Kategória: 90 napos diéta

Én így fogytam le!

Soha nem voltam túlsúlyos. Aztán a szülések után lassan, észrevétlenül egyszerűen kövér lettem. Most azt írtam le, hogyan fogytam le eddig 16 kg-ot.
Sokan halogatják, nem mernek nekivágni egy-egy diétának. Én a 90 napos diétát választottam és nem bántam meg.


Barátaim! Fogyni vágyók, Fogyózók!
Soha nem tartoztam a manapság „Tonna Donnák”-nak becézett nők közé, de mindig akadt magamon olyan terület, amiből kevesebbet is el tudtam volna képzelni. Bár a magam 165 cm-es magasságával és 53-55 kg-jával viszonylag jól elvoltam. Visszanézve az akkori fotóimat, sokkal többre is tarthattam volna magam, de én alapjában véve szerény és visszahúzódó természetű vagyok. Ennek a cikknek a megírásában sem a magamutogatás, inkább a megélt út tapasztalatainak megosztása a célom.
Sokszor emlegetik a férfiak a katonaságot, mint a férfivé érés dicső időszakát. Sokan, sokszor nosztalgiáznak róla. A nők pedig büszkén emlegetik fel a szülést, mint a nőiség egy hatalmas állomását. Ma már nincs kötelező katonaság, de az erőfitogtatás az izmok gömbölyítése ma is sokakat csábít konditerembe.
Tulajdonképpen eddig rendben is volnánk, csak hát a szüléssel nem zárul le egy korszak a nők életében, hanem éppen hogy megnyílik. Egy olyan időszak kezdődik, amikor a nő, az anya kissé háttérbe szorul a gyerek körüli teendők, a család miatt. Én is így voltam ezzel. Amikor a kislányom szültem, 9 hónapos terhesen 67 kg voltam. A szülés után büszke is voltam magamra, örültem, hogy megint felvehetem a régi ruháimat. Aztán a szoptatás 9 hónapja alatt felszedett néhány kilót már nem is vettem észre.
Repültek a hetek, a hónapok. A kicsi 2,5 évesen bölcsibe, majd oviba került, én meg dolgozni. Akkor már kb. 10 kg jött fel csendben. Úgy alakult, hogy a két gyermekem között 8 év van és a második szülésem után is maradt rajtam felesleg. Ezt még megtetőzte, a másfél évig tartó szoptatás alatt feljövő néhány kiló. Amikor visszamentem dolgozni, azon a nyáron rászántam magam a tornára és a diétára. Sikerült lefogynom, ami nem bizonyult tartósnak. De mivel egyébként jól éreztem magam a bőrömben, nem zavart, nem foglalkoztam az egyre gyarapodó súlyommal.
Peregtek az évek és rajtam pedig egyre gyarapodott a zsír. Egy napon, amikor a konyhaszekrényem alsó részéből akartam előhalászni valamit és letérdeltem, hogy benézzek, nem tudtam felállni. Segítségül kellett hívnom a fiam. Akkor döbbentem rá, hogy szörnyen el vagyok hízva.
Azon a nyáron 2010-ben voltunk egy kiránduláson Zebegényben, ott készült az első fotó is. Ekkor már nagyon foglalkoztatott a gondolat, le kell fogynom! De hogyan? Többféle tablettát és port kipróbáltam. A férjem szerint több tízezer forintot pocsékoltam rá, de egyik sem használt. Ekkor találtam rá a 90 napos diétára. Több fórumon is hozzáolvastam, ismerkedtem vele. 2011. február 17-én aztán belevágtam. Nem szóltam senkinek, hiszen ez a diéta nem igényel különleges táplálkozást, nem kerül plusz költségbe sem. Szépen betartva a napokat, a sorrendet és a mennyiséget, óvatosan. Kicsit féltem a gyümölcsös kezdéstől, mert korábban a gyomorsavam időnként megugrott és attól féltem, hogy most is ez lesz.
