Kategória: Sikeres fogyózók

60 kg fel, 56 kg le, 40 kg fel, 45 kg le. Íme az átalakulás!

Réges-régen kezdődött. Bejártam az éhezős utat, váltottam életmódot, voltam szégyenlős és nagyon büszke is. De ma mindennél jobban kiegyensúlyozottabb és boldogabb vagyok. Már nem kilókban, vagy centikben mérem a boldogságot, hanem tettekben és pillanatokban.

Először is egy bocsánatkéréssel kezdenék. Egykor, talán 2008-ban, írtam itt egy cikket 8 hónap 50-kg fogyás címmel. Akkor kiálltam az eredményem, a sikerem mellett, bár nem ajánlottam azt a módszert, mégis hatalmas hibát követtem el. Mi volt a lényege? Elhíztam és már azonnal le akartam fogyni. Végül is sikerült, tartottam is a súlyom... egy darabig...

Újra ott álltam a tükör előtt, a szokásos érzésekkel: „Nagyon gáz vagy haver”, „Hogy nézel ki”,stb... 2011. novembere van. Hollandia. Új munkahely, megtörtént a felismerés, jött az elhatározás. Fogyok. Mivel egyszer bejött az éhezős módszer, ismét ezzel kezdtem. Akaraterőm csúcson volt, fogytam is alig 6 hét alatt 18 kilót. Jött a karácsony. Soha nem látott kitartással ültem a karácsonyi asztal mellett egy tál salátával, míg mindenki zabált, csámcsogott, az illatoktól le tudtam volna bontani a falat, de ehelyett elmentem sétálni, hogy pityeregjek. Minden percben ugyanaz a gondolat: kibírom, megcsinálom!

Elteltek az ünnepek, új év és éreztem, sikerült az első kihívás. Január 3-án a nővéremnél voltam látogatóban és megpillantottam egy könyvet a polcon: Norbi update. Pár pislogás után kölcsönkértem, főleg hogy látszott rajta, a papagájon kívül erre a könyvre még a molylepke se néz rá.

Új év, új ország: Németországba költöztem, Spanyolország majd Hollandia után.
Január 10: Fekszem a kamionban és számolom a perceket. Majd mint a megvilágosodás, úgy tör rám, hogy belenézzek a könyvbe. Itt egy gondolatmenetre megállok. Anno az volt az elképzelésem az update-ről, hogy mozogj napi 3 órát, egyél zöldséget,vagy élj egy leírt étrend szerint. Azaz rögtön elment tőle a kedvem.
Na de kezembe vettem a könyvet és le se tudtam tenni. Nem célom Norbit futtatni, de a módszere zseniális. Egy nap alatt végeztem a könyvel és nem tudtam higgyek-e neki. Nem kell mozogni, lehet enni... Átnéztem az én "diétás" ételeimet és bizony 95%-át ki kellett dobnom.
Bevásároltam másnap: kolbász, hús, zöldség, sajt, ami belefér. Félve emeltem az első falatokat a számhoz.

Teltek-múltak a hetek és elkezdtem fogyni. Igaz, sokkal lassabban, talán 2 hetente 2-3 kg-t, de fogytam. És csodás érzés volt. Jókat ettem, remekül éreztem magam.

Eltelt így 5 hónap és azon kaptam magam,hogy nem lihegek, leesnek a ruháim és mehetnékem van. Futni akartam, mert tudtam, hogy bírom. El is kezdtem túrázni járni.
Vettem egy biciklit is. Majd' 20 éve volt utoljára bicajom és nagyon jó biciklizni. Kimenni hétvégente az erdőbe, fényképezőgéppel a kézben és elkapni egy egy pillanatot. Azóta ez a fő hobbim.

4XL-es ruháimat XL-re cseréltem, egy év alatt kb. 45 kg ment le. Egy idő után ez már nem érdekelt. Ma is az update és újabban a paleolit életmód szerint élek, teszem hozzá nem feltétlenül olcsó, de nagyon finomakat eszem. A Norbi termékek közül csak a lisztet vettem meg, semmi mást. Mindent magamnak főzök, hisz imádok főzni.

Lényegében mi változott?
Leírhatatlan, mert minden. Ez egy új élet. Rátaláltam a nagy szerelemre is, slussz poén, hogy mindketten ugyanolyan életmódban élünk, túrázunk és minden perceben mennénk valahová.
Ma már itthon én állítom össze a karácsonyi menüt, megváltoztatunk 1-1 ételt olyanra, hogy ehető legyen, ne szemetet együnk, amit a multik, vagy a reklámok megkívántatnak velünk. Én úgy gondolom, nem az élet hossza a lényeg, hanem annak milyensége. Hisz élhetsz te 90 évig, amiből 50 évet szenvedsz.
Viszont én úgy gondolom, addig élek amíg élek, de amíg élek, addig élek!

Ezért viszont tenni kell. A sorsodat te írod, de ha akarod, fel is olvashatják neked és közben sírdogálhatsz!
(A cikket beküldte: st22lacika)A nehézségek ellenére is le lehet fogyni
Az én történetem nem 30-40 kilós fogyásról szól, mindössze tizenegynéhány kilóról, amiből már 11 megvan és még vár rám 3 kiló. Amit nagyon remélek, hogy mire e cikk megjelenik, már meg is lesz. És miután megvan a leadott kiló, meglesz a súly megtartása is mindenféle nehézség nélkül. »

Unod már, hogy nem férsz bele a konfekcióméretbe?
Éppen megint fogyókúra témában keresgélsz? Úgy döntöttél, hogy adsz még egy esélyt magadnak? Ismételten erőt vettél magadon, és még egyszer szeretnél belevágni egy fogyókúrába, de most végig is szeretnéd vinni az elhatározásod? »
Minden jog fenntartva © 2024, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.