Kategória: Sikeres fogyózók

Ha már százszor elbuktál 2.

A sok küzdelem és kudarc után, januárban eldöntöttem! Életmódváltás! Igaz gyógyszeres segítséggel, de ma március közepén, mínusz húsz kilónál tartok! Ismerem azt az érzést, amikor az ember lelkesen nekikezd egy diétának, aztán egy-két hónap elteltével mégis többet mutat a mérleg! A csalódás, a kudarc, lelkiismeret furdalás! Olvasd el a történetemet, gondold át az életedet, és adj magadnak egy lehetőséget a változásra!

Január elsején, amikor megláttam magam az ágyban fekve, egy nagy tálca sütivel, megrémültem! Úristen, egy óriásbálna! Ekkor megérett, persze sokadszor(!) az elhatározás! Életmódváltás! Rendet raktam az elemózsiáim között: eltüntettem a zsírt, a vajat, a kenyeret, a cukrot.
Másnap elmentem vásárolni, olívaolajat, édesítőt, teljes kiőrlésű lisztet, és rengeteg zöldséget: jégsalátát, retket, sárgarépát, karalábét.
Elővettem egy füzetet, amiben összegeztem a céljaimat, a vágyaimat. Pontról pontra minden elhatározásomat, napi étrendemet, és előre beírtam néhány időpontot 8-10 naponta, amikor mérlegre állok, és centivel is körbemérem magam.
Elkezdtem, egy elég radikális diétát, maximum 900 kcal a napi kalóriabevitel, hát az első napokban igen erős késztetést éreztem, hogy csak fel kellene falni a hűtőt!
Aztán látva egyik munkatársam fogyását, megkérdeztem, hogy csinálja. Elmondta, a patikában kapható, receptre egy éhségcsökkentő kapszula. Hamar beszereztem, és így könnyebbé tettem magamnak az étrend betartását, mert nálam ez annyira jól működik, hogy nyugodtan főzhetek, süthetek a családnak, nem csábulok el, és nem vágyódom a kaják után!
Annyira elvette az étvágyam, hogy az előírt mennyiségeket sem tudtam megenni.
Aztán a családom ellenhadjáratot indított, biztos beteg vagyok a gyógyszertől, majd ha abbahagyom sokszorosan fog visszajönni a kilók száma, stb. Miközben én majd kicsattanok, szaladgálok, tornázom, bicózok, annyira idegesítettek, hogy 3-4 hétre leálltam a kapszulával.
Persze engem is érdekelt, mi lesz, ha abbahagyom!? Az étrendet szigorúan folytattam, és nemhogy egy deka nem jött vissza rám, folytatódott a fogyásom.
Most néhány napja újból elkezdtem a szedését, mert a dietetikus kimondottan javasolja hasi, - alma - elhízásban és 2. diabéteszben. Nekem mindkettő fennáll!
Az étrendemet magam állítom össze, és most egy újfajta pszichológiai hatást próbáltam ki magamon, ezt mindenkinek ajánlom! Írd össze, de nagyon pontosan, mit ettél egész nap. Aztán másnap reggel, ezeket pakold ki az asztalra! Hatásos látvány!
Én kiszámolom a kalóriát előre, maximum 1200 kcal, 100 gr ch. Mi lesz a napi menü, kirakom az asztalra, aztán, ha túl nagy helyet foglal el, néhány dolgot visszateszek a hűtőbe, másnapra! Kövesd a példámat, hidd el megéri!
Minden fogyni vágyónak kitartást, sok-sok türelmet, akaraterőt és sok sikert kívánok!
(A cikket beküldte: hegyiircsi)Fogyóznék, de ...
Annyiszor hallok ilyen kezdetű mondatot mostanában, hogy muszáj leírnom a véleményemet. Nem akarok okoskodni, nem vagyok szakértő, nem akarom osztani az észt, csak segíteni szeretnék. Felnyitni ha csak egy ember szemét is. Én már tudom, mennyivel jobb úgy élni,... »

Edzéssel is formálhatja alakját
Nem lehet mindenki egyszerűen vékony. Van akinek szélesebb a csípője, van akinek nagyobbak a mellei stb. Tenni lehet ellene, de ha valakinek eleve ilyen az alkata...! Itt néhány tipp, hogy mit tegyenek az ellensúlyozás érdekében! »
Minden jog fenntartva © 2023, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.