Kategória: Sikeres fogyózók

Félúton a siker felé

... mert akarattal bármit el lehet érni!
... nem számít a kor! Ha az ember le akar fogyni, le is fog! Még nem értem el a célt, de érzem, hogy hamarosan el fogom! Célokat kell kitűzni magunk elé és azt elérni! Életmódváltás, torna.. más nem kell a fogyáshoz!!


Fiatal vagyok. Sem a testem, sem a lelkem nem érett még meg teljesen, de azt mondhatom, hogy a gondolkodásmódom már igen. Harmadikos korom óta túlsúllyal küzdök sajnos. Sokszor belekezdtem a 90 napos diétába. Ha végig is csináltam, akkor maximum 3 kiló mehetett le, de azt vissza is szedtem. Nem tornáztam közben. Utána ugyanúgy ettem, mint előtte. Soha nem vettem magamat észre. Mindig is kis ducinak láttam magam a tükörben, vagyis ezt akartam elhitetni magammal. Egy ideig sikerült is.

Szüleim/barátaim folyton bántottak, hogy akkora vagyok, mint egy ház, nem lesz gyerekem, ha így folytatom... Ilyenkor általában belekezdtem néhány fogyókúrába, de mivel igazából nem is akartam, külső unszolásra vágtam bele, így az ilyenek kb. egy hétig tartottak. Telt, múlt az idő. Nőttem és híztam is. 2012. január 19-én ráálltam a mérlegre, mert kíváncsi voltam, hogy mennyi lehetek... Elbőgtem magam, mikor megláttam a számot: 93.6 kg. Ez hogy lehetett? Nemrég még kevesebb voltam. Hogy lehetek ennyire felelőtlen? Alapból kis termetű vagyok: 157-8 cm. Rengeteg a méreteimhez képest ez a súly. Muszáj volt egy percre leülnöm egyedül a szobámban és átgondolni a helyzetet. Szédültem, hisz most jutott el az agyamig a gondolat: ebből tényleg nagy baj lehet. Ha most nem cselekszem, akkor tovább hízok.
És belevágtam. Régebben kaptam egy gimnasztika labdát, azon már 200 felüléstől levegőt nem kaptam. Ennyi volt az aznapi tornám. Attól fogva naponta tornáztam. Az iskolában is nagyon ritkán mentem el a büfébe nasikat venni. A torna tanárnőm szerencsére segített, hogy mit hogyan kéne csinálnom. Se cukor, se kenyér, se fehér liszt! Nagyon ritkán bűnöztem. Kis idő múltán rászoktam a víznapra. Heti egy víznap a testem-lelkem megtisztítja. Kedélyem jobb, üdébb vagyok. Aznap a torna is jobban megy. Szerencsémre nagyon keveset stagnáltam e félév alatt, hisz július 19-én fogom "ünnepelni" a fél éves életmód változtatásomat. :)
Mostanában elég sokat vagyok itthon hétköznapokon egyedül. Ilyenkor pakolászok-rendezkedek, napozok. A melegben nem tudok enni, de annál többet tudok inni (minimum 3-4 liter), de a napi 3-5 étkezés megvan. A fogyókúrám elején buta voltam, éheztettem magam és szédültem. Tanultam az esetből, hisz az ember csak a saját kárán tanulja meg a dolgokat. Imádok melegben tornázni, este 7-8 körül a szobámban. Van bent a házban futópad is, azon 1-2 naponta futok egy-másfél órát. Szoba bicajozni is 1-2 naponta szoktam másfél-két órát. Fogyókúrám elején Bíró Icára tornáztam, de azt valahogy meguntam, majd rászoktam Rubint Rékára. Nekem nagyon bevált, napi szinten tornázok rá. Tetszik. A hangot minimumra veszem és a kedvenc bandám koncertfelvételét hallgatom közben :) Mostanában sokat táncolok is. Mindenem a tánc. Kisebb koromban akrobatikus rock n' roll-oztam. Sok érem és oklevél után kiszálltam. Reggae a tánc neve, amit mostanság táncolok. Elég nagy izomlázam szokott lenni utána, de olyan hajlékony vagyok azóta, hogy az már lehetetlen :D
Kis ideig zumbáztam is.. nekem az nem vált be sajnos.

Most tartok -20 kg-nál! Az elején bele sem mertem volna gondolni, hogy sikerülni fog ennyit leadni, de nem akarom magam elbízni... Folytatni fogom Még ennyit le kell adnom! Muszáj!
Így is jobban érzem már magam a bőrömben, ki merek menni a strandra emberek elé, merek mosolyogni.
93,6 kg voltam, most 73.1 kg vagyok, a célom 50-53 kg. Addig csinálom, amíg jól nem fogom magam érezni, de nem az egészségem kárára!
Két dolgot megjegyeztem a fél év alatt: 1. Nem lehet a fogyókúrát külső noszogatásra elkezdeni, hisz akkor az agyunk nem gondolja komolyan és beleununk :) 2. Akarat nélkül nem lehet semmibe sem belekezdeni. Én személy szerint olyan vagyok, hogy ha valamit elkezdtek, azt tökéletesen véghez is viszem. Az út felénél nem fogok megállni. Nem vagyok tökéletes... nem is leszek. De teszek valamit magamért és ezért kell az a bizonyos "kattanás" az agyban, mikor már meguntuk a külsőnket. Régen nagyon alma alakom volt. Már kezdem látni azt a szép homokórát :) Lelkesedésem nem lankad, akaratom sem, a súly meg megy le! Sokat köszönhetek a hoxa.hu tagjainak, hisz a ti cikkeitek/kommentárjaitok közt találtam rá rengeteg jó ötletre. Ajánlom mindenkinek, hogy gondolkozzon el a saját jövőjén, nem szabad halogatni ezt a dolgot :)
(A cikket beküldte: musicallany)Fogyókúra okosan – avagy nézd meg, hogy mi lehet a háttérben!
Állandóan magadat okolod a kinézeted miatt? Sikertelen diéták után sírva kezdesz el falni csak azért, hogy utána még pocsékabbul érezd magad? Biztos, hogy ez a te hibád? Nem. 23 kiló 5 hónap alatt. Hogyan? Orvossal, gyógyszerekkel, diétával, tornával. Pont úgy, ahogyan bárki. Így… »

Fogyasztó répás ital
Ez a diétás recept 4 nap alatt 6 kilót ígér, teljesen természetesen. Soha nem próbáltam még, most találtam rá! Csak ezt a levet lehet inni, azt írják róla, hogy elég tömény és nem leszel tőle éhes. Eddig még nem beszéltem arról, hogy hogyan jött létre ez az ital.... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.