Kategória: Diétás főzőcske

Tiszta lappal kezdeni nem is olyan egyszerű!

Sok minden kavarog a fejemben! Ennyi kiló voltam, ennyinek kellett volna, erre az időpontra… El akarom felejteni! Tiszta lappal akarok indulni! De hogyan kell? A menetét tudom, hogyan kellene lefogyni... De a lap nem tiszta, és ez kísért!

Most próbáljunk más fejével gondolkodni! Itt van egy 168 centis 75 kilós lány. Elhízott. Talán nem ez a szakszerű kifejezés, de az biztos, hogy van rajta felesleg. Valószínű, hogy jól felépített izomzattal 55-56 kilósan nagyon jól nézne ki. De ha ő sovány akar lenni, akkor 50-53 kiló az ideális, főleg, ha utána pakolja magára az izmot, vagy legalábbis a nagyobb részét.
Tehát az, hogy mennyi kilónak kellene lennie az álmához, megvan. A centik pedig majd igazodnak hozzá. Egy viszonylag kerek számot, 25 kilót kapunk eredményül arra kérdésre, hogy mennyit kell fogynia. Szuper! 1 jó pont. Nos, egy 16-17 éves lánynak nem kell sietnie sehova. Maximum a 18. szülinapjára, mert nagy bulit tervez, persze csak ha lefogyott... De 25 kiló, akár sok, akár nem, 17 hónap alatt egészségesen, kis erőfeszítéssel leadható. De talán 11 hónap alatt is meglehet oldani. Kezdjük az elején...

Nyár, nyári szünet. Boldogan kell, hogy teljen, hiszen vége a tanulásnak, irány a strand. Ez a lány már kábé 5 éve nem lehetett strandon... Tehát a pontos időpont megvan. Június 16. Ehhez a következőképpen kellene fogyni...
6 hét alatt (nyári szünet hátralévő része) 6 kiló, azaz heti 1 kg az elején. Simán menni fog! OK. Aztán van még 19 kiló hátra, június 16-ig pedig 41 hét. Ha kivesszük az ünnepi szüneteket, tehát a téli 2 és tavaszi 1 hetet, akkor marad 38 hét, tehát átlagosan heti 0.5 kiló. Ezzel az életmóddal ennek muszáj sikerülnie. Ha betartja ez a lány ezt az életmódot, akkor nem lehet ez akadály. Bár a nyár első pár hetében még nem ehet minden nap fagyit, a célt eléri a hőn áhított időpontra. Tehát nincs más hátra, mint előre!
Nyáron heti 1 kiló, aztán heti fél, az ünnepeken pedig csak tartani kell a súlyt. Könnyűnek tűnik és az is. Az egyetlen akadály a türelmetlenség lehet.
1 év hosszúnak tűnik, amikor még nem kezdődött el. Viszont ha hátra tekint az ember, mondjuk az elmúlt 1 évre, hát... nesztelenül szaladt el mellettünk. Ez így van. És különben sem a végeredmény a fontos, hanem a közben megtett út. Legalábbis azt mondják az okosok.
Majd ha 50 kiló leszek és visszatekintek arra az egy évre, lehet én is ezt mondom, de még nem látom értelmét.
Annyira akarom ezt... de erősebb az étel. Mindig legyőz. És folyamatosan nyeri a csatákat. De a hangsúly a csatán van. És annyira felbőszített a bökdösődéssel, hogy a háborúra észrevétlenül erősít fel, és végül nem fogom majd elveszíteni. De nem a bosszú hajt előre, csakis a cél, ami a szemem előtt lobog. A cél: egy szebb jövő! Nem csak testben, lélekben is. No lám csak... Magamról beszélek?! Ez a lány én lennék? Igen! Valóban más volt ezzel a szemmel nézni! Erőt adna? Nem tudom. A lényeg, hogy csináljam! Muszáj!
De vajon sikerülhet?
(A cikket beküldte: ElizabethT.)Fillet of Fish in Herb and Curry Sauce
Ugy gondolom hal mindig egeszseges.Az ausztral dietas forumbol masoltam ki, igy egy kicsit az ausztral etelekbol is lehet izelito, kiveve maga a hal, ami itteni, de valami otthoni tomor husu hal is jol megfelel a celra. »

Fogyókúra antioxidánsokkal
Dr.D.G. Ninkov, a san diego-i székhelyű Pharmessen Inc. alapítója az USA-ban 6, Európában pedig már 3 érvényes találmányt mondhat magáénak. Legújabb szabadalmaztatott eljárása során sikerrel ötvözte bizonyos fűszernövények illóolajának páratlan antioxidáns hatását... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.