtréning - a siker kulcsa
Ezt a fantasztikus, új módszert a kilencvenes évek elején fejlesztették ki a sportorvoslás tapasztalatai alapján. Az eljárás során a vákuum jótékony hatását ötvözik a kerékpározással. Míg a kerékpárhasználat önmagában csak az izomzatot erősíti, s fokozza az... »

Atkins menü magyarosítva - Lowcarbeuropa
Sokunknak nehéz követni az amerikai atkins diétát. Sokszor jól jön egy elészített menű. Nem kell szorosan ezt a tervet követni, de mégis irányvonal, hogy mit is együnk... Találsz majd egy magyarosított heti menűt és pár praktikus tanácsot is... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.