Kategória: További fogyókúrás cikkek

Igy éld túl a karácsonyi dínom-dánomot!

Eleged van abból, hogy a célszerű gumis derekú szoknyát, nadrágot veszed fel, vagy vacsora után ki kell eresztened az övedet, ami eredetileg arra szolgálna, hogy megakadályozza azt, hogy hiányában ugyanaz a nadrág lecsússzon rólad?

Hogyan éljük túl a karácsonyi dínom-dánomot?

Avagy: unod már, hogy ki kell eresztened az öved az ünnepek alatt?

A legtöbbünk számára az ünnepek már jóval karácsony előtt elkezdődnek, és a Vízkeresztet követő vasárnapig tartanak, és véget nem érő családi vacsorákat, eszem-iszomban bővelkedő baráti összejöveteleket jelentenek, mindezt megkoronázva az ilyenkor elmaradhatatlan beiglivel és egyéb süteményekkel, olyannyira, hogy a végén úgy érezzük, annyit ettünk, amennyinek egész jövő évben ki kellene tartania.

Kezd eleged lenni abból, hogy ünnepekkor a célszerű gumis derekú szoknyát, nadrágot veszed fel, vagy vacsora után ki kell eresztened az övedet, ami eredetileg arra szolgálna, hogy megakadályozza azt, hogy hiányában ugyanaz a nadrág lecsússzon rólad?

Ahelyett, hogy megadnád magad a végeláthatatlan kalóriáknak, élvezd az ünnepeket egészségben és koncentrálj arra, aki fontos számodra: Magadra.

Ne feledkezz meg magadról!

Amikor összeállítod a karácsonyi ajándéklistát, írd fel magadat is. Ahelyett azonban, hogy ajándékokkal halmoznád el magad, lepd meg magad stressz-mentes, egészséges kellemes ünnepekkel.
Írd fel, mit szoktál csinálni az ünnepek alatt, és válaszd ki a legfontosabbakat a magad és a családod számára. Próbáld meg a családi- és baráti látogatások számát heti 1-2-re csökkenteni. És hagyj időt magadnak arra, hogy mozogj, lazíts és élvezd az ünnepeket.

Figyelj oda a részletekre!

Ha csak megkóstolhatnád Bözsi néni messze földön híres beiglijét! Persze, hogy meg lehet, meg is kell, csak ne feledd, hogy a kóstoló az egy-két szelet, nem pedig a fél rúd.

Néhány további tanács:
- Az 5-6 fogásos lakomáknál mindenből egyél, de csak mértékkel – még így is tele leszel mire a végére érsz, de legalább nem pattognak le a gombok a ruhádról
- tartsd észben az étel-piramist, és ne felejts el zöldséget és gyümölcsöt is enni
- ne menj éhesen vendégségbe. Alapvető illemszabály, de ünnepek alatt különösen érvényes, főként, ha vacsorára vagy hivatalos.
- az alkoholos italok számát csökkentsd maximum kettőre. Az alkohol nemcsak kalóriában dús, hanem még több evésre buzdít. Igyál inkább ásványvizet, vagy diétés üdítőt.

Légy boldog!

Az Ünnepek a családról, barátokról szólnak, nem pedig arról, hogy végre van egy ok, amiért sutba dobhatod a diétát és átadhatod magad a végeérhetetlen evészetnek.
Tervezd úgy meg az ünnepeket, hogy ne a finomságok legyenek a fő attrakciók.
- tervezz be szánkózást, korcsolyázást;
- menj sétálni egy nagyot és nézd meg az ünnepi várost, a kirakatokat;
- tekintsd meg az aktuális kiállítást a múzeumban, ahová egész évben nem volt időd elmenni.

Mindemellett az étel másodlagos lesz, és olyan jól fogod magad érezni, hogy szinte el is fogsz feledkezni arról, hogy amiatt aggódj: túl sokat eszel.

Török Hajni
Ezoterikus.hu


Szélmalomharc a kilókkal? 2. rész
A túlsúly nem maga a baj. A túlsúly valaminek a következménye. Első szinten persze annak, hogy a szervezetünk nem használ fel annyi kalóriát, mint amennyit adunk neki. Ezer praktika létezik arra, hogy ezt elkerüljük. Ezek a különféle fogyókúrák, melyek között... »

Új Norbi villámdiéta
Állítólag ezzel a diétával fogyott le Szulák Andrea, Csollány Szilveszter felesége és még sokan mások. A diétát 30 napig kell csinálni és szigorú szabályai vannak. Aki betartja, megszabadulhat akár havi 10 kilótól.. Nem hangzik rosszul, egy próbát... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.