Kategória: Sikeres fogyózók

Az új életem, avagy éljen az életmód váltás!

Nem is olyan rég, kb. két évvel ezelőtt már írtam egy cikket. Esküdöztem, hogy le fogok fogyni.
Nos, azt hiszem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom: nem sikerült. Akkor nem! De 2015. február 2-án minden megváltozott.


Megérkezett a ciszta is az életembe. :( A havi vérzésem az 2014 nyara óta ramaty volt. Mint a mesében: hol volt, hol nem volt. Eleinte persze tudomást sem vettem róla. Jó kis magyar mentalitás ez. Azt hittem, ha nem veszek róla tudomást, akkor nincs is baj. Persze...
De év elején már csak idegesített, hogy 68-72 naposak a ciklusaim. Ez nagyon, de nagyon nem jó! Így bejelentkeztem a dokimhoz.
Mikor beléptem hozzá, emlékszem mennyire megnézett. Tök kellemetlen volt, mert azért azt tudtam, hogy a jó 15 kiló plusznak köszönhető a szemrehányó pillantás, nem az egyéniségemnek.
Elmondtam a problémámat, és ő rögtön azt kérdezte, hogy mennyit híztam. Aztán megemlítettem, hogy idővel szeretnénk majd kistestvért. Az első - akkor kegyetlennek gondolt - diagnózisa "ehhez fogynia kéne!" A vetkőzőben már magamat szidtam, az meg még külön jó volt, hogy jó nagy tükör is volt bent. Akkor ott úgy éreztem, hogy én vagyok a legdagadtabb, legrondább nő a világon! Megsemmisülve feküdtem fel a vizsgáló asztalra. Két perc múlva jött az újabb "kegyetlen" diagnózis: ciszta! A meg nem repedt tüszők szépen cisztává alakultak.
Egy hét múlva visszamentem kontrollra, a ciszta nőtt, így a doki azt mondta, hogy ezt bizony műteni kell!

Másnaptól intéztem az ilyenkor szokásos köröket: EKG, vérvétel, és az aneszteziológussal is beszéltem. Ott mértem meg magam és elborzadtam: 91 kiló! Azt hittem, elsüllyedek szégyenemben. Sosem voltam ilyen kövér. 165 cm vagyok, a legtöbb a 75 kiló volt, amit azért tudtam is tartani. Igaz, a jó öreg jojó-effektus segítségével, de legalább tartottam.

Mielőtt a lányommal teherbe estem, akkor 70 kilóra fogytam le. Igaz, akkor az epekövek miatt, de megcsináltam! Szülni is 85 kilóval mentem be, most meg 91?? Nem akartam elhinni, de a mérleg nem hazudik!

Végül megkerestem a főorvost és ő meg már azzal fogadott, hogy az elsődleges UH felvétel után ezt a cisztát nem kell műteni, mert fel fog szívódni. Úgyhogy megúsztam, de attól a naptól kezdve, ahogy diagnosztizálták a cisztát (2015. február 2.) valami "bekattant" bennem. Azóta a nap óta nem ettem fehér kenyeret, fehér lisztes dolgokat, semmi rizs, semmi tészta. Mindent teljes kiőrlésűre cseréltem, és sok-sok folyadék!
Én, aki előtte két deci vízen éltem, meg sok-sok kólán, ma már előnyben részesítem a sima csapvizet is.

Most tartok kerek 10 kiló mínusznál! Mire ez a cikk megjelenik, elérem a bűvös hetest!

A ciszta egyébként felszívódott, a ciklusom is rendeződött. :) A ruhatáram nagy részét lecseréltem, vagyis elővettem azokat a ruhákat amiket 2 éve elraktam, hogy "egyszer majd belefogyok".

Év végére szeretnék még legalább 10-15 kilót leadni. Sokkal fittebb vagyok már most, nem vagyok olyan fáradt, nem fáj a térdem. Szóval egészségesebb vagyok. Ezért pedig már megérte!

Nem mondom, hogy mindig könnyű. Mert nem az! De muszáj végig csinálnom! És végig is fogom!
(A cikket beküldte: EsztyMorgan)Ha már százszor elbuktál...
Szeretném veletek röviden megosztani azt a küzdelmet, amit évek óta folytatok a kilók leadása és az egészségem érdekében. Január másodika óta elkezdtem szedni egy gyógyszertárban kapható fogyikapszulát, ez már az utolsó mentsváram. »

Demis Roussos diétája
A Demis-féle diéta arra az elméletre épít, hogy a különféle élelmiszereket egy adott étkezésnél lehetőleg ne nagyon keverjük egymással, hanem bizonyos kombinációkat részesítsünk előnyben. A Demis féle élelmiszerkombinációs diétát hónapokon keresztül lehet... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.