Kategória: További fogyókúrás cikkek

Az agy szerepe a fogyásunkban

Az agyunk normális működése rendkívül fontos a fogyásunkban, az alvászavarok, megfelelő táplálékok hiánya, az agyunk rossz/gyenge működéshez, és ezen keresztül sokféle betegséghez vezethet,így az elhízásban is komoly szerepet játszik.

Sok ismeretet felszedtem az agy működéséről a munkám során is, mivel MRI gépekkel foglalkozom. Ezen kívül az elmúlt két hétben egy sorozatot néztem az itteni Tv egyik keresztény műsorában, ahol egy agyspecialista előadássorozatot tartott, egyszerű embereknek az agy működéséről, és egyszerű megelőző étkezésről, amivel RENDKÍVÜL sokat segíthetünk agyunk egészsége megóvásához.

Pl.: Tudtad azt, hogy az agyad a bevitt táplálék 50 %-t égeti el, és csak a másik 50 %-t a tested?
Ha az agyad nem működik 100%-n akkor nem égeti el az 50%-t a bevitt ételnek, így egyik oka a túlsúlynak a rossz agyműködésnek köszönhető.
Az egyik legfontosabb az agy jó működéséhez az ALVÁS! Tudom egyszerűnek hangzik, de tény!
Ebben a Melatonin nevű szer segíthet, és a theanin, ami a zöld teában található meg.
A tojásban van a másik fontos agytáplálék a colin, ami segít az agynak.
A köménymag pedig csodaszer, mert gyakorlatilag szaporítja az agysejteket. Ezt mindenhez lehet tenni, persze amivel összeillik az íze, de próbáld NAPONTA valamilyen formában fogyasztani, ha őröltet eszel, az könnyebb, mert mindenre (ízhez illően) rászórhatod.
A fahéj a másik csodaszer, ezt is naponta ajánlott fogyasztani, én meg a fekete kávéba is szórok kicsit, és persze joghurtba MINDIG, de a reggeli cereáliákba is.
Ha utálod (mint én is) ne aggódj, egy-két heten belül a kedvenced lesz! Ma már anélkül nem is ízlene a kávé/kakaó/reggeli.
Ezeken kívül a jó minőségű csoki is (tudom a kedvenced!) antioxidáns tartalmú, és segít az agynak a megfelelő működésben.
(A cikket beküldte: Brizzy)Csodagumó: a csicsóka
Nemcsak a női divat változik, hanem a termelt növények divatja is. Egyeseket valamikor nagy lelkesedéssel kultiváltak, ezek azután valamilyen ok miatt fokozatosan kiszorultak a földekről. Közéjük tartozik a csicsóka is, amely bízom benne, hogy helyesen ítélem meg... »

Könnyített 90 napos fogyókúrám
90 napos fogyókúrába kezdtem, de nem igazán bírtam az eredeti szabályokat. Módosítottam rajta egy kicsit és így is sikerült 13 kilót fogynom. Remélem tudok segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nehéznek találják az eredeti 90 napost. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.