Kategória: További fogyókúrás cikkek

Balek ducik

A diéták és a fogyókúrák rám gyakorolt hatásairól és a fogyásban elért tapasztalataimról, érzelmi alapon írtam néhány gondolatot, melyeket megosztanék másokkal is. A teljes szöveg tükrözi, miről is van szó.

Mióta felkapott sztárokká avanzsálódtak a cérnabelű modellek, úgy a női eszménykép is az ilyen hajszálér vastagságú, domborzatilag pedig a kopár síksághoz hasonló nők köré csoportosult. Elindult a küzdelem a nők körében, ki tudja kifacsarni magából az összes örömöt és életkedvet, csak hogy pár dekával karcsúbban, ám annál szomorúbban feszenghessen mások előtt.
Azt a jó hírű divatcégek is sokáig titkolták, hogy milyen betegek ezek a makarónit utánzó hölgyek. Ám ami még szomorúbb, már a tizenévesek körében is terjedt a nagy divatőrület: "Szálkásíts"! felkiáltással. A határ, ha nem is a csillagos ég, de a szuflád...
És akkor egy csapásra megjelentek ezen hiú nőszemélyek bepalizására irányulóan a fogyasztó iparág szélhámosai. "Csak két dobozzal vegyél ebből a páratlan szerből, nem ismersz majd magadra..", "Csupán 20.000 Ft és akkor ajándékba kapsz egy masszázs fésűt.." és ehhez hasonló baromságok. Nem ehetsz ezt, nem ehetsz azt, és pont azokat nem eheted, amiket szűkös anyagi helyzetedhez mérten megengedhetnél magadnak.
Nap végén legyen lelkiismeret furdalásod, csak mert lemertél huppanni a fotelbe és megengedted magadnak azt a luxust, hogy a nehéz nap után finomat vacsoráztál és netán még egy pofa sörrel is leöblítetted azt.
Hiszen: Nem oda Buda! Sportoljál, hiszen ép testben ép lélek. Ha nem tudod megengedni magadnak a személyi edzőt és a méregdrága kondibérletet, hát így jártál.
Mert ezeknek a gumiagy emberkéknek a cérnavékonyságuk mellett az élet rendjét az aerobik, a műköröm,a műszempilla, a szolárium, az ajakfeltöltés, a ráncfelvarrás és a mellplasztika jelenti..
Engem irritálnak ezek az izomagyú buta szépségek nőben is férfiban is. Ja és egy kérdés, honnan a sok pénz, amiből így néznek ki? Ma már kifejezetten felháborít, ha valamilyen fogyással kapcsolatos újabb "szenzáció"-ról olvasok.
Nem csak anyagilag húznak le ezek a palivadászok, hanem lelkileg is, mert csalódnom kell újra meg újra..
Mégis vagyok olyan balek, hogy újult reményekkel dőlök be a haszonleső, "érted vagyok" csalóknak. Aztán ki tudja, lehet, hogy egy nap, majd én fogom hirdetni az igét..! :)
(A cikket beküldte: Édenfan)Tippek életmódváltáshoz
Saját tapasztalataimat - és persze az olvasott sok okosságot - szedtem össze az alábbiakban, hogy segítsen azoknak, akik elhatározták, hogy életmódot változtatnak, egészségesebben fognak élni, de nem igazán tudják, hogy kezdjenek hozzá. »

Narancsos fogyókúra
A banánnal ellentétben - ami nem éppen sovány eledel - a narancsban (Citrus sinensis) alig van kalória. Energiahordozója egy kevés szőlő- és gyümölcscukor, ezért bátran fogyaszthatjuk éhségűzőnek, leve és rostjai jól telítenek, üdítenek, a szomjat is... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.