Kategória: Sikeres fogyózók

A százhuszonötezer-kétszázhatodik fogyástörténet. :) II.

Igazán nem volt nehéz felismerni: tennem kell valami hatékony dolgot, elsősorban az egészségemért. Közhely, de be kell látni, hogy annál fontosabb nincs. Ha egészség nincs, akkor minden sokkal-sokkal nehezebb. Hosszú menetelés kezdődött, s magam sem láttam a végét. Igaz, annyi év után már nem is volt nagy kedvem foglalkozni vele.

Küzdöttem, mint egy oroszlán, de senki, semmilyen eredményt nem tapasztalt. Még én sem, ugyanis nem álltam mérlegre, s a varrónők segítségével nem buggyadoztak a hájaim a kívülállók számára. :D
Külön hála és köszönet a páromnak, aki 21. éve nem azért tart ki mellettem, ahogyan kinézek. ;)

Az öltözködés azért is kritikus volt számomra, mert amíg szülések, 3 év GYES ellenére 48-56 kg voltam, akkor is csinosnak láttak, ha az ólajtót vettem magamra. :D Tehát soha nem kellett különös gonddal válogatnom a ruhadarabokat.

2014 szeptemberében azt vettem észre, hogy lötyög a csuklómon a fémcsatos óra. Néhány napig csavargattam a fejemet, aztán ráálltam a mérlegre, majd rohantam kamillázni: mínusz 10 kg februárhoz képest. Hm. Jó!
Első utam az óráshoz vezetett, aki kiszedett két szemet az óra csatjából. Vigyorogva mondtam: -10 kg múlva újra jövök. :D

Az eredményen felbuzdulva folytattam az addig alkalmazott módszert.

Volt, aki a fogyásomat látva aggódni kezdett: nincs-e valami bajom. (Eddig nem derült ki semmi.)

A megoldást számomra a paleo hozta. (Az mellett, hogy gondoskodtam a minimum napi 2 liter folyadék beviteléről, és igyekeztem 18 óra után nem enni.)
Bevallom: képtelen voltam a munkám mellett a szokatlan alapanyagokat beszerezni; újfajta főzési technikát megtanulni. Egyébként sem vagyok konyhatündér. Azon a területen többnyire kötelességtudásból teljesítek, többek szerint nem rosszul. Végül is tudok főzni, csak éppen baromiraaaaaaaa utálok.
Maradt az étel rendelése. Sikerült egy jó szállítót találnom. Reggel fél hatig mindig megérkezett a kaja; és a hétvégéket is meg tudtam oldani.

A sikert (egy év alatt mínusz 16-18 kg) a paleo mellett egy csodálatos gyümölcsnek is köszönhetem, mégpedig a magyar jonatánalmának.
Gyerekkorom kedvenc eledele az utóbbi 10-15 évben teljesen eltűnt (legalábbis Budapesten). Köszöntem szépen, de nem kértem az agyon-összevissza-keresztezett, "nemesített" ida..., jona... förtelmekből. Inkább nem ettem almát. (A starkingnak még a szagától is rosszul vagyok.) Vagy maradt a szinte megfizethetetlen, de számomra még ehető zöldalma.
Onnan fogva, hogy felfedeztem a jó minőségű almát, volt, hogy egy nap 6-8 is elfogyott belőle. Ha éhes vagyok, csak elnyelek 1, 2, 3 darabot, s már rendben is van minden.

A kenyeret, és a sajtot nem tudtam teljesen kiiktatni. Az előbbiből csak teljes kiőrlésűt fogyasztok, az utóbbi mennyiségét igyekszem a minimumra szorítani.

A mérlegelőben látható visszaesés oka: lazítottam a paleo étrenden, valamint lecsúszott 1-2 Sportszelet, Milka is. :)

Nem állítom, hogy ez az egyedül üdvözítő étrend, de nekem ez vált be, mert ezt vagyok képes (úgy-ahogy) betartani. Rizs, tészta, krumpli felejtve; bűnözésnek ott a sajt és a natúr joghurt, amit szintén nagyon szeretek.

És még egy fontos dolog, amire rájöttem: nem szabad „kampányolni”!
Nem biztos, hogy a korábban alkalmazott legkülönbözőbb módszerekben volt a hiba. Hanem inkább abban, hogy hiába vetettem bele magamat bármelyikbe hatalmas elszántsággal, kb. 3 hónap eredménytelenség után feladtam. Pedig a változás minimum 3-4 hónap után jelentkezik. Nálam legalábbis így volt. (És arról sem szabad elfelejtkezni, hogy a pajzsmirigybetegeknek sokkal nehezebb, mint akik egészségesen, ám helytelen életmód miatt küzdenek túlsúllyal.)

Tehát mindenki súlyproblémájára van megoldás, "csak" meg kell találni.
Sajnos a keresgélés hosszú ideig is eltarthat, de az eredményért megéri kutatni, és kitartani a kiszemelt módszer mellett. :)

Kívánom, hogy másoknak ne kerüljön annyi évébe, mint nekem!
(A cikket beküldte: syria)Tánc és fogyókúra
Két hét alatt mínusz tíz kiló és sok-sok mínusz centi! Diéta és mozgás! Olvasd el a sztorimat, hátha tudok segíteni, vagy ötletet adni a fogyókúrához. Lehet, hogy nem tűnik túl könnyűnek a módszerem, de nagyon hatásos, és ugyebár a szépségért meg kell szenvedni, sajnos. »

Dukan diéta, avagy együk soványra magunkat
Az előző cikkemben már beszéltem arról, nagy távlatokban, hogy miként fogytam hány éven keresztül és miért. Most azon diétáról beszélnék, ami nekem bevált és szerintem, aki kitalálta, valóban egy zseni volt. A diétát Dr. Pierre Dukan találta ki, aki először... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.