Kategória: Sport és mozgás

Capoeira aerobik

A Capoeira aerobik Magyarországon Czanik Balázs által kifejlesztett brazil küzdősportból a Capoeirából átvett táncos elemekkel bővített speciális aerobik stílus.
Ez az aerobik stílus egyre kedveltebbé válik a hazai aerobik piacon.A Capoeirát,mint küzdősportról annyit mindenféleképpen tudni kell,hogy dél-amerikai rabszolgák alakították ki.Szerettek volna egy küzdősportot fejleszteni,de mivel gazdáik nem engedték kénytelenek voltak táncos elemeket alkalmazni,hogy leplezzék sportjukat.


Ez a magyarázat arra,hogy a Capoeira aerobik órákon találkozhatunk táncos és küzdősportra jellemző gyakorlatokkal.A kettő ötvözése egy igen intenzív edzés órát eredményez.Balázs igyekezett minél inkább leegyszerűsíteni a Capoeira elemeit.

Az egészség megőrzése érdekében tökéletesen tudjuk alkalmazni ezt a mozgás formát.A sajátos Capoeira gyakorlatokon,lépéseken kívül,leginkább abban különbözik a többi aerobik fajtától,hogy az említett hátizmon kívül a combhajlítót,haránthasizmot és a farizmot komplexen és sokkal jobban dolgoztatja meg.

Akik derekukról csípőjükről szeretnének fogyni vagy gyönyörű kidolgozott has,comb,és hátizmot szeretnének azok nem csalódnak.

Korra és nemre való tekintet nélkül ajánlható mindenkinek.Különösen előnyös azoknak,akik gyakran panaszkodnak hátfájásukra,vagy akik sok időt tőltenek el a számítógép előtt.

A Capoeira aerobik során annyira megerősödnek a hát izmai,hogy leveszik a terhelést a gerincről,és ez által nem az izületeket terheljük.

A gyakorlatok kezdő szinten nem tartalmaznak bonyolult koreográfiákat,de haladó szinten már látványos és élvezetes kombinációk alakíthatók ki.

A leírtakat saját magamon tapasztalom,és napról napra egyre jobban erősödöm.Szabályosan érzem azt,hogy a hát izmai leveszik a derekamról a terhelést.Ez által még a tartásom is szebb lett.
Könyedebben és fittebben érzem magam.Eddig két dvd jelent meg.Májusban várható a harmadik.Aki belekezd,annak sok sikert kívánok.Érdemes,mert megéri.

Jó tanács:Mindenképpen tartsátok be a lemezen hallható utasításokat.Nem kell megijedni,nem vészes,csak úgy,mint minden sportnál,vigyázzni kell,hogy a térd soha ne legyen előrébb,mint a boka,mert könnyen megfájdulhat.Ez a kitöréseknél van csak.
(A cikket beküldte: Rika1)Tippek bikinis fotózáshoz való felkészüléshez
Ledobtad a súlyfelesleget, vagy sikeresen tartod a súlyodat, kitartóan edzel, jól kajálsz. Valahogy mégsem vagy az igazi a bikinis képeiden. Nem azért, mert nem vagy szép. Csak valahogy apróságok is olyan sokat számítanak. Összeszedtem a profik tippjeit, hogy... »

Az én fogyókúrás módszerem, ami bevált
Bevallom a fogyis módszeremről eleinte nem szívesen akartam beszélni, mert félek, hogy nem fog tetszeni. Tény, hogy talán nem épp a legegészségesebb módszer, de sajnos évek folyamán (ami több mint fél életem) nagyon sok módszert kipróbáltam és eddig ez az egyetlen... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.