De nem ez történt. Az első 90 nap alatt 7 kg-tól szabadultam így meg. Sokat jelentett, hogy a különböző fórumokon meg tudtam beszélni a gondjaimat másokkal, akiknek hasonló problémájuk volt. Aztán egy kicsi szünetet tartottam és belevágtam a következő 90 napba. Az a jó ebben a diétában, hogy gyakorlatilag egy meghatározott ritmus szerint választjuk szét naponta a táplálékunkat, de tulajdonképpen mindent szabad enni. (Fehérje, keményítő, szénhidrát és gyümölcsnapok vannak.) Természetesen amennyire csak lehet, kerülöm én is a kenyérféleségeket a zsíros és kalóriadús ételeket. A cukros és mesterséges anyagokkal felturbózott italokat. Bár a zöldségféléket azelőtt nem nagyon szerettem, a salátákat mára megkedveltem, mert vitamindúsak és sok rostot tartalmaznak, amire az emésztésnek szüksége van. Havonta 1x ajánlott a víznap megtartása, amikor csak ásványvizet iszunk. Be kell, hogy valljam én ezt eddig nem tudtam megtartani, helyette léböjt napot tartottam, amikor teákat, ásványvizet, rostos gyümölcslevet, paradicsomlevet ittam. De a diéta így is működik. Időnként a fogyás megtorpan, mert a szervezetünk folyamatosan igazodik a megváltozott táplálkozásmódhoz, de aztán újból megindul a fogyás.
Természetesen önmagában a diéta kevés lenne valamiféle mozgás nélkül. Sokat kísérleteztem, hogy nekem mi lenne a legmegfelelőbb. Jártam konditerembe, de amikor pipacsvörösen utaztam a városban a buszon és mindenki azt nézte, hogy mikor leszek rosszul, hogy segítsen, akkor azt gondoltam más kell. Amikor a tükörbe néztem egy hatalmas termetes asszonyságot láttam és arra gondoltam, hogy ezzel a tömeggel nem mehetek zumbázni vagy aerobikozni! Szóval itthoni mozgás kell! Akkor döntöttem a szobabicikli mellett és nem bántam meg! Körte alkat vagyok és pont ott mozgatja meg a combom, ahol kell! Kezdetben egy héten 2x, majd minden másnap, végül már minden nap tekertem, hajtottam leizzadásig. Ma már napi 20 km az adagom. Eddig átlagosan havi 1 kg-ot adtam le. Tudom, hogy vannak, akik ettől sokkal többet is képesek voltak fogyni, de nekem így alakult. Hogy egy kicsit rásegítsek az alakformálásra a férjemtől Nőnapra, virág helyett, Norbi Ducitréning 2 DVD-jét kértem és kaptam. (Ez comb és farizom karcsúsító torna.) Hetente 2x erre is tornázom.
Jelenleg 16 kg-ot sikerült így leadnom. (Második fotóm.) De még folytatom, mert a célom a 70 kg elérése. Aztán meglátom, hogyan tovább?
A módszer, amivel fogyni tudtam, mára lassan életformámmá vált. Ha elérem a célom, úgy gondolom hasonlóan fogok táplálkozni, mint most. A mozgást is megtartom, hiszen jólesik.
Azért arra büszke vagyok, hogy a fogyás után nem lettem ráncos, petyhüdt bőrű, hiszen nem volt gyors a súlyvesztésem, a bőröm tudott alkalmazkodni. Ami azért az én korosztályomnál már fontos szempont. Mindig azt mondom, hogy fiatalabb már nem leszek, de azért jól még érezhetem magam a bőrömben! Ebben társam ez a diéta, már több mint 1 éve. Nem volt könnyű és néha nagyon szerencsétlennek és elesettnek éreztem magam, ilyenkor segítettek a fórumozó társak, akik biztattak és lelki támaszt adtak és adnak. A családom mindig mellettem állt, elviselték a diétával szinte együtt járó hangulatváltozásaimat és elfogadták mára azt is, ha én nem ülök le velük az asztalhoz, hogy együtt együnk. Tiszteletben tartják a „napjaimat”, én pedig igyekszem úgy főzni, hogy nekik és nekem is jó legyen.
Ha tudtam segítséget, ötletet adni bárkinek a leírtakkal, nagyon örülök! Azt mondják, minden a fejben dől el! Ez így igaz. Ha pedig sikerült a döntésben segítenem az külön öröm! Nem tettem mást, mint elmondtam: Én így fogytam le!
(A fenti kép most készült.)
(A cikket beküldte: Zsebibabus)Könnyített 90 napos fogyókúrám
90 napos fogyókúrába kezdtem, de nem igazán bírtam az eredeti szabályokat. Módosítottam rajta egy kicsit és így is sikerült 13 kilót fogynom. Remélem tudok segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nehéznek találják az eredeti 90 napost. »

SBD étrend - első szakasz
Ez az SBD első szakaszának bibliája, ha ezt követed, akár szorosan, hamar átlendülsz az első két héten. Én nem követtem a leírt sorrendet, simán felcseréltem az ebédet a vacsival és a keddet a szombattal, mert az volt a fontos, hogy jól érezzem magam!:) g »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.