Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Életmódváltás? Az mi?

Sokat lehet olvasni mostanában, főleg így tél végén az életmódváltásról, diétákról, mozgásról, a télen felszedett kilók leadásáról. Nekem nem 1, nem 2, de még csak nem is 3 évnyi télen felszedett kilótól kell megszabadulnom. De még csak nem is télen felszedett kilóktól, hanem egy élet alatt felrakódott hájrétegtől kell elválnom. Elválás és nem megválás. Hogy nekem mit jelent az életmódváltás? Az életemet!

Gyerekkorom óta küzdök a túlsúllyal, amit lelki okokból aggattam magam köré. Amolyan védekezési mechanizmusként. 18 éves koromra már 116 kg voltam. Ekkor ismerkedtem meg a mostani férjemmel.
Második terhességemnél már 134 kg voltam. Borzalmas látvány volt. És az érzés, amit ez a súly kísért, az még borzalmasabb. A sok megaláztatás, amit el kell tűrnie a kismamának, a megjegyzések, a rettegés a gyerek egészségéért... Biztosan ismerik jó néhányan.
Jöttek kisebb-nagyobb sikerek a fogyásban, de aztán mindig visszaestem. Kényszerevő voltam, remélem már csak tényleg voltam. Egy sebzett lélek legjobb megnyugvása az étel. Nálam legalábbis. Bár a sütemények és csokik világa nem csábított, de a kenyér, szalonna, jó szaftos pörkölt nokedlivel, az már igen! Minden mennyiségben.
Ennek a kísértésnek mi vetett véget? Egy jó pszichiáter, sok gyógyszer, még több kivizsgálás, és a legnagyobb pofon, egy fontos személy kilépése az életemből. Nem részletezem tovább. Azelőtt elképzelhetetlen volt, hogy este már ne egyek, ilyenkor jöttek a csúnya falómanók és kényszerítettek evésre. Mindent és minden mennyiségben ettem. Ma már meg tudom állni az esti evéseket. És a kis adagokat is képes vagyok tartani.
Az életmódváltás nálam a sport beiktatását jelenti másodsorban. A szégyen leküzdése. Eddig még a gondolatától is ideges lettem, ha edzőteremről volt szó, féltem a reakcióktól. Ma alig várom, hogy mehessek! Az itthoni tornától is féltem. Ma alig várom az estéket, hogy tornázhassam. Na nem nagy edzések! Egy kis farizom, comb, kar, egy óra Fit-Ball, táncos elemekkel vegyítve... De a semminél lényegesen több!
Olyan szép és hangzatos ez a szó: ÉLETMÓDVÁLTÁS. HA valaki meg akar szabadulni jelentős súlyfeleslegétől, kénytelen egy VIP-tervet készíteni. Csak úgy, csapjunk a lecsóba módon nem lehet. Jól megtervezett napi rutin, étkezés, mozgás. És a folyadékbevitel. Azelőtt én is napi fél-1 l vizet ittam. Néhány hete történt valami a szervezetemben. Eddig még ismeretlen okokból elkezdtem napi 4-5 l vizet inni. Most következik a belgyógyászati kivizsgálás. Egyéb tünetek mellett ez a cukorbetegség egyik tünete. Volt részem 2 cukros terhességben. Nem kérek belőle! Felborultak a hormonjaim is. És ez mind a felszaporodott zsírsejtek miatt.
Itt az ideje beinteni a gyilkos sejteknek és megmutatni nekik, ki is a főnök! Nem vagyok szent, nem mondhatom, hogy teljesen kísértésmentes életet élek mostanában. DE tudom kontrollálni. Imádom az életet, a nyüzsgést, a csinos ruhákat! Imádok élni! Felemelő érzés csinosan felöltözve a nyári szellőben körbejárni a falut, esetleg elindulni a városba akárcsak egy könnyed nézelődésre, vásárolgatásra.
És bár szeretem a szép ruhákat, sajnos az a tapasztalatom, hogy ekkora méretben vagy turiban vagy butikban tudunk sorstársaimmal vásárolni. A butikban vásárolt ruhák méregdrágák, a turiban vásároltak nem igazán az a minőség, amit szeretnénk.
Tehát két lehetőség van:
1. Megalkudni, beletörődni. Butikban vásárolni méregdrágán, vagy turiban, de akkor be kell érnünk a szerzett ruha hozadékával.
2. Fogyni! Okosan. Annak, aki szereti az életet, a csillogást, az utóbbit ajánlom! Nem lehetetlen. Akarjunk csinosak lenni! Nem kell a mai ideálra fogyni, hisz ekkora súlyból csak nagyon keveseknek sikerül. Nekik megemelem nem létező kalapom! Én csak egy egyszerű családanya vagyok 3 neveletlen gyerekkel. De értük és magamért meg tudom csinálni.
Az első kör legelején tartok. 127 kg a kezdősúly, heti 1 kg a tervezett fogyás. Augusztus 21-re szeretnék 99 kg lenni. Sok? Igen! Kevés? Igen! Hogy lehet ez? Heti 1, azaz egyetlen egy kg! Így már érthető? Tegnap, február 21-én töltöttem a 29-et. Tehát jövő év február 21-én már a 3. X. És akkorra elérhetem a 70 kg-os álomsúlyomat.
Most ez még csak fikció, álom. De azon vagyok, hogy beteljesüljön. Újabb célokat tűzök ki magam elé, újabb kihívásokkal kell szembe néznem, hogy megtaláljam azt, amit keresek. A teljes testi-lelki békémet és egészségemet.
Nagy szavak. De hatásosak. Remélem adhattam elég erőt az elinduláshoz másnak is. Irány a szebb, egészségesebb, csinosabb élet! Kilók folyjatok! Új ruhatár ide! Éljen a tavasz és a méhek!:)
(A cikket beküldte: tarnokzsuzsanna)Fontos a külső
Egészen kisgyermek korom óta - kisebb nagyobb szünetekkel - rendszeresen edzem magam. Húsz éves koromig nekem természetes volt, hogy sovány és izmos vagyok, kerek a fenekem és lapos a hasam. Sosem gondolkoztam azon, hogy jól nézek-e ki, a fogyókúráról, egészséges... »

Barátnőm diétája
2 hét a javasolt időtartam. Eddigi tapasztalataink alapján 7-8kg-ot is lehet tőle fogyni. Valamelyik klinika adta ki. »

Minden jog fenntartva © 2019, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.