Kategória: Sikeres fogyózók

Életmódváltás, vagy amit akartok

Világ életemben vékony lány voltam. Olyannyira, hogy emlékszem egyszer sírva jöttem ki egy üzletből, mert kiröhögött az eladó. Megkérdeztem, hogy létezik-e XS-nél kisebb méret?
Aztán a szokásos sztori. Megismerkedtem a mostani párommal, megnyugodtam, és úgymond, azaz mások mondják úgy, megnőiesedtem. A 162 cm-es magasságomhoz a 45-47 kilóból lett 54, majd egy évre rá 58 kg.
Én úgy mondtam: meghíztam.


Aztán terhes lettem. Szülés előtti napon ráálltam a mérlegre. Hiába hánytam végig a terhességem közel kétharmadát, én vagyok az az ezerből egy, aki még így is képes volt hízni. Tehát róka ide vagy oda, szépen lassan igencsak kikerekedtem. 82,6 kg. Végítélet.

Jó, jó. Ennek azért egy részét kitette a baba súlya, no meg a magzatvíz, méhlepény és társai. Na meg hát eléggé vizesedtem is. Tehát akkor, ha utána számolunk, jóindulattal vonjunk le belőle 7 kilót. Így marad összesen 75,6. És az rendben van? Volt rajtam közel húsz kilogrammnyi tömény háj. Mivel mindig is szörnyen hiú ember voltam, tudtam nagyon jól, hogy amint tehetem, ha már nem szoptatok, elkezdek fogyózni. De akkor is nehéz volt megbarátkozni a gondolattal, hogy hónapokig ebben a testben kell élnem. Sokan biztattak, hogy majd a szoptatás alatt csak úgy olvadnak le a kilók. Hát én csak részben voltam ilyen szerencsés. Egészen öt hónapos koráig tudtam ciciztetni a babámat, aztán amikor már egy jó hete minden nap 20 ml anyatejet tudtam csak neki adni, anyukám és a férje is lebeszélt, hogy ennek így már tényleg semmi értelme. Ez volt 2012. január 22-én. Másnap megkaptam a születésnapomra életem első fitnesz DVD-jét, melyet Cindy Crawford készített a szülése után, és 2012.január 25-én 68,6 kilóval, azaz 13 kilogrammnyi felesleggel belevágtam életem első fogyis projektjébe.

„Ma megtettem az első lépést a bombanővé válás felé. 45 perc edzés. Remegek... de, jó !!! :D”

