Kategória: Különféle böjtök

Magyar böjtfarm a mediterrán paradicsomban - ahol test és lélek újjászületik

A böjtölés sokkal több egyszerű táplálékmegvonásnál - olyan tapasztalati út, amely testi és lelki megtisztuláshoz vezet.

„A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha
az ember akkor kezdene kutat építeni,
amikor már megszomjazott.” (kínai szólás)


A böjtölés, vagyis a szervezetben felhalmozódott salakanyagok kitisztításának pozitív élettani hatásai régóta ismeretesek a népi és természetgyógyászatban, különböző formái megtalálhatók szinte minden vallásban és kultúrában.

Evia EgészségFarm
Hatásmechanizmusa, a szervezet, ezen belül is az emésztőrendszer tehermentesítésével elérhető öngyógyítási folyamatok beindításán alapul, melyek segíthetnek nemcsak megelőzni korunk civilizációs betegségeinek igen jelentős hányadát, de sok esetben a már kialakult tüneteket is enyhíthetik, vagy megszüntethetik azokat. Az egyik leghatékonyabb méregtelenítési módszer az ivólé böjt, melyet Dr. Otto Buchinger német orvos fejlesztett ki a múlt század elején, és amit tapasztalt orvosi felügyelet alatt és jó atmoszférában végezve, a gyógyítás királyi útjának nevezett.

Athéntól 180 km-re, Evia szigetén, egy festői halászfalu határában fekvő olajfaliget ad otthont annak a tízszobás villának, ahol létrehoztuk az Evia Egészségfarmot, mely adottságai révén ideális környezetet biztosít a böjtöléshez szükséges elvonuláshoz.

Rovies tengerpart
A turistaútvonalaktól távol eső elhelyezkedés, a friss tengeri levegő és a kristálytisztavizű, csendes tengerpart biztosítja vendégeink számára, hogy a böjtölés ne csupán a test megújulásáról szóljon, hanem egyben egy önmagunk mélyebb megismerése felé vezető meditatív, spirituális utazás is legyen.

Kinek ajánlott a léböjt? Kevés kivétellel, mindenkinek. Fontos megjegyezni, hogy a biztonságos böjtölés alapfeltétele az alapos orvosi vizsgálat, amely kiszűri az esetleges kockázati tényezőket, melyek között szerepel például (a teljesség igénye nélkül) a kóros elhízás, a terhesség, vagy az epilepszia. A léböjt az egyik leghatékonyabb és legtermészetesebb módja a megelőzésnek; sokunknak nincs lehetősége arra, hogy megfelelő tudatossággal éljük mindennapjainkat, ideértve az egészséges táplálkozást és a stresszmentes környezetet; a félévente-évente helyesen végzett böjttel sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében. Ha reggelente fáradtan ébred, kedvetlen, emésztési és/vagy bőrproblémákkal küzd, esetleg rosszul alszik, meglehet, hogy szervezete így próbálja jelezni, szüksége van a méregtelenítésre. A léböjt ezenfelül számos egyéb, már kialakult betegség esetén is eredményezhet jelentős javulást, mint például, a magas vérnyomás, ízületi gyulladás, vagy az allergia.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy a böjtölés tekinthető-e fogyókúrás módszernek. Bár igaz, hogy egy 7-10 napos léböjt során, akár 4-8 kg-os súlyvesztés is lehetséges, ez erősen függ az egyéntől, illetve a túlsúly mértékétől. A böjt elsődleges célja nem a fogyás, hanem a szervezet méregtelenítése, ám egy sikeres kúra segíthet elindulni az ideális testsúly elérése felé vezető úton azáltal, hogy a kúra végén kevesebbet mutató mérleg sikerélménye motiválhat táplálkozási szokásaink hosszú távú megváltoztatására és az egészséges táplálkozás fenntartására. Érdemes még megemlíteni, hogy a méregtelenítés következményeként elért túlsúly leadása, a szervezet savbázis egyensúlyának helyreállítása, illetve a stresszmentes környezetben eltöltött idő jótékonyan befolyásolja a fogamzás esélyét, így ha babát tervezünk, a böjtkúra hasznos segítőtársunk lehet.


Naplemente a villából
A farmon kizárólag friss helyi terményekből készítjük a böjti "táplálékot" jelentő gyümölcsleveket és zöldségleveseket; hiszen a kúra ideje alatt nem fogyasztunk szilárd táplálékot, így szervezetünk az emésztés helyett a felhalmozódott méreganyagok kiürítésére és szerveink regenerálására összpontosíthat. A folyékony "étrend" betartása mellett, fontos megjegyezni a rendszeres könnyű testmozgás fontosságát is, melyet napi Nordic Walking edzések formájában biztosítunk vendégeink számára, szakképzett edzőnk vezetésével.

A böjtölés további fontos eleme a nyugalom, a mindennapi élettől való elvonulás és a meditáció. Az Evia EgészségFarmon minden arról szól, hogy segítsünk vendégeinknek elfelejteni az otthoni élet gondját-baját és ezáltal lehetővé tegyük, hogy csakis önmagukra figyeljenek. Aki ellátogat hozzánk nemcsak az egészségéért tesz sokat, hanem egy felejthetetlen élménnyel is gazdagabbá válik, amely elindíthatja egy tudatosabb, kiegyensúlyozottabb élet felé vezető úton.Böjtkurzusainkkal kapcsolatos további információkért, kérjük, látogasson el honlapunkra: www.eviaegeszsegfarm.hu, vagy hívjon bennünket a 06 30 343 8765-ös telefonszámon.
(A cikket beküldte: eviaegeszsegfarm)


Miért vallanak kudarcot az emberek a rendszeres edzéssel/tornával?
A cikk szerzője itt Ausztráliaban a "Biggest Loser" nyertésenek, Adronak a személyi trénerje. »
Mozduljunk meg együtt!
Ezt most találtam ki, de nagyon igaz: fussunk, együnk, szeressük az életet együtt! Ajánlom ezt a cikket azoknak, akik bizonytalanok saját képességeikben! Azoknak, akik szeretnének örömöt találni az életben káros hatások nélkül! Ajánlom a cikket mindenkinek, 0-200 évig! :-) »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.