Ezzel a közösségi oldali bejegyzésemmel, valamint Cindy Crawford - Új Dimenzió című DVD-jével indult el dolog. Nagyon régen nem mozogtam már, tehát nagyon jól esett. Mondjuk ezt tudtam is, hogy a tornával nem lesz baj. Kislány koromban jártam hip-hop órákra, tehát a mozgás, a tánc, régóta jó barátom. Egy mumus volt. Sejthetitek. Az ennivaló. Lelkesen bele is vágtam, hogy én vacsira csak Hamletet eszem, és az adagjaimat is felére csökkentem. Meg is volt az eredménye. Egy nap után hőbörögve nyafogtam a testvéremnek, hogy én ezt nem tudom csinálni. Éhen halok! Az edzés elég lesz, hiszen eddig jóformán csak feküdtem, és ugyanannyit eszek majd, mint eddig. Csak hát sorra hallottam és olvastam fórumokon, hogy a mozgás csak egy része és mankója a fogyásnak, a lényeg az ennivaló. Szuper. Én, aki tényleg nem ettem soha lovakat és fél disznókat, mi a jó istenből vegyek vissza. Teljesen kétségbe voltam esve.
Fogyatkoztak, fogyatkoztak azért lassacskán azok a hájacskák, de úgy éreztem ennél többet is tudnék, mint csak így a saját “próbálok kevesebbet enni” módszeremmel. Az is biztató volt, hogy három alkalomnyi Cindy után egyszer csak elkezdtem vizsgálgatni a császársebem a kádban fekve. Aztán jött a felismerés,
- Jéé, én ezt eddig nem is láttam hasamtól.
Szóval elindult. Lassan.
De hát ki akar lassan fogyni? Fogyni mindenki gyorsan szeretne, vagyis inkább azonnal. Így, mivel nem találtam elég gördülékenynek a tempót, gondoltam ráerősítek. Bár annyian mondták, hogy sikítozik, ráadásul idegesítő hangon, nekem valahogy az első 3 perces YouTube videó megnézése után szimpi lett. Így ismerkedtem össze Rubint Rékával.
Betettem a DVD-t. Apa még mondta is, hogy húúú, 20 perc egyben az kemény lesz. Erre én :
- Ááá, ugyanmár. Eddig 40 - 50 perceket csináltam végig egyéb fitnesz hölgyeményektől.
Aha. Kb. 5 percet ha végig tudtam csinálni, de ha szívemre teszem a kezem, az igazából inkább 3 perc volt. De megcsináltam. Sokszor megálltam, de megcsináltam. És ez a drága Réka, közben ezerrel biztatott. Megszerettem.
El is kezdtek pörögni lefele a kilók, de aztán beleuntam. Beleuntam abba, hogy nem megy. Hiába tolom hónapok óta, nem sikerül az a fránya 20 perc végig egy izomcsoportra. És utána még az extra durva fenék rész is. Elegem volt. Nagyon!!! Úgyhogy, 63 kilósan, az utam felénél besokalltam. De szerintem ez minden fogyni vágyóval megesik. Egy volt csak biztos, hogy akarom, de ahhoz már nem volt kedvem, hogy tegyek is érte.
Aztán, mintha a Jóisten vagy a Szent Habakuk, nevezzük bárminek vagy akárminek, meghallotta volna nyöszörgésem, mert jól fenéken billentett. Ugyanis aznap délután csodák csodájára a 20 percnyi popsi edzést sikerült megállás nélkül végigcsinálnom. Ekkor híresült el a családban az a szállóige, amit örömömben kiáltottam miután befejeztem az edzést, miszerint “ ma megcsináltam a Réka fenekét “ :D Nos igen, néha hamarabb beszélek mint gondolkodom.
De sebaj. Mindez akkora löketet adott, hogy még azon a héten beszereztem még jó pár DVD - tőle, és úgy döntöttem adok egy esélyt ennek a Norbinak is, és megnézem magamnak ezt az Update dolgot. Meg is néztem, rájöttem, hogy számomra nagyon drága, és elkezdtem azon agyalni, hogy miként tudnám mégiscsak valahogy megvalósítani, az ily módon való táplálkozást, hiszen az maga nagyon szimpatikus volt. Ekkor fedeztem fel egy egyéb márkájú szénhidrát csökkentett kenyeret, ami azóta szintén drága lett, de akkor még jó árban volt, és jöttem rá arra, hogy egy csomó minden kaja jó köret nélkül, salátával vagy minimális körettel. És felfedeztem azt is, hogy mennyire jó csokitortát reggelizni. Mert ha hiszitek ha nem, volt jó pár olyan reggelem, amikor valami durván hizlalós, nyálcsorgató eledellel kezdtem a napot. És, basszus, fogytam. Nem is keveset. Volt olyan hónap, amikor egyszerre 2-3 kilóval lettem könnyebb.
Persze nálam is voltak stagnálós időszakok, amikre azt hittem kész vagyok lelkileg, de aztán csak csak kiborultam minden alkalommal. De nem adtam fel. Egyet tudtam, hogy meg fogom csinálni, nincs kecmec. Tudtam, hogy milyen jó lesz újra nem csak 1 farmert és 3 pólót válogatva öltözködni. Milyen jó lesz, hogy újra egy csinos nőnek, és nem egy lestrapált zsírtömegnek látom majd magamat a tükörben. És, hogy milyen jó lesz a tudat, hogy képes voltam egy ekkora rögös utat végigjárni. Mert ne mondja nekem senki, hogy csak tízen-pár kiló. Hisz hány olyan ember van, aki egész életében nem tud megszabadulni csupán 5-6 kg súlyfeleslegtől. Pedig nem kell hozzá más, sem sok pénz, sem több órányi szabadidő naponta, és még nem tudom miket szoktak kifogásként felhozni oly sokan. Két dolog kell. Akaraterő és egy kis önbizalom. Hogy neked is sikerülni fog! Mert,
“ Túl rövid ahhoz az élet, hogy olyan testben élj, amivel nem vagy elégedett.“

2013. február. 19.
Itt ülök a gép előtt és írom ezeket, a remélem sokakat változtatásra sarkalló sorokat. Kicsit izomlázam van, mert tegnap és tegnap előtt is tornáztam egy rövid húszperceset. Hétvégén volt időm egy hosszabb “menetre”, sőt előző héten még edzőterembe is eljutottam. A szerelmese lettem a mozgásnak. Az étkezésre még mindig figyelek, közben rájöttem arra is miként spóroljam ki az Update ételek árát, ugyanis új célom van. Ha eljön a következő baba érkezésének az ideje, szeretnék egy egészségesebb szervezettel belekezdeni.
Nevezzük ezt fogyókúrának, diétának, életmódváltásnak vagy aminek akarjátok. Lényeg, hogy csináld. És megváltozik az életed! :)
(A cikket beküldte: Ayna)Ha már százszor elbuktál 2.
A sok küzdelem és kudarc után, januárban eldöntöttem! Életmódváltás! Igaz gyógyszeres segítséggel, de ma március közepén, mínusz húsz kilónál tartok! Ismerem azt az érzést, amikor az ember lelkesen nekikezd egy diétának, aztán egy-két hónap elteltével mégis többet... »

1 hét alatt gyorsan 2-3 kilót ledobni?
Itt a nyári fogyileves! (5 nap alatt akár 3 kiló mínusz!) Paradicsom, paprika, cukkini. A nyár zöldségei tele vannak vitaminnal és ásványi anyagokkal. Fokozzák a zsírégetést, így fogyasztanak. Ezekből többet is ehet. Zöldborsó, paprika, paradicsom, cukkini,... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.